ΣΟΥΗΔΙΑ: Τα αποτελέσματα του γύρου της Δεύτερης Ευκαιρίας του Melodifestivalen 2021!

Μία ανάσα πριν από τον Μεγάλο Τελικό, o SVT διοργάνωσε απόψε τον γύρο της Δεύτερης Ευκαιρίας του Melodifestivalen 2021, του μεγαλύτερου τηλεοπτικού show της Σκανδιναβίας και ταυτόχρονα του εθνικού τελικού της Σουηδίας για τη Eurovision!

Η βραδιά ξεκίνησε με ένα χιουμοριστικό σκετς από την Shirley Clamp (φωνητικά Ελλάδα 2001) η οποία μαζί με τον Christer Björkman (Σουηδία 1992) ανέλαβαν χρέη παρουσιαστών της αποψινής βραδιάς.

Οχτώ τραγούδια χωρισμένα σε τέσσερα ζευγάρια των δύο διαγωνίστηκαν απόψε διεκδικώντας τα τελευταία τέσσερα εισιτήρια του Μεγάλου Τελικού.

Με τη σειρά εμφάνισης, τα τέσσερα ζευγάρια που διαγωνίστηκαν στο αποψινό show ήταν:

Μονομαχία 1

Alvaro Estrella – Baila Baila VS Lillasyster – Pretender

Μονομαχία 2

Frida Green – The Silence VS Paul Rey – The Missing Piece

Μονομαχία 3

Εva Rydberg & Ewa Roos – Rena rama ding dong VS Clara Klingenström – Behöver inte dig idag

Μονομαχία 4

Klara Hammarström – Beat of Broken Hearts VS Efraim Leo – Best of Me

Μετά τη πρώτη μονομαχία, η Shirley Clamp χάρισε στο κοινό μια υπέροχη acoustic εκτέλεση της μεγάλης της επιτυχίας “Min kärlek”. To “Min kärlek” είχε το δικό του ταξίδι στο Melodifestivalen, πίσω στο 2004. Από τον 4ο Ημιτελικό είχε καταφέρει να προκριθεί στον γύρο της Δεύτερης Ευκαιρίας και από εκεί στον Μεγάλο Τελικό στον οποίον κατάφερε να τερματίσει στην 2η θέση, πίσω από το νικητήριο “Det gör ont” της Lena Philipsson. Ήταν η δεύτερη από τις συνολικά έξι προσπάθειές της για να εκπροσωπήσει τη Σουηδία στη Eurovision… Μετά τη τρίτη μονομαχία στη σκηνή βρέθηκε ο Tommy Körberg ο οποίος ερμήνευσε το “Stad i ljus” το νικητήριο τραγούδι του Melodifestivalen 1988 και παράλληλα η συμμετοχή της Σουηδίας στη Eurovision 1988 (12η θέση).

Μεταξύ άλλων, αφιερωματικά videos έγιναν στην Carola (Σουηδία 1983, 1991, 2006), στον Jan Johansen (Σουηδία 1995), στον Magnus Carlsson, ο οποίος ήταν μέλος δύο θρυλικών Σουηδικών συγκροτημάτων που συμμετείχαν αρκετές φορές στο Melodifestivalen: Barbados και Alcazar, στον δημοσιογράφο και τηλεοπτικό παρουσιαστή Ulf Elfving, ο οποίος υπήρξε παρουσιαστής του Melodifestivalen τις χρονιές 1977, 1978, 1979 ενώ έκανε τη μετάδοση της Eurovision για το SVT μεταξύ 1977-1983 και 1986 και τέλος στον Ola Håkansson, ο οποίος έχει συμμετάσχει στο Melodifestivalen τις χρονιές 1969 και 1979. O Ola ήταν και ένας εκ των δημιουργών του “En dag”, του νικητήριου τραγουδιού του Melodifestivalen 1989 το οποίο με την ερμηνεία του Tommy Nilsson έφτασε μέχρι τη 4η θέση της Eurovision 1989. Οι παραπάνω καλλιτέχνες, κέρδισαν από ένα βραβείο στο Melodifestivalen Hall of Fame!

Καλεσμένοι της βραδιάς και μέχρι να καταμετρηθούν οι ψήφοι του τηλεοπτικού κοινού ήταν ο Benjamin Ingrosso και ο  Felix Sandman οι οποίοι τραγούδησαν ένα medley επιτυχιών.

Τα αποτελέσματα

Σύμφωνα με τη ψηφοφορία του κοινού, τα αποτελέσματα του γύρου της Δεύτερης Ευκαιρίας διαμορφώθηκαν ως εξής:

Μονομαχία 1 – Νικήτρια συμμετοχή: Alvaro Estrella – Baila Baila 

Μονομαχία 2 – Νικήτρια συμμετοχή: Paul Rey – The Missing Piece

Μονομαχία 3 – Νικήτρια συμμετοχή: Clara Klingenström – Behöver inte dig idag

Μονομαχία 4 – Νικήτρια συμμετοχή: Klara Hammarström – Beat of Broken Hearts

Η χρυσή δωδεκάδα του Μεγάλου Τελικού του Melodifestivalen 2021

  1. “Dandi dansa” – Danny Saucedo
  2. “Tänker inte alls gå hem” – Arvingarna
  3. “Little Tot” – Dotter
  4. “New Religion” – Anton Ewald
  5.  “Still young” – Charlotte Perelli
  6. “Voices” – Tusse
  7. “Every minute” – Eric Saade
  8. “In the middle” – The Mamas
  9. Alvaro Estrella – Baila Baila
  10. Paul Rey – The Missing Piece
  11. Clara Klingenström – Behöver inte dig idag
  12. Klara Hammarström – Beat of Broken Hearts

Το Melodifestivalen 2021 θα συνεχιστεί με την διεξαγωγή του Μεγάλου Τελικού, το επόμενο Σάββατο 13 Μαρτίου 2021.

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με το Melodifestivalen 2021 και τη συμμετοχή της Σουηδίας στη Eurovision 2021!

Πηγή φωτογραφιών: Stina Stjernkvist / SVT

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πέτυχα 3/4 φιναλίστ (δεν περίμενα να τα καταφέρει η Klingenstrom) αλλά από αυτούς που ήθελα εγώ μόνο 1 πέρασε (Hammarstrom). H Klingenstrom έχει ρεύμα εξ όσων φαίνεται στη Σουηδία αλλά δεν πιστεύω να τα καταφέρει το Σάββατο, αν και δεν θα απέκλεια μια 5αδα, που αναμφίβολα δεν θα ήταν καθόλου άσχημα γι αυτήν. Πάντως προσωπικά δεν είμαι φαν του κομματιού.
    Άντε να δούμε τι θα δούμε το άλλο Σάββατο

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ