?? ΕΛΒΕΤΙΑ: Mε τον Gjon’s Tears και το «Repondez-moi» στο Ρότερνταμ!

Όπως είναι γνωστό, η Ελβετία φέτος ακολούθησε την ίδια διαδικασία επιλογής εκπροσώπου με απευθείας ανάθεση όπως και πέρσι! Μια διεθνής κριτική επιτροπή ειδικών η οποία αποτελείται από 21 άτομα, και ένα πάνελ 100 ακροατών άκουσαν και αξιολόγησαν τις 515 υποβληθείσες συμμετοχές.

Ο καλλιτέχνης που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον 65ο Διαγωνισμό της Eurovision στο Ρότερνταμ είναι ο Gjon’s Tears  με το τραγούδι «Repondez-moi», επιβεβαιώνοντας τις φήμες των τελευταίων ημερών.

Ο Gjon’s Tears

Gjon’s Tears είναι το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Gjon Muharremaj. Παράλληλα, ο καλλιτέχνης συμμετέχει σε ομώνυμο συγκρότημα. Ο Gjon έχει γεννηθεί στην Ελβετία με πατέρα από το Κόσοβο και μητέρα Αλβανίδα. Είναι γνωστός τόσο στην Αλβανία για τη συμμετοχή του στο Got Talent της Αλβανίας το 2010, και πέρσι εμφανίστηκε στο The Voice της Γαλλίας.

Οι δημιουργοί του τραγουδιού

Ανάμεσα στους δημιουργούς του τραγουδιού συναντούμε τους Alizé Oswald και Xavier Michel – γνωστοί ως  ντουέτο Aliose. Ήταν φιναλίστ στο ελβετικό εθνικό τελικό το 2011. Ακόμη στη δημιουργική ομάδα βρίσκουμε τον  Βέλγο μουσικό Jeroen Swinnen, γνωστός για τη συμμετοχή του στο “Me and my Guitar” του Tom Dice για την Eurovision 2010.

Άξιον λόγου

Να αναφέρουμε ένα ενδιαφέρον στοιχείο που κάνει ξεχωριστή τη φετινή συμμετοχή της Ελβετίας. Συμπληρώνονται φέτος 32 χρόνια από τη δεύτερη -και τελευταία μέχρι στιγμής- νίκη της Ελβετίας στο διαγωνισμό της Eurovision το 1988 με τη Celine Dion και το “Ne partez pas sans moi“. Το ίδιο χρονικό διάστημα απέχουν οι δύο νίκες της χώρας της Κεντρικής Ευρώπης στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Η πρώτη νίκη σημειώθηκε το 1956, στην παρθενική διοργάνωση στο Λουγκάνο της Ελβετίας, με την αξεπέραστη Lys Assia και το τραγούδι “Refrain“.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την κλήρωση της EBU, η Ελβετία θα διαγωνιστεί στον 2ο Ημιτελικό (14 Μαΐου 2020) της Eurovision 2020 ενώ θα εμφανιστεί στο δεύτερο μισό του διαγωνιστικού μέρους της βραδιάς (Θέσεις 10-18).

Ψηφίστε και εσείς στο poll του OGAE Greece και βαθμολογήστε τη συμμετοχή της Ελβετίας στη Eurovision 2020!

Πως βαθμολογείτε τη συμμετοχή της Ελβετίας; / How do you rate the Swiss entry?
Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

35 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Συγχαρητήρια στην Ελβετία που πηγαίνει με Γαλλικά. Τραγούδι με προσωπικότητα και ιδιαίτερος καλλιτέχνης. Μπορεί και να κερδίσει στις επιτροπές.

  2. Στα συν ότι το τραγούδι είναι εξ ολοκλήρου στα γαλλικά . Να πω την αλήθεια το τραγούδι παρόλο που έχει φοβερό ρυθμό το ρεφραίν είναι πολύ αδύναμο 8/10 από έμενα

  3. Καλο αλλά την Μολδαβία δεν την πιάνει κάνεις φετος. Κισιναου 2021 ερχομαστε

  4. Ένα από τα πιο όμορφα φετινά τραγούδια στην Eurovision. Αν καταφέρει να το αποδώσει καλά φωνητικά και με μία καλή σκηνική παρουσία θα μπορέσει να πάει μέχρι και στην κορυφή.Ευχαριστούμε για την ποιότητα Ελβετία!

  5. Τι τραγουδάρα! Και μέσα στο σωρό με τις μπαλάντες, υπάρχουν και τα διαμάντια…δεν το περίμενα είναι η αλήθεια από την Ελβετία.

  6. Το μόνο τραγούδι που μου βγάζει winning vibes. Ούτε Λιθουανία, ούτε Ισλανδία, ούτε Ρουμανία, ούτε Ιταλία.Σε αγγίζει πραγματικά, μακάρι live να αποδώσει. Ειναι η καλύτερη μπαλάντα που έχει βγει ως τώρα με διαφορά. Αν δεν βγει κάτι καλύτερο μπορεί και να νικήσει. Μπράβο Ελβετία.

  7. Ναι ρε Ελβετία, ναι! Το γαλλόφωνο τραγούδι που αξίζουμε! Οι πιο δυνατοί στίχοι προς το παρών, αν και κάπως κλισέ το θέμα πλέον, είναι αρκετά δυνατοί και φαίνεται ότι είναι προσωπικοί καθώς και ο ίδιος είναι μετανάστης! Από τα αγαπημένα μου για φέτος!

  8. Στα πατήματα του Duncan! Aκριβώς!

    Σαν αντιγραφή ως προς το στυλ μπαλάντας και την διάθεση! Λιτό, δωρικό, μελωδικό…υπέροχο! Έχει τώρα το εξής ρίσκο! Η που θα αποθεωθεί, ή που θα το βρουν σχεδον ίδιο (αν και δεν είναι ) με το περσινό και θα πάνε παρακάτω!

    Οι επιτροπές θα το λατρέψουν! Είναι εξαιρετικό τραγούδι όμως!

  9. Έλεγα κι εγώ: δεν μπορεί, θα προκύψει ένα πολύ καλό τραγούδι από κει που δεν το περιμένω!

    • Έρχεται κι αλλο. Από Σουηδία μεριά… 🙂
      Συμφωνώ ότι είναι ένα πολύ καλό τραγούδι! Αρκεί βέβαια να αποδοθεί φωνητικά σωστά στο live.

  10. αυτη ειναι συμμετοχή!!με γαλλικη φινετσα.υφος,ηθος κ ωραια φωνή!!αλλοι δινουν ποιοτητα στο διαγωνισμο κ αλλοι γλυκανάλατα εφηβικα supergirls…

  11. Ok. Πάμε Ζυρίχη η Γενεύη του χρόνου; Μακράν το καλύτερο τραγούδι μέχρι στιγμής. Ερμηνεία μελωδία ψυχή! Μπράβο!

  12. Βλέποντας αυτό το τραγούδι και τα σχόλια από κάτω καταλαβαίνω πόσο διαφορετικά είναι τα γούστα των ανθρώπων. Εγκωμιαστικά σχόλια από πολλούς για ένα τραγούδι που για μένα είναι καλό αλλά σε καμία περίπτωση νικητήριο. Καμία αντιπαράθεση όμως με κανέναν, σε αντίθεση με κάποιους εδώ μέσα που τη λένε αγρίως σε ανθρώπους που έχουν διαφορετικό γούστα (ακόμα και σε αυτό εδώ το άρθρο).
    5,5/10 από μένα.

  13. Χαλι μαυρο παρολα αυτα δεν μου κανει εντυπωση που σας αρεσει αφου ειστε τερμα κακογουστοι

    • Εσένα τέρας καλαισθησίας ποιό τραγούδι σου αρέσει φέτος και βρίσκεις αυτό το αριστούργημα κακόγουστο;;;; Απλά απορώ…..

      • Καλε τι του απαντάς το άτομο είναι ντο φα φα φα σολ φα σολ φα μι ντο σι μι μι μι. Δεν το βλέπεις ;

  14. Η ωραιότερη συμμετοχή της Ελβετίας τα τελευταία τουλάχιστον 15 χρόνια ανατριχιαστικό τραγούδι

  15. Ξεκάθαρη νικήτρια μέχρι στιγμής είναι η Νορβηγία εξαιρετικό τραγούδι και ερμηνεία θα αγαπηθεί από επιτροπές και και θα είναι top 3 στο voting αν κοιτάξει κάποιος τα my top στο youtube σε όλα είναι μέσα στην 5αδα ενώ Λιθουανία Ισλανδία οι γνώμες διίστανται επίσης στο eurovision scoreboard είναι δεύτερη . Τα στοιχήματα δίνουν πολύ μεγάλη απόδοση όλα τα λεφτά εκεί

  16. Προσωπικά δεν αισθάνομαι winning vibes αλλά πιστευω οτι ειναι απ τα τραγούδια που μπορούν να “ζωντανέψουν” επί σκηνής, δηλ να αναδειχθούν στο live. Δεν ξερω τι ετοιμάζουν σκηνικά, αλλά θα ήταν ενδιαφέρον να κρατήσουν αυτό το στοιχείο του video clip στο οποίο πέφτει πάνω του βροχή, όπως πέρυσι η Wiktoria στο Melfest
    Καλή επιτυχία Ελβετία!

  17. Του χρόνου Ελβετία και μπραβο. Σε ότι μας αφορά αν μετά το περυσινό με την ντουσκα καταλάβατε πτι αποτυγχάνουνε γιατί απλά δεν κουνάμε τα πισινά μας τότε μπραβο και καλή πρόοδο. Η ελληνική μουσική έχει διαμάντια ιδιαίτερα διαμάντια. Ακόμα και ο Χαρούλης είναι ένα από αυτά. Αλλά πάτε με συνταγές ουτε με φαντασία ουτε με ψυχή. Άντε γεια

  18. Καταπλητικο τραγουδι! Ο νεαρος εχει φωναρα. Εχει συμμετασχει στο γαλλικο Voice. Ακουστε τον να τργουδαει ζωντανα. Ανατριχιαστικος. Ειναι αλβανικης καταγωγης και απ´οτι φαινεται η Αλβανια εξαγει φωνες. Πιστευω οτι ειναι δυνατη υποψηφιοτητα για νικη.

  19. Σε εμας τους κακογουστους αρεσει!!!!! Μπραβο Ελβετία μου!!!!! 12αρι με διαφορα από όλα τα δηθεν καλοδουλεμενα και εμπνευσμένα!!!!!! Περιμενετε πρόβες για να ανεβεί κάποιο τραγουδι ενώ η Ελβετία καλπάζει ήδη!!!!! ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ