?? ΑΡΜΕΝΙΑ: Τον Φεβρουάριο ο εθνικός τελικός για τη Eurovision 2020!

Όπως ήδη είναι γνωστό η Αρμενία θα επιλέξει εκπρόσωπο και συμμετοχή για τη Eurovision 2020 μέσα από τον εθνικό τελικό “Depi Evratesil” (Προς τη Eurovision), ένα format που έχει ήδη χρησιμοποιηθεί άλλες δύο φορές από την κρατική τηλεόραση της χώρας στο παρελθόν (2017, 2018).

Σύμφωνα με το αποψινό (21 Ιανουαρίου 2020) κεντρικό δελτίο ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης της Αρμενίας ο τελικός του “Depi Evratesil 2020” θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020, στις 22:00 ώρα Αρμενίας ενώ θα μεταδοθεί ζωντανά από το Κανάλι 1 της χώρας.

Στον τελικό θα διαγωνισθούν 12 συμμετοχές από τις οποίες η μία θα επιλεχθεί ως η εκπροσώπηση της Αρμενίας στον 65ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. To τελικό αποτέλεσμα τη βραδιά του τελικού θα κριθεί τόσο από το τηλεοπτικό κοινό όσο και από μία ειδική κριτική επιτροπή.

Τα ονόματα των διαγωνιζομένων καθώς και οι αντίστοιχες συμμετοχές τους αναμένονται να ανακοινωθούν επίσημα σήμερα. Σύμφωνα πάντως με τους διοργανωτές του εθνικού τελικού, ενδιαφέρον για συμμετοχή έδειξαν πολλοί καλλιτέχνες που ανήκουν στη διασπορά της Αρμενίας.

Η Αρμενία στη Eurovision!

Η Αρμενία ξεκίνησε να λαμβάνει μέρος στον διαγωνισμό της Eurovision το 2006 με παρθενική συμμετοχή το τραγούδι “Without your love” με ερμηνευτή τον André. Η χώρα δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να κερδίσει τη πρώτη θέση στον διαγωνισμό με την υψηλότερη να είναι η 4η, θέση που έχει σκοράρει δις στο παρελθόν (2008, 2014). Αντιθέτως η χειρότερη επίδοσή της ήρθε μόλις πέρυσι μιας και η συμμετοχή “Walking out” τερμάτισε στην χαμηλή 16η θέση του Ημιτελικού, χάνοντας φυσικά τη πρόκριση στον τελικό. Συνολικά, δέκα συμμετοχές της Αρμενίας έχουν καταφέρει να βρεθούν στον τελικό της Eurovision ενώ μόλις τρεις έχουν μείνει εκτός τελικού. Τέλος, η χώρα έχει σημειώσει μία απουσία από τον διαγωνισμό, το 2012 λόγω πολιτικών αντιθέσεων με τη τότε διοργανώτρια χώρα Αζερμπαϊτζάν.

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Αρμενίας στη Eurovision 2020!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κριμα για την Αρμενια νομιζω και μετα τον αποκλεισμο της Srbuk η οποια ηταν πολυ καλη, το εχει χασει λιγο το παιχνιδι. Βεβαια θα δειξει και απο την επιλογη τους αλλα δεν ειναι αισιοδοξα τα πραγματα. Δεδομενου οτι το 2018 που χρησιμοποιηθηκε το depi evratesil εβγαλαν ενα αδιαφορο τραγουδι.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ