ΣΟΥΗΔΙΑ: Τα αποτελέσματα του Τέταρτου Ημιτελικού του Melodifestivalen 2021!

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά και ο Τέταρτος (και τελευταίος) κατά σειρά Ημιτελικός του Melodifestivalen 2021.  

Η βραδιά ξεκίνησε με την Pernilla Wahlgren και τον Per Andersson να παρουσιάζουν ένα μουσικοχορευτικό σκετς με μεγάλη δόση χιούμορ. Λίγα λεπτά αργότερα, οι δυο τους καλώς όρισαν τους τηλεθεατές στον 4ο κατά σειρά Ημιτελικό ενώ χαιρέτισαν και τον βασικό οικοδεσπότη της βραδιάς Christer Björkman (Σουηδία 1992) ο οποίος με τη σειρά του παρουσίασε τις επτά αποψινές συμμετοχές.

Επτά τραγούδια διαγωνίστηκαν απόψε διεκδικώντας τα κλασσικά “βραβεία” των ημιτελικών του Melodifestivlen: τις δύο θέσεις στον Τελικό και τις δύο θέσεις στον γύρο της Δεύτερης Ευκαιρίας.

Με τη σειρά εμφάνισης οι επτά συμμετοχές που διαγωνίστηκαν στον αποψινό ημιτελικό ήταν:

  1. “Good life” – Tess Merkel
  2. “Allting Är Precis Likadant” – Lovad
  3. “Best of me” – Efraim Leo
  4. “In the middle” – The Mamas
  5. “All Inclusive” – Sannex
  6. “Behöver Inte Dig Idag” – Clara Klingenström
  7. “Every minute” – Eric Saade

Σύμφωνα με τη ψηφοφορία του κοινού τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν ως εξής: 

Σε πρώτη φάση οι πέντε συμμετοχές που προκρίθηκαν για δεύτερο γύρο ψηφοφορίας – με τη σειρά που ανακοινώθηκαν – ήταν οι:

  1. “Behöver Inte Dig Idag” – Clara Klingenström
  2. “Every minute” – Eric Saade
  3. “Good life” – Tess Merkel
  4. “In the middle” – The Mamas
  5. “Best of me” – Efraim Leo

Δυστυχώς για τις συμμετοχές “Allting Är Precis Likadant” με την Lovad και “All Inclusive” με τους Sannex το όνειρο σταμάτησε στον σημερινό Ημιτελικό.

Με βάση τη δεύτερη ψηφοφορία του πρώτου Ημιτελικού, τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν ως εξής:

Από μία θέση στον Μεγάλο Τελικό του Melodifestivalen 2021 κέρδισαν οι συμμετοχές “Every minute” με τον Eric Saade και “In the middle” με τις The Mamas

ενώ στον Γύρο της Δεύτερης Ευκαιρίας προκρίθηκαν οι συμμετοχές “Best of me” με τον Efraim Leo και “Behöver Inte Dig Idag” με την Clara Klingenström.

Αυτό αυτόματα σημαίνει πως το όνειρο σταματά στον αποψινό ημιτελικό και για τη συμμετοχή “Good life” με την Tess Merkel.

   

Το Melodifestivalen 2021 θα συνεχιστεί με την διεξαγωγή του Γύρου της Δεύτερης Ευκαιρίας, το επόμενο Σάββατο 6 Μαρτίου 2021.

Πως κρίνετε τα σημερινά αποτελέσματα;

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με το Melodifestivalen 2021 και τη συμμετοχή της Σουηδίας στη Eurovision 2021!

Φωτογραφίες: Stina Stjernkvist / SVT

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο πιο δυνατός ημιτελικός για μένα .Ωραία τραγούδια.Μου άρεσε ιδιαίτερα το Best of me του Efraim Leo.Οι The mamas εγγύηση ,ίσως με ένα λίγο χειρότερο από το περσινό ,οι φωνές τους όμως όπως πάντα εξαιρετικές.Ο Eric μπορώ να πω ότι με εξέπληξε..Περίμενα ένα από τα κλασικά του παλιά pop κομμάτια .Ομως το συγκεκριμένο είναι αρκετά σύγχρονο και το στήσιμό του στη σκηνή μου φάνηκε εξαιρετικό.Ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης ξέρει το πως να κάνει ένα τραγούδι να φαίνεται ωραίο ,οπότε ήδη το θεωρώ ένα από τα φαβορί να κερδίσει τον Σουηδικό διαγωνισμό!

  2. The Mamas κατώτερο του περσινού σαφώς.
    του Eric αρκετά καλό και πολύ ωραίο στήσιμο..
    λογικά στον τελικό: μάχη Dotter-Eric!
    good luck! 🙂

  3. Εξαιρετική η συμμετοχή του Eric Saade, αν και ο ίδιος αδύναμος φωνητικά. Στήσιμο άψογο! Επιτέλους, μια πρόταση για φέτος.

  4. Ο Ερικ, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα θα μπορούσε να κερδίσει τον διαγωνισμό! Σύγχρονο τραγούδι αν και το ‘ρεφρέν’ μέτριο..υπέροχο στήσιμο
    Πανέμορφος, τηλεοπτικός..τόσο που δεν ακούς τα φωνητικά λάθη
    Προτιμώ να κερδίσει ένα σύγχρονο κομμάτι παρά μία joke entry
    Λογικά για την νίκη θα παλέψει Dotter, Eric, Tusse, Mamas
    Νομίζω θα παίξει ρόλο και η εμφάνιση στον τελικό

  5. Ο Eric πιο υπερτιμημένος πεθαίνεις!!!
    Μέτριο τραγούδι, άφωνος και με μια έξυπνη σκηνική παρουσία που σε συνδυασμό με το όνομα του ,του έδωσαν την πρόκριση..Αν στη θέση του Eric ήταν κάποιος άγνωστος τραγουδιστής, στη καλύτερη θα πήγαινε στη δεύτερη ευκαιρία!!!
    Δίκαια το μεγάλο φαβορί είναι ο Tusse που έχει όλο το πακέτο κι αν δεν ήταν οι Mamas στη μέση που μπορούν να του στερήσουν πόντους από τις επιτροπές, θα έκανε πλάκα στον τελικό!!!

    • Τι πακέτο μωρέ έχει; Ένα τυπικό χιλιοακουσμένο τραγούδι “ας γίνουνε όλοι αδέλφια” και μηδενικό σκηνικό εκτόπισμα έχει.

      • Έχει φωνή, σκηνική παρουσία και προσωπικά πιστεύω ότι έχει και χάρισμα…πχ η Dotter και καλό τραγούδι να έχει, πάνω στη σκηνή είναι αρκετά ψυχρή και κρύα και δεν έχει καθόλου χάρισμα..

  6. Μπράβο Έρικ, τέτοιο γέλιο είχαμε χρόνια να κάνουμε! Δεν είναι ότι ο τύπος είναι άφωνος και κάκιστος χορευτής, είναι ότι τέτοια -και καλά- ψαγμένα αρτιστίκ στησίματα θέλουν και καλλιτεχνικές φυσιογνωμίες για να αναδειχθούν. Αν είσαι ποπ τραγουδιάρης του σωρού βγαίνεις σαν τον παππού της νύφης που το έσκασε από το άσυλο και χορεύει στη δεξίωση του γάμου. Το ίδιο το τραγούδι επίσης ελεεινό.

  7. Sorry παιδιά αλλά στον Eric saade δεν μπορώ να πω όχι 😅 . Για εμένα είναι η πιο αξιοπρεπής παρουσία, και μαζί με τις mamas ίσως ο μοναδικός τρόπος η Σουηδία να πάρει ξανά το κοινό με το μέρος της..

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ