ΕΣΘΟΝΙΑ: Απόψε ο μεγάλος τελικός του Eesti Laul 2020!

Τo Eesti Laul 2020 ολοκληρώνεται απόψε το βράδυ και έτσι σύντομα, όλοι θα γνωρίζουμε τον φετινό εκπρόσωπο της Εσθονίας στη Eurovision του Ρότερνταμ! Οι 24 συμμετέχοντες του Eesti Laul 2020 πέρασαν από 2 ημιτελικούς και έτσι προέκυψαν οι 12 φιναλίστ του τελικού.

Μπορείτε να δείτε πως διαμορφώθηκαν τα αποτελέσματα στους 2 ημιτελικούς παρακάτω:

Πρώτος ημιτελικός  –  Δεύτερος ημιτελικός 

Παρουσιαστές της βραδιάς θα είναι ο Karl-Erik Taukar και ο Tõnis NiinemetsΟ τελικός θα διεξαχθεί στο στάδιο Saku Suurhall Arena στο Ταλίν, εκεί δηλαδή που είχε γίνει και η Eurovision το 2002. Οι 12 φιναλίστ του Eesti Laul 2020 θα παρουσιάσουν ζωντανά τις συμμετοχές τους και θα αξιολογηθούν από το τηλεοπτικό κοινό και την κριτική επιτροπή.

Η διαδικασία της ψηφοφορίας περιλαμβάνει 2 γύρους.

Στο πρώτο γύρο κι αφού έχουν διαγωνιστεί όλα τα τραγούδια δικαίωμα ψήφου σε ποσοστό 50% αντιστοίχως, θα έχουν μία διεθνής κριτική επιτροπή και οι τηλεθεατές. Τα 3 πρώτα σε ψήφους τραγούδια περνάνε στον δεύτερο γύρο. Σε αυτόν, δικαίωμα ψήφου θα έχει αποκλειστικά το τηλεοπτικό κοινό, το οποίο θα αναδείξει τον τελικό νικητή!

Τα 12 τραγούδια με σειρά εμφάνισης όπως διαγωνίζονται απόψε είναι τα παρακάτω:

1. INGER – “Only Dream” – εμφάνιση ημιτελικού

2. Rasmus Rändvee – Young” – εμφάνιση ημιτελικού

3. STEFAN – By My Side” – εμφάνιση ημιτελικού

4. Synne Valtri feat. Väliharf – “Majakad” – εμφάνιση ημιτελικού

5. Uudo Sepp – “I’m Sorry. I Messed Up” – εμφάνιση ημιτελικού

6. Uku Suviste – “What Love Is” – εμφάνιση ημιτελικού

7. SHIRA – “Out In Space” – εμφάνιση ημιτελικού

8. Anett & Fredi – Write About Me  – εμφάνιση ημιτελικού

9. Jaagup Tuisk – “Beautiful Lie” εμφάνιση ημιτελικού

10. Traffic – “Üks kord veel” – εμφάνιση ημιτελικού

11. Egert Milder – “Georgia (On My Mind)” – εμφάνιση ημιτελικού

12. Laura – Break Me” – εμφάνιση ημιτελικού

Eesti Laul 2020: Οι 6 προκριθέντες του Α’ ημιτελικού! [Photo: etv.err.ee]
Eesti Laul 2020: Οι 6 προκριθέντες του Α’ ημιτελικού! [Photo: etv.err.ee]
Eesti Laul 2020: Οι 6 προκριθέντες του Β’ ημιτελικού! [Photo: etv.err.ee]
Eesti Laul 2020: Οι 6 προκριθέντες του Β’ ημιτελικού! [Photo: etv.err.ee]

Οι επιστροφές των Eurostars

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι 3 καλλιτέχνες που έχουν ήδη εκπροσωπήσει την Εσθονία στο παρελθόν στο διαγωνισμό θα δοκιμάσουν και φέτος την τύχη τους στο Eesti Laul.

Μεταξύ των υποψηφίων του τελικού συναντάμε τη Laura η οποία συμμετείχε στην ESC2005 ως μέλος του συγκροτήματος Suntribe καθώς και στην ESC2017 ως ντουέτο με τον Koit Toome. Επιπλέον, η μπάντα Traffic του Stig Rästa (ESC2015) συμμετέχει για πρώτη φορά και βρίσκεται στην τελική επιλογή. Στους συνθέτες του τραγουδιού των Traffic συναντάμε τον περσινό εκπρόσωπο της Εσθονίας Victor Crone, στο πλευρό φυσικά του Stig Rasta.


Eesti Laul: ένα επιτυχημένο format

Για 12η συνεχόμενη χρονιά η κρατική τηλεόραση της Εσθονίας προχωρά στην επιλογή εκπροσώπου με το ίδιο format (Eesti Laul) το οποίο τους έχει αποφέρει τα προηγούμενα χρόνια 7/11 προκρίσεις σε τελικό και 4 θέσεις στη 10άδα! Συγκεκριμένα το 2009 οι Urban Symphony με το τραγούδι «Rändajad» κατέλαβαν την 6η θέση όπως συνέβη και το 2012 με τον Ott Lepland και το τραγούδι «Kuula». Το 2015 η Elina Born και ο Stig Rästa με το τραγούδι «Goodbye to Yesterday» κατέλαβαν την 7η θέση! Το 2018, η Elina Nechayeva με το τραγούδι «La Forza» όντας μεγάλο φαβορί κατέλαβε την 8η θέση! Ας ελπίσουμε επομένως να συνεχίσουν και φέτος την καλή πορεία και γιατί όχι με ένα ακόμη πλασάρισμα στην 10άδα!

Ποιος θα είναι άραγε ο επόμενος εκπρόσωπος της Εσθονίας; Σε λίγες ώρες θα ξέρουμε…

Εν αναμονή λοιπόν, του μεγάλου τελικού του Eesti Laul 2020, που αρχίζει στις 19:30 ώρα Ελλάδας! Μπορείτε να τον παρακολουθήσετε ζωντανά εδώ. Βέβαια, η βραδιά αποτελείται τηλεοπτικά από τρία μέρη: 19:30 – 21:00 Α’ μέρος, 21:00 – 21:30 ειδήσεις, 21:30 – 22:45 Β’ μέρος.

Ωστόσο, πείτε μας ποιο από τα 12 τραγούδια είναι το αγαπημένο σας;

ΨΗΦΙΣΤΕ στο poll του OGAE Greece!

Ποιο τραγούδι θέλετε να εκπροσωπήσει την Εσθονία στο Ρότερνταμ;

Μείνετε συντονισμένοι στο ogaegreece.com για να μην χάνετε τις εξελίξεις!

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ