https://ogaegreece.com/category/%cf%87%cf%8e%cf%81%ce%b5%cf%82/%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1/

?? ΤΣΕΧΙΑ: 152 υποψήφια τραγούδια για την Eurovision 2020!

Άλλη μια χώρα έχει ξεκινήσει ήδη τις διαδικασίες για την αναζήτηση του εκπροσώπου της για την Eurovision 2020, και αυτή είναι η Τσεχία. Σύμφωνα με την ενημέρωση της επίσημης ιστοσελίδας της τσέχικης τηλεόρασης στο Facebook, η προθεσμία για την υποβολή συμμετοχών ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Συνολικά, 152 συμμετοχές υπεβλήθησαν μέχρι τις 31 Ιουλίου, οι οποίες διεκδικούν την εκπροσώπηση της χώρας στην επόμενη Eurovision. Το ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό και φέτος είναι μεγάλο, μετά τις δυο συνεχόμενες προκρίσεις της χώρας στον Τελικό. Αξίζει να αναφερθεί ότι από τις 152 συνολικά συμμετοχές που έχουν υποβληθεί, οι 72 είναι από Τσέχους δημιουργούς.

Παρότι στην αρχή εκφράστηκαν αμφιβολίες για την πρόωρη έναρξη των διαδικασιών για φέτος, η τσέχικη τηλεόραση διαβεβαίωσε ότι το ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό είναι ακόμη μεγαλύτερο κάτι το οποίοι οδήγησε στην υποβολή πολύ αξιόλογων συμμετοχών.

Η επιλογή του εκπροσώπου της Τσεχίας για το 2020 θα πραγματοποιηθεί στις 25 Ιανουαρίου 2020 με ένα ειδικό show που θα διεξαχθεί στην Πράγα. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το project του εθνικού τελικού της Τσεχίας θα δημοσιοποιηθούν τους προσεχείς μήνες.

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE GREECE για όλα τα νέα σχετικά με την επιλογή εκπροσώπου της Τσεχίας στη Eurovision 2020!

Η ιστορία της Τσεχίας στη Eurovision με μια ματιά

. Η παρθενική εμφάνιση της Τσεχίας στη Eurovision έγινε το 2007. Η χώρα εκπροσωπήθηκε από τους Kabát και το hard rock κομμάτι «Malá dáma», το οποίο όμως τερμάτισε τελευταίο στον Ημιτελικό, έχοντας λάβει μόνο έναν βαθμό. 

. Η Τσεχία απουσίασε από τον διαγωνισμό από το 2010 έως και το 2014, επιστρέφοντας το 2015. Έκτοτε δεν έχει απουσιάσει ξανά μέχρι στιγμής.

. Η χώρα μετρά συνολικά 8 συμμετοχές στον διαγωνισμό, από τις οποίες μόλις οι τρεις έχουν καταφέρει να προκριθούν σε Τελική φάση!

. Η υψηλότερη διάκριση μέχρι στιγμής είναι η 6η θέση (281 βαθμοί) που πέτυχε ο Mikolas Josef στον Τελικό του 2018!

. Η χαμηλότερη επίδοση Τσέχικης συμμετοχής είναι η σύνθεση «Aven Romale» με τους Gipsy.cz. Η συμμετοχή τερμάτισε τελευταία με μηδέν βαθμούς στον Ημιτελικό του 2009. 

 

Στέφανος Χαρπαντίδης
Στέφανος Χαρπαντίδης
Γεννημένος στις Σέρρες και πλέον μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Μοριακός βιολόγος με Master στη Μοριακή Μικροβιολογία, υποψήφιος διδάκτορας, fan της πετοσφαίρισης και της Eurovision εδώ και κοντά 25 χρόνια!!! Η κάθε χρονιά της Eurovision είναι ιεροτελεστία και η δημοσιογραφική κάλυψη (χόμπι) κάνει αυτό το ταξίδι ακόμη πιο ενδιαφέρον!!!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ