?? ΑΛΒΑΝΙΑ: Οι 12 καλλιτέχνες του τελικού του Festivali i Këngës 58!

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο ο δεύτερος ημιτελικός του Festivali i Këngës 58 με την παρουσίαση των δέκα τραγουδιών αυτού του ημιτελικού.

Μετά το τέλος του show, η διεθνής κριτική επιτροπή που πλαισίωσε τους Αλβανούς κριτές (μουσικοί και άνθρωποι της μουσικής βιομηχανίας της χώρας) για την αξιολόγηση των υποψήφιων συμμετοχών και αποτελούταν από τους Δημήτρη Κοντόπουλο, Christer Björkman  και Felix Bergsson συνεδρίασε για να αποφασίσει ποια 12 τραγούδια θα βρεθούν στον τελικό την προσεχή Κυριακή. Τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν στην ειδική εκπομπή “Post Fest” που μεταδόθηκε live μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου ημιτελικού. H ανακοίνωση των ονομάτων έγινε από τον ειδικό στα θέματα της Eurovision, Σουηδό τηλεοπτικό παραγωγό Christer Björkman.

Οι 12 καλλιτέχνες που τα κατάφεραν και προκρίθηκαν στον τελικό του Festivali i Këngës και θα διεκδικήσουν την εκπροσώπηση της Αλβανίας στη Eurovision 2020 είναι:

  1. Arilena Ara – “Shaj”
  2. Elvana Gjata – “Me tana”
  3. Olta Boka – “Botë për Dy ”
  4. Era Rusi – “Eja Merre”
  5. Valon Shehu – “Kutia e Pandorës”
  6. Robert Berisha – “Ajo nuk është unë” 
  7. Albërie Hadërgjonaj – “Ku ta gjej dikë ta dua”
  8. Gena – “Shqiponja e lirë”
  9. Bojken Lako – “Malaseen”
  10. Sara Bajraktari – “Ajër” 
  11. Kamela Islamaj – “Më ngjyros”
  12. Tiri Gjoci – “Me gotën bosh” 

Ο τελικός του 58ου Festivali i Këngës θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στο Pallatin e Kongreseve στα Τίρανα, με σκηνοθέτιδα τη σπουδαία στο είδος της Vera Grabockës, και παρουσιάστρια την Alketa Vejsiu.

Ποια συμμετοχή ξεχωρίζετε και νομίζετε ότι θα τα καταφέρει και στη Eurovision του Ρότερνταμ;

Ψηφίστε στο poll του OGAE Greece!

Ποιο τραγούδι του Festivali i Këngës 58 θεωρείται ότι είναι το καλύτερο; / Which song of Festivali i Këngës 58 do you like most?

Για όλα τα νέα της Αλβανικής συμμετοχής στη Eurovision 2020 μείνετε σταθερά στον OGAE Greece!

[Πηγή: RTSH/Youtube]

Στέφανος Χαρπαντίδης
Στέφανος Χαρπαντίδης
Γεννημένος στις Σέρρες και πλέον μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Μοριακός βιολόγος με Master στη Μοριακή Μικροβιολογία, υποψήφιος διδάκτορας, fan της πετοσφαίρισης και της Eurovision εδώ και κοντά 25 χρόνια!!! Η κάθε χρονιά της Eurovision είναι ιεροτελεστία και η δημοσιογραφική κάλυψη (χόμπι) κάνει αυτό το ταξίδι ακόμη πιο ενδιαφέρον!!!

1 ΣΧΟΛΙΟ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ