?? ΑΡΜΕΝΙΑ: Με την Athena Manoukian στη Eurovision 2020!

Ολοκληρώθηκε μόλις ο εθνικός τελικός της Αρμενίας “Depi Evratesil 2020”. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα η σύνθεση “Chains on you” με ερμηνεύτρια την Athena Manoukian θα είναι αυτή που θα εκπροσωπήσει την Αρμενία στον 65ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, τον ερχόμενο Μάη.

Συνολικά δώδεκα συμμετοχές διαγωνίστηκαν στον αποψινό εθνικό τελικό της χώρας οι οποίες κρίθηκαν και βαθμολογήθηκαν από μία Αρμενική επιτροπή, από μία διεθνής επιτροπή αλλά και από το τηλεοπτικό κοινό. Τη βραδιά, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από το Κανάλι 1 της Αρμενικής κρατικής τηλεόρασης, παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία ο Arman Markarian και η Mane Krikorian.

Αναλυτικά, οι δώδεκα υποψήφιες συμμετοχές εμφανίσθηκαν με την εξής σειρά:

  1. “Butterflies” – Agop
  2. “Why?” – Karina EVN
  3. “What it is to be in love?” – Music Hayk
  4. “Life faces” – Erna Tamazyan
  5. “No love” – Eva Rida
  6. ” Chains on you” – Athena Manoukian
  7. “It’s your turn” – Gabriel Jeeg
  8. “Ha, take a step” – Nikolay and Sergey Arutyunov
  9. “Run Αway” – Miriam Baghdassarian
  10. “What’s going on mama?” – Vladimir Arzumanyan
  11. “Heaven” – Arthur Aleq
  12. “Save me” – Tokionine

Αφού ολοκληρώθηκε το διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς, στη σκηνή ανέβηκε η Karina Ignatyan η οποία εκπροσώπησε την Αρμενία στη Junior Eurovision 2019. Η ταλαντούχα Karina ερμήνευσε το “Colours of your dream” το οποίο στον παιδικό διαγωνισμό τραγουδιού της χρονιάς που πέρασε τερμάτισε στην 9η θέση με 115 βαθμούς.

Καλεσμένη στο studio του πρώτου καναλιού βρέθηκε και η εντυπωσιακή Iveta Mukuchyan. Η εκπρόσωπος της Αρμενίας στη Eurovision 2016, αφού συνομίλησε για λίγο με τον παρουσιαστή και ευχήθηκε σε όλους τους υποψήφιους “καλή επιτυχία”, πήρε τη θέση της σκηνή για να ερμηνεύσει ένα medley επιτυχιών της συνοδευμένο από εντυπωσιακές χορογραφίες.

Στη συνέχεια και οι δώδεκα φιναλίστ εμφανίστηκαν ξανά στη σκηνή, αυτή τη φορά όλοι μαζί για να ερμηνεύσουν το “Arcade” του Duncan Laurence, του τραγουδιού που κέρδισε τη πρώτη θέση στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2019.

Αποτελέσματα

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έγινε σε τρεις φάσεις. Σε κάθε φάση, η παρουσιάστρια Mane Krikorian ανακοίνωσε τις βαθμολογίες του κάθε τραγουδιού ξεχωριστά, με τη σειράς εμφάνισης και όχι κατάταξης.

Σύμφωνα με τη διεθνής κριτική επιτροπή η δωδεκάδα διαμορφώθηκε ως εξής:

1η θέση: “Chains on you” – Athena Manoukian (60 βαθμοί)

2η θέση: “No love” – Eva Rida (40 βαθμοί)

3η θέση: “It’s your turn” – Gabriel Jeeg (39 βαθμοί)

4η θέση: “Life faces” – Erna Tamazyan (34 βαθμοί)

5η θέση: “Run Αway” – Miriam Baghdassarian (33 βαθμοί)

6η θέση: “Heaven” – Arthur Aleq (30 βαθμοί)

7η θέση: “Why?” – Karina EVN (30 βαθμοί)

8η θέση: “Save me” – Tokionine (28 βαθμοί)

9η θέση: “What’s going on mama?” – Vladimir Arzumanyan (27 βαθμοί)

10η θέση: “What it is to be in love?” – Music Hayk (27 βαθμοί)

11η θέση: “Butterflies” – Agop (27 βαθμοί)

12η θέση: “Ha, take a step” – Nikolay and Sergey Arutyunov (15 βαθμοί)

Ακολούθησε η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Αρμενικής κριτικής επιτροπής.

Κατά αυτή τη φάση ο πίνακας διαμορφώθηκε ως εξής:

1η θέση: “Chains on you” – Athena Manoukian (118 βαθμοί)

2η θέση: “No love” – Eva Rida (79 βαθμοί)

3η θέση: “Run Αway” – Miriam Baghdassarian (73 βαθμοί)

4η θέση: “Save me” – Tokionine (66 βαθμοί)

5η θέση: “Life faces” – Erna Tamazyan (65 βαθμοί)

6η θέση: “Butterflies” – Agop (60 βαθμοί)

7η θέση: “It’s your turn” – Gabriel Jeeg (59 βαθμοί)

8η θέση: “Why?” – Karina EVN (59 βαθμοί)

9η θέση: “What’s going on mama?” – Vladimir Arzumanyan (58 βαθμοί)

10η θέση: “Ha, take a step” – Nikolay and Sergey Arutyunov (51 βαθμοί)

11η θέση: “What it is to be in love?” – Music Hayk (47 βαθμοί)

12η θέση: “Heaven” – Arthur Aleq (45 βαθμοί)

Τέλος, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας του κοινού.

Ο τελικός πίνακας διαμορφώθηκε ως εξής:

1η θέση: “Chains on you” – Athena Manoukian (168 βαθμοί)

2η θέση: “Life faces” – Erna Tamazyan (120 βαθμοί)

3η θέση: “What’s going on mama?” – Vladimir Arzumanyan (118 βαθμοί)

4η θέση: “Run Αway” – Miriam Baghdassarian (108 βαθμοί)

5η θέση: “It’s your turn” – Gabriel Jeeg (99 βαθμοί)

6η θέση: “Save me” – Tokionine (96 βαθμοί)

7η θέση: “Ha, take a step” – Nikolay and Sergey Arutyunov (96 βαθμοί)

8η θέση: “No love” – Eva Rida (84 βαθμοί)

9η θέση: “Why?” – Karina EVN (84 βαθμοί)

10η θέση: “Butterflies” – Agop (75 βαθμοί)

11η θέση: “Heaven” – Arthur Aleq (65 βαθμοί)

12η θέση: “What it is to be in love?” – Music Hayk (57 βαθμοί)

Με 168 βαθμούς στο σύνολο,  η σύνθεση “Chains on you” της Athena Manoukian ήταν αυτή που τερμάτισε στη πρώτη θέση. Αναλυτικά, το νικητήριο τραγούδι έλαβε 60 βαθμούς από την διεθνή επιτροπή, 58 βαθμούς από την Αρμενική επιτροπή και 50 βαθμούς από το κοινό. 

Η νεαρή Ελληνοαρμένισα τραγουδίστρια ήταν φανερά συγκινημένη και με δάκρυα στα μάτια ευχαρίστησε την Αρμενία για τα αποτελέσματα λίγο πριν ερμηνεύσει για 2η φορά σκηνή το τραγούδι της!

Ποια είναι η Athena Manoukian

Η Athena Manoukian είναι γεννημένη to 1994 στην Αθήνα από Ελληνοαρμένιο πατέρα και Ελληνίδα μητέρα. Από μικρή είχε δείξει το ενδιαφέρον της για τη μουσική, το χορό και το τραγούδι συμμετέχοντας σε τηλεοπτικές εκπομπές και talent shows. To 2008 υπήρξε υποψήφια να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Junior Eurovision με το κομμάτι “Το φιλί της Αφροδίτης”. Το 2011 κυκλοφόρησε το single της “Party like a freak” ενώ ένα χρόνο αργότερα το “I Surrender” το οποίο γνώρισε μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία. Το 2014 ακολούθησε το επόμενο single της “XO” χάρη στο οποίο κέρδισε το βραβείο “Καλύτερου Αγγλόφωνου Τραγουδιού” στα Βραβεία Pulse της Αρμενίας. Από το 2015 το όνομά της φλερτάρει έντονα με τον διαγωνισμό της Eurovision για χάρη της Αρμενίας με εκατοντάδες ακόλουθοι και θαυμαστές της να της ζητούν να εκπροσωπήσει τη χώρα. Το 2018 έκανε μία guest εμφάνιση στο “X-Factor” της Αγγλίας με τους Simon Cowell, Robbie Williams και Ayda Field να της λένε κολακευτικά σχόλια. Τα τελευταία χρόνια συνεργαζόταν με τον Νίκο Βέρτη στο νυχτερινό κέντρο YTON ενώ στο ενεργητικό της έχει συνεργασίες και με άλλα ονόματα όπως οι Melisses και η Tamta.

Η Athena πέρα από ερμηνεύτρια είναι και μουσικός. Το 2017 έγραψε μουσική και στίχους – σε συνεργασία με τους Mark Angelo και Γιάννη Δόξα αντίστοιχα – στο κομμάτι “Παλιά μου αγάπη” το οποίο η Έλενα Παπαρίζου συμπεριέλαβε στον δίσκο της “Ουράνιο Τόξο”. Το “Chains on you” αποτελεί ακόμη μία δημιουργία της – σε συνεργασία με τον παραγωγό της Dj Pako – ενώ σύντομα αναμένεται να κυκλοφορήσει ένα ολοκληρωμένο album.

Υπενθυμίζουμε ότι η Αρμενία θα διαγωνιστεί στον Β’ Ημιτελικό της Eurovision 2020 στις 14 Μαΐου και θα εμφανιστεί στο δεύτερο μισό του διαγωνιστικού μέρους της βραδιάς (Θέσεις 10-18). 

Πως βαθμολογείτε τη συμμετοχή της Αρμενίας “Chains On You”; Δώστε τη βαθμολογία σας!

  • Μέσος Όρος Βαθμολογίας Αναγνωστών / Visitors Average Score : 6.55 (Last Update: 16/02/2020)
Πως βαθμολογείτε τη συμμετοχή της Αρμενίας "Chains On You" με την Αθηνά Μανουκιάν; / How do you rate the Armenian entry "Chains On You" with Athena Manoukian?

Για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Αρμενίας στη Eurovision 2020 μείνετε συντονισμένοι σταθερά στον OGAE Greece! 

26 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το είχα προβλέψει καλή επιτυχία Αθηνά σου εύχομαι στην πεντάδα του τελικού τον Μάιο στην Γιουροβίζιον

  2. Κέρδισε η καλύτερη συμμετοχή της βραδιάς σε έναν πολύ αδύναμο εθνικό τελικό. Και από εκεί που η Αθηνά Μανουκιάν άνοιγε το πρόγραμμα στον Βέρτη θα τραγουδήσει μπροστά σε εκατομμύρια τηλεθεατές και μπράβο της και μαγκιά της. Νομίζω θα μπορούσε να έχει κάνει περισσότερα πράγματα στην Ελλάδα. Ούτε χειρότερη φωνή έχει ούτε χειρότερη σκηνική παρουσία από άλλες εγχώριες που κάνουν καριέρα.

    Τεσπά, το τραγούδι εμένα μου φαίνεται αδύναμο. Σαν κάτι να θέλει να πει αλλά μένει κάπως ανολοκλήρωτο. Είναι φλατ από την αρχή ως το τέλος χωρίς κάποια έκπληξη ή έκρηξη. Χρειάζεται ένα καλό revamp αν θέλει να έχει τύχη και μια πολύ δυνατή σκηνική παρουσία και όχι σαν αυτή του εθνικού τελικού που μου θύμισε Χρύσπα 2008. Πολύ φοβάμαι ότι αυτή η συμμετοχή είναι σαν αυτές που λατρεύουν να μισούν οι επιτροπές οπότε δεν ξέρω τι τύχη μπορεί να έχει. Καλή επιτυχία στην αγαπημένη Αρμενία και στην Αθήνα.

  3. Μακράν η καλύτερη
    Τους έσβησε ολους,έβαλε φωτιά και φόρεσε το στέμμα της νικήτριας
    Μπράβο Αθηνά!!!

  4. Με ένα revamp και με μια πιο σύγχρονη σκηνική παρουσία μπορεί να τα πάει καλά . Η Αθηνά ήταν πολύ καλή φωνητικά και σαν παρουσία στην σκηνή. Καλή της επιτυχία.

  5. Τον τελικό τους δεν τον παρακολούθησα οπότε δεν ξέρω αν άξιζε ή όχι την νίκη. Πάντως εγώ την Μανουκιάν την είχα γενικά στα ραντάρ μου. Πίστευα ότι κάποια στιγμή ίσως την στέλναμε εμείς ή και η Αυστραλία, καθώς νομίζω έμενε και εκεί ένα διάστημα. Εννοείται πως έπραξε πολύ σωστά που συμμετείχε στον τελικό της Αρμενίας και φάνηκε πως είχε ρεύμα, τουλάχιστον στους Eurofans. Η εμφάνιση πράγματι θύμιζε πολύ Χρύσπα 2008, αν και κατ’ εμέ το τραγούδι της Χρύσπα ήταν καλύτερο από το Chains On You. Το θεωρώ “αμερικανιά του κιλού”, και έχουν πετάξει και κάτι έθνικ πινελιές. Κατ εμέ είναι 3 άσκοπα λεπτά. Πολύ χαμός επί σκηνής για το τίποτα. Χρειάζεται σίγουρα ένα (πολύ) καλό revamp, και είναι κρίμα γιατί πιστεύω πως η Μανουκιάν είναι για κάτι καλύτερο από το Chains On You. Δεδομένου ότι δεν ήταν μια καλή δεκαετία αυτή που πέρασε για την Αρμενία, δεν είμαι πολύ αισιόδοξος στην παρούσα φάση για την τύχη του. Κατ’εμέ και το Qami (2018) και το Walking Out (2019) ήταν καλύτερα κομμάτια, αλλά έμειναν στον ημιτελικό, και το “εντυπωσιακό” είναι ότι δεν ψηφίστηκαν ούτε από το κοινό, παρ’ ότι η Αρμενία έχει διασπορά. Πάντως, μιας που είμαστε στον ίδιο ημιτελικό και δεν συμμετέχει σε αυτόν η Κύπρος πιστεύω θα στείλουμε αρκετούς πόντους προς Αρμενία μεριά, ίσως και 24 (12+12), δεν θα το απέκλεια, εντούτοις πιστεύω πως το κοινό θα ψηφίσει πιο μαζικά την Μανουκιάν από τις επιτροπές. Οφείλω βέβαια να πω πως ό,τι ψήφους πάρει από εμάς θα είναι σχεδόν αποκλειστικά λόγω Μανουκιάν, όχι λόγω κομματιού.
    Σε κάθε περίπτωση, καλή επιτυχία Αθηνά! Καλή επιτυχία Αρμενία!

    • Καλά δεν το συζητάω για την ένοχη απόλαυση μου “A chance to love” με μια Χρύσπα φωτιά για να μην πω τίποτα άλλο και δεν περάσει το μήνυμα μου.

  6. Έλα πάμε δυνατά κορίτσι μου έχεις σίγουρα 10 ψήφους από μένα.. ορίστε ποια θα ψηφήσουμε στον ημιτελικό μας,το νου σας παιδιά… ΝΤΆΙΜΟΝΣ ΣΑΝΙΝΓΚ ΟΝ ΜΙΙΙΙ !!

  7. Είναι μερικοί εδώ που γράφουν και κάνουν την τρίχα τριχιά . (αδιαβαστοι και πικροχωλοι.) Ήταν ένας ωραίος τελικός και κέρδισε η καλύτερη ολοκληρωμένη πρόταση έως τον Μάιο υπάρχει περιθώριο βελτίωσης όλα θα φανούν στην σκηνή της Γιουροβίζιον να σας θυμίσω επίσης ότι η συγκεκριμένη καλλιτέχνης είναι υπέρ του δεόντως γνωστή ανατρέξτε στην βικιπαίδεια Αθηνά Μανουκιαν. Απλά και Αντικειμενικά καλή επιτυχία Αθηνά καλή επιτυχία Αρμενία ???????????

  8. Το ότι ξαφνικά αποθεώνεται τούτο εδώ, με ξεπερνάει πραγματικά. Μόνο η Hadise λείπει να μας πει ένα Dum Tek Tek, μιλάμε για τόσο στο σήμερα. Έχουμε μια πετριά βέβαια, καθώς η κοπέλα κάνει καριέρα στην Ελλάδα -ή προσπαθεί να κάνει καριέρα , δεν ξέρω (προσωπικά πρώτη φορά την ακούω). Κατά τα άλλα, η όμορφη μπερζέρα θα ήθελε πολύ να είναι Chesterfield, αλλά με τόσο κρυσταλλάκι faux πάνω της χρειάζεται σίγουρα κι αυτή ένα revamp.

  9. Aπελπιστική κατάσταση. Αφού πάντα οι εθνικοί τους τελικοί μαζεύουν σαβούρα, γιατί επιμένουν σε αυτούς;

  10. Μαζί με της Ιταλίας τα θεωρώ έως τώρα τα κορυφαία Αρμενία. Ιταλία έχω εντυπωσιαστεί και από της δύο χώρες η Αθηνά θα είναι η έκπληξη φέτος έχει όλο το πακέτο αλλά αυτό κάνετε τόσα χρόνια κακία και τίποτα δεν σας αρέσει αν τα πάει καλύτερα από όσο πιστεύετε θα είστε ειλικρινείς δεν αλλάζετε κακίες θα γράψετε και πάλι. Καλή επιτυχία Αθηνά ?????????

  11. θεα η κοπελα. μετα απο φουρειρα ταμτα σαν ελλαδα χασαμε και αυτο το μικρο αστερακι. καλη τυχη αθηνα και ευχομαι απλα να κανεις πιο γεματη τη μουσικη με πιο πολυ ενταση. εισαι χαρμα οφθαλμων και με πολυ καλη παρουσια. σιγουρα το κοινο της eurovision θα σε αγκαλιασει στην ολλανδια.

  12. Συγχαρητήρια στην κοπέλα για την νίκη της. Το κυνηγούσε πολλά χρόνια και είναι πολύ ευχάριστο να βλέπεις ανθρώπους να φθάνουν πιο κοντά στα όνειρά τους.
    Τώρα για το τραγούδι και την εμφάνιση… Δεν είδα τον εθνικό τελικό οπότε πραγματικά δεν έχω ιδέα τι άλλο υπήρχε αλλά από ότι διάβασα ήρθε 3η στο κοινό. Πιθανόν κακώς που δεν άκουσαν το κοινό γιατί συνήθως ξέρεις καλύτερα. Σαν τραγούδι είναι μέτριο. Κάτι πάει να γίνει αλλά σου κόβει την χαρά. Μ’ αρέσει το έθνικ στοιχείο αλλά έχει αρκετές αδυναμίες τις οποίες πρέπει να αλλάξουν αν θέλουν να έχουν ένα καλό κομμάτι. Η σκηνική παρουσίαση τρομερά αναμενόμενη για την Αθηνά. Η επιρροή της Beyoncé την χαρακτήριζε πάντα(δεν τραγούδησε τυχαία το crazy in love στο αγγλικό xfactor) και φρόντισε να μας το θυμίσει ξανά. Δεν λέω για εθνικό τελικό ήταν οκει αλλά θα ήθελα να μην πάει σαν wannabe Beyoncé και στο Ρότερνταμ. Λίγη πρωτοτυπία ρε παιδιά, να δώσει την προσωπική της σφραγίδα. Ή έστω αν πάει έτσι, πρέπει να το βελτιώσουν αρκετά.
    Αυτά, καλή της τύχη!

  13. Δεν θα πω τίποτα. Το μόνο που θέλω να πω είναι καλή επιτυχία στη δική μας Αθηνά, και δεν καταλαβαίνω γιατί τη γράφετε Athena σε ελληνικό άρθρο όταν το όνομα της είναι Ελληνικό :P, που προσπάθησε χρονιά να φτάσει σε αυτό το σημείο και τα κατάφερε και της αξίζει. Της αξίζει κάτι ακόμη καλύτερο από αυτό και θα δουλέψει για το καλύτερο. Ελπίζω να τη βοηθήσουν ίσως με ένα revamp ή καλή σκηνοθεσία και παρουσία on stage. Καλή επιτυχία Αθηνά μας.

    Υ.Γ. Να της δώσουμε βαθμούς το Μάιο, έτσι; Ευχαριστώ.

  14. Έτσι έτσι τρέξτε μη ξεχάσετε και δεν ψηφίσετε την Αρμενία που ακόμα και στις καλύτερες συμμετοχές μας πάνω από 8 δεν έχουμε δει. Και μεις εκεί που μας φτύνουν πάμε και γλύφουμε. Μέχρι 12αρια έχουν δει από μας και μεις τίποτα απ αυτούς. Αλβανία Αρμενία Βουλγαρία Ιταλία Ρουμανία Σερβία Ρωσία θα δείτε το γράψιμο που θα φάμε και φέτος ενώ μεταξύ τους θα ψηφιστουν. Αντε κάτι το πολύ 2αρια 3αρια να δώσουν για τον τελικό μιλάω και εφόσον περάσουμε που μου είστε και σίγουροι.
    Οι φίλοι σας, τ αδέρφια σας, οι Χ.Ο.

    • 12 ποντοι Ιταλία
      10 ποντοι Λιθουανία
      8 Νορβηγία
      7 Αλβανία
      6 Λετονία
      5 Ισπανία
      4 Αυστραλία
      3 Γαλλία
      2 Αρμενία
      1 Τσεχία

  15. Κομμάτι που ξεχωρίζει λόγω του πολύ αμερικάνικου ύφους του και η Αθηνά έχει φωνή για να το στηρίξει. Αν βελτιώσουν αισθητά το στήσιμο πάνω στη σκηνή (που προς το παρόν είναι εντελώς ερασιτεχνικό) η Αρμενία έχει ελπίδες για το καλύτερο αποτέλεσμά της εδώ και καιρό.

  16. Πολύ καλή ήταν και να δείτε που άλλη μια φορά η Ελλάδα έφαγε ενα απο τα παιδιά της. Θα δειτε οτι μολις παει τον Μαιο θα κάνει μπαμ. Ειναι γατα η κοπελα και φαινεται απο τοτε που ειχε κανει οντισιον στο εξ φακτορ της Βρετανιας. Μπραβο Αθηνα. Εγω θα σε ψηφισω. Εχεις φωνάρα λαιβ και αν το κανεις πιο δυναμικο και γεματο σε μουσικη θα σκισεις. Εντελως νεα προταση στην eurovision απο γυναικα να εχει ενα ραπ εθνικ ποπ τραγουδι. Μπραβο της. Και στο ζωντανο με χωρο ακουγεται τελεια. Δειτε και το βιντεακι σε καλη ποιοτητα.
    Καλη επιτυχια Αθηνα. Τελικα καλα εκανες και κυνηγησες την τυχη σου στο εξωτερικο γιατι εδω η πανικ δε σε προωθουσε οσο σε ειχε.

    https://www.youtube.com/watch?v=Hxh311X0umg

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ