?? ΕΣΘΟΝΙΑ: Ανακοινώθηκαν οι πρώτοι 12 καλλιτέχνες του Eesti Laul 2020!

Η Εσθονία ήταν από τις πρώτες χώρες που επιβεβαίωσαν επίσημα τη συμμετοχή τους στην Eurovision της Ολλανδίας. Ο καλλιτέχνης που θα την εκπροσωπήσει θα επιλεγεί μέσω του Εθνικού Τελικού Eesti Laul. Στις 6 Νοεμβρίου έληξε η διαδικασία υποβολής των υποψήφιων τραγουδιών, τα οποία φέτος ανήλθαν στα 178.

Σήμερα η εσθονική τηλεόραση (ERR) προχώρησε στη δημοσιοποίηση των πρώτων 12 υποψηφίων καλλιτεχνών και συνθετών που θα πάρουν μέρος στο Eesti Laul 2020! Η επιλογή έγινε από μια 14μελή επιτροπή αποτελούμενη από ανθρώπους της μουσικής, της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, καθώς και δισκογραφικών εταιρειών. Τα υποψήφια τραγούδια θα τα ακούσουμε για πρώτη φορά στις 30 Νοεμβρίου!

Ο Tomi Rahula, υπεύθυνος παραγωγής του Eesti Laul 2020, σχετικά με την επιτροπή που επέλεξε τα τραγούδια δήλωσε:

“οι άνθρωποι (σ.σ.τα μέλη της επιτροπής) αυτοί είναι πολύ δραστήριοι στο χώρο της μουσικής και ξέρουν να ξεχωρίζουν τα ποιοτικά και εμπορικά τραγούδια”.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου, η Εσθονική Δημόσια Τηλεόραση είναι υπερήφανη που διοργανώνει το Eesti Laul για δωδέκατη χρονιά δίνοντας την ευκαιρία στους καλύτερους μουσικούς και καλλιτέχνες της Εσθονίας και όχι μόνο να αναδείξουν το ταλέντο τους στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Οι πρώτοι 12 φετινοί διαγωνιζόμενοι του Eesti Laul
  • STEFAN – By My Side
  • Kruuv – Leelo
  • SHIRA – Out In Space
  • Jaagup Tuisk – Beautiful Lie
  • Little Mess – Without A Reason
  • Ziggy Wild – Lean On Me
  • Uku Suviste – What Love Is
  • Traffic – Üks kord veel
  • Rasmus Rändvee – Young
  • Mariliis Jõgeva – Unistustes
  • Renate – Videomäng
  • Laura – Break Me

Μεταξύ των υποψηφίων συναντάμε τη Laura η οποία συμμετείχε στην ESC2005 ως μέλος του συγκροτήματος Suntribe καθώς και στην ESC2017 ως ντουέτο με τον Koit Toome. Επιπλέον, η μπάντα Traffic του Stig Rästa (ESC2015) συμμετέχει για πρώτη φορά και βρίσκεται στην τελική επιλογή. Στους συνθέτες του τραγουδιού των Traffic συναντάμε τον περσινό εκπρόσωπο της Εσθονίας Victor Crone, στο πλευρό φυσικά του Stig Rasta. Ακόμη η εκπρόσωπος της χώρας στο διαγωνισμό του 2014 Tanja, αποτελεί μέρος της ομάδας που έχει γράψει τη συμμετοχή των Little Mess “Without A Reason”.

Η  14μελής κριτική επιτροπή που επέλεξε τα 24 τραγούδια περιλάμβανε τους: Andres Puusepp, Anu Varusk, Birgit Sarrap, Daniel Levi, Eda-Ines Etti, Hendrik Sal-Saller, Juri Makarov, Kaupo Karelson, Lauri Hermann, Madis Aesma, Maiken, Owe Petersell, Sten Teppan και Vaido Pannel.

Οι υπόλοιποι 12 καλλιτέχνες θα αποκαλυφθούν αύριο 14 Νοεμβρίου και πάλι από την εκπομπή “Ringvaade“. Η συνέντευξη Τύπου όλων των καλλιτεχνών έχει προγραμματιστεί για τις 15 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι.

Ημερομηνίες Eesti Laul 2020!

A’ Ημιτελικός: 13-2-2020

B’ Ημιτελικός: 15-2-2020

Τελικός: 29-2-2020

Μείνετε συντονισμένοι στο ogaegreece.com για όλες τις εξελίξεις σχετικά με το Eesti Laul 2020!

Γιώργος Φλίγκος

[Πηγή άρθρου και φωτογραφία: ERR]

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ