ΣΟΥΗΔΙΑ: Οι πρόβες του Γ’ Ημιτελικού του Melodifestivalen 2015! [snippets upd]

Τρίτη εβδομάδα για το Melodifestivalen 2015 και οι πρόβες για τον τρίτο Ημιτελικό έχουν ήδη ξεκινήσει. Επτά νέα τραγούδια θα διαγωνιστούν το ερχόμενο Σάββατο στην πόλη Östersund για τις 2 θέσεις του Τελικού και της “Δεύτερης Ευκαιρίας”.

Το διαδικτυακό πρόγραμμα (ώρα Ελλάδας) κάθε εβδομάδας είναι το ακόλουθο:

Τετάρτη 12.30: Πληροφορίες των τραγουδιών (στίχοι κλπ.)
Τετάρτη 13.00: Οι πρώτες πρόβες των καλλιτεχνών
Πέμπτη 11.50–17.40 (στιγμιότυπα από τις πρόβες): Δείτε και ακούστε απόσπασμα από την πρόβα κάθε καλλιτέχνη.
Σάββατο 15.00: Τα τραγούδια στη studio version.
Σάββατο 21.00: Ζωντανή μετάδοση με chat από το greenroom. Μιλήστε με τους καλλιτέχνες αμέσως μετά την εμφάνισή τους.

Οι συμμετοχές του Γ’ Ημιτελικού είναι σε σειρά εμφάνισης:

1. Ellen Benediktson – Insomnia (στίχοι) (δείτε το)
2. Kalle Johansson – För din skull (στίχοι) (δείτε το)
3. Andreas Weise – Bring Out the Fire (στίχοι) (δείτε το)
4. Andreas Johnson – Living to Die (στίχοι) (δείτε το)
5. Isa – Don’t Stop (στίχοι) (δείτε το)
6. Kristin Amparo – I See You (στίχοι(δείτε το)
7. Jon Henrik Fjällgren – Jag är fri (Manne Leam Frijje) (στίχοι) (δείτε το)

Αλέξανδρος Λιάπης

29 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μέχρι τώρα η Σουηδία σκέτη απογοήτευση είναι….Μακάρι να δούμε ένα καλό τραγούδι σε αυτό τον ημιτελικό…

  2. θα διαφωνησω η Σουηδια μεχρι στιγμης εχει 4 τελεια τραγουδια. Eric, Magnus, Mariette και Linus και ειμαι σιγουρη οτι και σε αυτο τον ημιτελικο θα εχει δυνατα τραγουδια!!

  3. Ακουσα μολις την Ellen, ρυθμικο και σκοτεινο! Μ’αρεσει! Ελπιζω και σε συνολο να ναι πολυ καλο, γιατι μεχρι στιγμης δεν με εχει ενθουσιασει κατι απο τη Σουηδια.

  4. ΤΙ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΦΕΤΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ…ΚΛΑΣΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗ Η ΠΕΡΣΥΝΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ…

  5. Μεχρι στιγμης εχει πεσει πολυ ηχορυπανση…Η μονη ελπιδα για ανατροπη του σκηνικου ειναι ο Mans..Διαφορετικα,δικαιως ή αδικως..θα κερδισει ο Eric..Στους τυφλους ο μονοφθαλμος!

  6. το bring out the fire το καλυτερο με διαφορα
    υστερα το insomnia..
    παντως αρκετα σκοτεινος και καπως σκουροχρωμος ημιτελικος.Μονο της isa το τραγουδι ειναι καπως ρυθμικο και χρωματιστο…

  7. Δεν μπορώ να διαλέξω ποιο είναι το χειρότερο απ’όλα. Πραγματικά έπεσε πολλή προσπάθεια για να είναι όλα τόσο χάλια. Προτιμώ το 7 γιατί τα έχει όλα: Τρία φαντάσματα να κρέμονται από την οροφή, ένα ζευγάρι να χορεύει με κάτι περίεργες στολές δίπλα στην φωτιά, κάτι ξερά κλαδιά που παριστάνουν δέντρο και από δίπλα τους ένας κύριος εξίσου ωραία ντυμένος να χτυπάει ένα ντέφι(;) τύμπανο(;). Όλα αυτά συνοδεύονται από ήχους από την καρδιά της Αφρικής, με τον τραγουδιστή να πλαισιώνεται από τα φαντάσματα (που κάνουν τα φωνητικά;). Εξαιρετικό, 10/10, κατευθείαν για Βιέννη με μεγάλες προοπτικές.

    • Eξαιρουμένων των ξωτικών που μάλλον είναι μια υπερβολική κι άκυρη σκηνοθετική παρέμβαση, τα “περίεργα” κοστούμια είναι οι παραδοσιακές στολές των Sámi της σκανδιναβίας. Ενός λαού με δική του γλώσσα αλλά χωρίς πατρίδα . Το joik που όπως κατάλαβα τραγουδά ο νεαρος είναι μια πολύ ατομική μουσικά έκφραση. Ακούγεται ξένη κι ίσως μονότονη στα απαίδευτα αυτιά μας, όμως εκφράζει πολύ έντονα συναισθήματα. Για οποιον ενδιαφέρεται ας ψάξει την Mari Boine (ήταν και σε εναρκτήριο βίντεο μιας Eurovision που είχε γίνει στην Νορβηγία).
      Δεν έχω ακούσει ολόκληρο το τραγούδι. Ψάχνοντας βρήκα ότι ο νεαρός είναι υιοθετημένος Κολομβιανός από Sámi και πριν κερδίσει το Σουηδία έχεις ταλέντο έβοσκε τάρανδους. Προσωπικά από τα υπόλοιπα αίσχη το προτιμώ. Μόνο και μόνο που είναι μουσική των Sami. Kόσο για τους στίχους που κάποιος αντέγραψε, αντανακλούν απόλυτα τη νοοτροπία των Sami. Μιλά για τα στοιχεία της φύσης και τον έρωτα. Στίχοι απλοί που εκφράζουν όμως πολλές εικόνες και συναισθήματα (αν έχεις την εμπειρία του λαού αυτού)

    • Και το… “ντεφι” (επειδή ξέχασα να αναφερθώ) είναι το τύμπανο που χρησιμοποιούν αιώνες τώρα οι σαμάνοι  των  Sámi. Ειναι σύμβολο της απειλούμενης κουλτούρας τους, και της διατήρησης της παράδοσης παρά την επικράτηση του χριστιανισμού. Αυτά για να καταλαβαίνουμε τη σημειολογία.
      Το ΠΩΣ παρουσιάζεται αυτή σκηνοθετικά είναι άλλο θέμα κι εκεί παίρνει πολλή κουβέντα. Για μένα θα μπορούσε να είναι πολύ πιο λιτή

    • Και το… “ντεφι” (επειδή ξέχασα να αναφερθώ) είναι το τύμπανο που χρησιμοποιούν αιώνες τώρα οι σαμάνοι  των  Sámi. Ειναι σύμβολο της απειλούμενης κουλτούρας τους, και της διατήρησης της παράδοσης παρά την επικράτηση του χριστιανισμού. Αυτά για να καταλαβαίνουμε τη σημειολογία.
      Το ΠΩΣ παρουσιάζεται αυτή σκηνοθετικά είναι άλλο θέμα κι εκεί παίρνει πολλή κουβέντα. Για μένα θα μπορούσε να είναι πολύ πιο λιτή
      Οι παλιότεροι του διαγωνισμού θα θυμούνται το νορβηγικό Samiid Ædnan to 1980 που πάτωσε. Ήταν το “ξόρκισμα” των νορβηγών για τον ρατσιμό δεκαετιών εναντι των Sámi 1 χρόνο μετά την μαζική τους διαδήλωση στο Oslo.

  8. λοιπον, λιγο απογοητευτικος αυτος ο ημιτελικος … Προτειμω της Ιsa και της Εllen ! Πιστευω ομως οτι τα καλυτερα μεχρι στιγμης ειναι της Mariette και του Saade !

  9. Μήπως έχω γίνει περίεργος; ΔΕ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ από το φετινό Melodifestivalen… Ο πάτος για τη Σουηδία είναι κοντά.. πολύ δύσκολα τα πράγματα!

  10. η ellen ρε παιδια λλαξε εντελωωωωως η ιδεα μου?! εχει σχεση η σαν παλιογρια που τραγουδουσε τραγουδι του 80 με αυτο που βλεπετε σημερα,η μονο εγω βλεπω πουλακια?!? ενω περσι τη μισουσα κυριολεκτικα, φετος αν δεν εχει καλο τραγουδι ο mans μαλλον ειναι η κορυφη μου μαζι με τον magnus,αλλα κυριως αυτη <3

    • πια παλιογρια ρε συ? πολυ υπερβολικο κ ακυρο σχολιο,.. εχει αλλαξει το στυλ της οκ αλλα ειπαμε. παντως και περσυ και φετος εχει πολυ ωραιο τραγουδι. Και θα συμφωνησω για το Magnus!

  11. Αχ το ωραίο τραγούδι που είχε πέρυσι η Helen υπέροχο το songbird μακάρι και φέτος να στείλει κάτι ωραίο 🙂

  12. To Melodifestivalen εχει καθε χρονο αρκετα εως παρα πολλα ωραια τραγουδια! Απο τον 3ο ημιτελικο Ελλεν και Ισα ειναι super 😉

  13. ο ερικ θα παει βιεννη…σουηδια ουγγαρια αγγλια βλεπω για τη νικη…η μαλλον προβλεπω αν και νωρισ

  14. Απογοήτευση ΚΑΙ ο τρίτος ημιτελικός… Φέτος εμφανώς αδύναμα τα τραγούδια του Melodifestivalen. Το μόνο αξιόλογο σαφώς της Ellen Benediktson και ‘κάπως΄συμπαθητικά των Isa και Kalle Johansson. Πεθαίνω με τη συμμετοχή του Jon Henrik Fjällgren! Υποτεθέστω ότι εκπροσωπεί την Σουηδία…Πώς θα ‘κρεμαστούν’ τα φωνητικά να παριστάνουν τα φαντάσματα?!?! 🙂

  15.  Επειδή τρεφω αγάπη στους Sámi, σαφώς κλίνω υπερ του jojk του John Henrik Fjallgren
    Δεν ξέρω πώς είναι συνολικά το κομμάτι. Υπάρχει ολόκληρη ανάλυση του τί είναι, πως τραγουδιούνται και τι σημαίνουν για τους Sámi (ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΑΠΩΝΕΣ) τα  jojk
    Τα υπόλοιπα επιεικώς αδιάφορα. Όταν δεν καταφέρνεις να κερδίσεις με τη μουσική καταφεύγεις στα χορευτικά και τις σκηνοθεσίες. Λίγοι όμως έχουν το χάρισμα του συνδυασμού που πέτυχε η Loreen

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ