ΤΣΕΧΙΑ: Πως θα εμφανιστεί ο Mikolas Josef στη σκηνή της Λισαβόνας;

Λίγες μέρες πριν ξεκινήσουν οι πρόβες στην Altice Arena για τη φετινή Eurovision, αρχίζουν και γίνονται γνωστές οι πρώτες πληροφορίες από τον τρόπο που η κάθε χώρα θα παρουσιάσει τη συμμετοχή της επί σκηνής.

Μετά τη νέα version του “Lie to me“, που έγραψε και ερμηνεύει ο Mikolas Josef για λογαριασμό της Τσεχίας στη Eurovision 2018, η οποία ήταν απαραίτητη καθώς το τραγούδι αρχικώς περιείχε φράσεις που είχαν επισημανθεί ως «άσεμνες», κάτι που αντιβαίνει τους κανόνες του διαγωνισμού, σειρά έχει να γνωστοποιηθεί η παρουσίαση του τραγουδιού στον Α’ Ημιτελικό στις 8 Μαΐου.

Μέχρι στιγμής έχουμε δει στα live στα διάφορα pre-eurovision parties τον 22χρονο Mikolas να τραγουδάει μόνος του και να χορεύει στους ξεσηκωτικούς ρυθμούς του “Lie to me”. Αυτό στη Λισαβόνα, όμως, θα αλλάξει, καθώς θα έχει μαζί του επί σκηνής δύο χορευτές. Τα αδέρφια Kristian Mensa και Marek Mensa πρόκειται να πλαισιώσουν τον Mikolas στο γνώριμο ρυθμικό τραγούδι του. Οι αδελφοί Mensa είναι έμπειροι χορευτές, έχοντας κάνει διεθνείς εμφανίσεις και σπούδασαν χορογραφία στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γαλλία, αντίστοιχα.

Ο μικρότερος από τα αδέλφια, ο Marek Mensa, γεννήθηκε το 1995 και είναι ένας παθιασμένος χορευτής της hip-hop. Οι επιτυχίες του όπως αναφέραμε εκτείνονται πέρα ​​από τα σύνορα της Τσεχίας και έχει κερδίσει τη δεύτερη θέση στο βραβευμένο Red Bull BC One Czech & Slovak Cypher. Ο αδελφός του, Kristián Mensa, μπορεί να είναι μεγαλύτερος κατά 3 χρόνια, ωστόσο χορεύει με τον αδελφό του και κάνει breakdance. Επίσης, είναι μουσικός, ηθοποιός και περιηγητής. Αλλά ακόμα δεν αναφέραμε την τέχνη με την οποία είναι πιο επιτυχημένος: τη ζωγραφική. Ο Kristian είναι πρωτίστως ζωγράφος και εμπνέεται από τα απλά αντικείμενα που αποτυπώνει στα σχέδιά του. Έχει  στο ενεργητικό του ένα βραβευμένο show και μάλιστα το περιοδικό Huffington Post τον έχει κατατάξει μεταξύ των 20 πιο ταλαντούχων καλλιτεχνών για το 2017. Ο ίδιος έχει εκφράσει ότι δείχνει τα συναισθήματά του μέσα από το σχέδιο και το χορό.

Με τη σύνθεση αυτή της ομάδας του ο Mikolas είναι φανερό ότι στοχεύει στην ψήφο του νεανικού κοινού, καθώς μια μοντέρνα παρουσίαση του “Lie to me” , με φρέσκα νεανικά πρόσωπα στο χορευτικό της έχει πιθανότητες να το καταφέρει.

Δείτε, επίσης, το βίντεο με τον Mikolas να στέλνει στον OGAE Greece και όλους εσάς το μήνυμά του και να μας τραγουδά live ένα μικρό απόσπασμα από το “Lie to me”!

Μένει να δούμε περισσότερες λεπτομέρειες από τις πρόβες τις προσεχείς μέρες! Θα καταφέρει ο Mikolas και η ομάδα του να επαληθεύσουν τα μέχρι τώρα προγνωστικά στα στοιχήματα που έχουν την συμμετοχή του στις πρώτες θέσεις;

Υπενθυμίζουμε ότι η Τσεχία εμφανίζεται 5η στον Α’ Ημιτελικό στις 8 Μαΐου.

Μείνετε με τον OGAE Greece για να μαθαίνετε όλα τα νέα από τις πρόβες και τις εμφανίσεις των χωρών στη Eurovision 2018!

[πηγή-φωτογραφία: ESCportal.cz]

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ