?? ΑΛΒΑΝΙΑ: Στα Αγγλικά το revamp του “Shaj”!

Μετά τη νίκη της στον εθνικό διαγωνισμό της Αλβανίας Festivali i Këngës με το τραγούδι “Shaj”, η Arilena Ara θα εκπροσωπήσει τη χώρα της στη Eurovision 2020.

Όπως έκανε γνωστό η Arilena, μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram, μετέβη στο Los Angeles για να ηχογραφήσει τη νέα έκδοση του “Shaj”. Όπως επιβεβαίωσε η ίδια σε Αλβανικό μέσο ενημέρωσης, το revamp του τραγουδιού το οποίο και θα παρουσιάσει στη σκηνή του Ρότερνταμ θα είναι κυρίως στα Αγγλικά.

Μιλώντας στο Vision Plus μετά την επιστροφή της στην Αλβανία για το πως προχωρούν οι προετοιμασίες της Αλβανικής συμμετοχής, η Arilena είπε:

Είχαμε ταξιδέψει στο Los Angeles για την προετοιμασία του πρώτου δίσκου μου στα Αγγλικά, οπότε αμέσως μετά την νίκη-έκπληξη του “Shaj” έπρεπε να δουλέψουμε σκληρά πάνω στο κομμάτι… ανυπομονώ να το κυκλοφορήσω και να το μοιραστώ μαζί σας γιατί έχει μια τελείως διαφορετική αίσθηση, διαφορετική δυναμική και διαφορετικό συναίσθημα

Το “Shaj”, λοιπόν, είχε ήδη γραφτεί στα Αγγλικά προτού μετατραπεί στην Αλβανική γλώσσα για τις ανάγκες του διαγωνισμού τραγουδιού Festivali i Këngës.

Υπενθυμίζουμε ότι η Αλβανία θα διαγωνισθεί στο δεύτερο ήμισυ του Β’ Ημιτελικού στις 14 Μαϊου.

 Δείτε το reaction video για το ‘Shaj’ και βαθμολογήστε το κι εσείς ΕΔΩ!

 

Ποια είναι η Arilena Ara?

Η Arilena Ara είναι 21 χρονών. Στα 15 της κατάφερε να κερδίσει το αλβανικό X Factor και στα 17 της κυκλοφόρησε το πρώτο της σινγκλ. Διαγωνίστηκε τον Δεκέμβριο του 2019 στο 58ο Festivali i Këngës με το τραγούδι “Shaj” και νίκησε με μικρή διαφορά μπροστά από την Elvana Gjata, το φαβορί όπως όλα έδειχναν μέχρι εκείνη τη βραδιά, γεγονός που πυροδότησε σχόλια και επικρίσεις για την κριτική επιτροπή.

Για όλα τα νέα της Αλβανικής συμμετοχής στη Eurovision 2020 μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece!

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το φοβόμουν.
    Όποτε έχουν κάνει revamp σε συμμετοχή τους την έχουν καταστρέψει με αποκορύφωμα την τραγουδάρα τους το 2011.
    Ευτυχώς τα αριστουργήματα τους το 2018 και το 2019 γλίτωσαν.

  2. Mεγάλο λάθος το ότι τι περισσότερες φορές αλλάζουν το τραγούδι από τα αλβανικά στα αγγλικά. Χάνει μεγάλη δυναμική έτσι.

    • Μπορεί να κάνω και λάθος αλλά νομίζω ότι υπάρχει κανόνας το τραγούδι να είναι στα αλβανικά ή τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος του τραγουδιού ..

      • Πολύ σωστά. Είναι όντως κανόνας. Επίσης, η διαφορά, σε σχέση με παλαιότερες συμμετοχές (!), είναι ότι το τραγούδι είχε γραφτεί εξαρχής στα αγγλικά και δεν θα μεταφραστεί απλά.

  3. Το τραγούδι έχει γραφτεί εξαρχής στα αγγλικά. Στα Αλβανικά μεταφράστηκε μόνο για τον εθνικό τελικό.

  4. Τα αλβανικά ακούγονται πολύ ωραία και θα ξεχώριζε μέσα σε τόσα αγγλικά που θα πάνε… Τέσπα…Καλή επιτυχία!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ