ΣΟΥΗΔΙΑ: Απόψε ο Μεγάλος Τελικός του Melodifestivalen 2021!

Είκοσι οχτώ τραγούδια, ισάριθμα shows επάνω στη σκηνή, τέσσερις ημιτελικοί, ένας γύρος Δεύτερης Ευκαιρίας, ένας κεντρικός παρουσιαστής, αρκετοί συμπαρουσιαστές, τεχνικοί, παραγωγοί και πόσοι/πόσα ακόμη δουλεύουν όλοι και όλα για την αποψινή βραδιά: τον Μεγάλο Τελικό του Melodifestivalen 2021!

Όπως οι πέντε προηγούμενες βραδιές, έτσι και η αποψινή, που σηματοδοτεί την ολοκλήρωση του φετινού κύκλου του Melodifestivalen, θα φιλοξενηθεί στο κλειστό χώρο Annexet, στη Στοκχόλμη με κεντρικό παρουσιαστή τον Christer Björkman (Σουηδία 1992) και συμπαρουσιαστές τους Måns Zelmerlöw (Σουηδία 2015)  & Shima Niavarani.

Τα δώδεκα τραγούδια που έχουν επικρατήσει περισσότερο στη ψηφοφορία του κοινού (δύο από κάθε ημιτελικό και τέσσερα από τον γύρο της Δεύτερης Ευκαιρία) θα διαγωνιστούν απόψε για να μείνει μόνο ένα στη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Αυτό θα είναι και το τραγούδι που θα σημάνει τη συμμετοχή της Σουηδίας στη Eurovision 2021.

Ως γνωστόν, λόγω της πανδημίας του Covid-19 το φετινό Melodifestivalen δεν θα έχει ζωντανό κοινό ενώ η είσοδος έχει απαγορευτεί ακόμα και στους διαγωνιζόμενους τραγουδοποιούς (συνθέτες-στιχουργοί). Σύμφωνα με τους κανονισμούς παρόντες στο χώρο θα είναι οι καλλιτέχνες και οι πλέον απαραίτητοι τεχνικοί της παραγωγής και αυτοί φυσικά τηρώντας αυστηρά τα μέτρα προστασίας.

Οι συμμετοχές του Μεγάλου Τελικού του Melodifestivalen 2021, με σειρά εμφάνισης είναι:

01. “Dandi dansa” – Danny Saucedo 

Σύνθεση / Στίχοι: Danny Saucedo, Karl-Johan Råsmark

02. “Beat of Broken Hearts” – Klara Hammarstrom 

Σύνθεση / Στίχοι: David Kreuger, Fredrik Kempe, Niklas Carson Mattson, Andreas Wijk

03. “New Religion” – Anton Ewald

Σύνθεση / Στίχοι: Jonas Wallin, Joe Killington, Anton Ewald, Maja Strömstedt.

04. “In the middle” – The Mamas 
Σύνθεση / Στίχοι: Emily Falvey, Robin Stjernberg, Jimmy Jansson

05. “The Missing Piece” – Paul Rey

Σύνθεση / Στίχοι: Fredrik Sonefors, Laurell Barker, Paul Rey

06. “Still young” – Charlotte Perelli 

Σύνθεση / Στίχοι: Thomas G:son, Bobby Ljunggren, Erik Bernholm, Charlie Gustavsson

07. “Voices” – Tusse

Σύνθεση / Στίχοι: Joy Deb, Linnea Deb, Jimmy “Joker” Thörnfeldt, Anderz Wrethov

08. “Baila Baila” – Alvaro Estrella

Σύνθεση / Στίχοι: Anderz Wrethov, Linnea Deb, Jimmy “Joker” Thörnfeldt 

09. “Behöver Inte Dig Idag” – Clara Klingenström 
Σύνθεση / Στίχοι: Clara Klingenström, Bobby Ljunggren, David Lindgren Zacharias

10. “Every minute” – Eric Saade 
Σύνθεση / Στίχοι: Eric Saade, Joy Deb, Linnea Deb, Jimmy ‘Joker’ Thörnfeldt


11. “Little Tot” – Dotter

Σύνθεση / Στίχοι: Johanna ”Dotter” Jansson, Dino Medanhodzic

12.  “Tänker inte alls gå hem” – Arvingarna

Σύνθεση / Στίχοι: Stefan Brunzell, Nanne Grönvall, Thomas G:Son , Bobby Ljunggren

Ζωντανή μετάδοση στα Αγγλικά

Γνωρίζοντας ότι το Melodifestivalen ως show είναι ένα τηλεοπτικό γεγονός που προσελκύει πολλούς μη Σουηδούς θεατές, το SVT αποφάσισε να προσθέσει στη ζωντανή μετάδοση του Τελικού την αγγλική γλώσσα. Τον ρόλο αυτό θα αναλάβουν η Bella Qvist από τη Σουηδία και η Olivia Le Poidevin από το Ηνωμένο Βασίλειο. Η κουβέντα και η αλληλεπίδρασή τους θα έρθουν 100% φυσικά καθότι οι δύο τους είναι πραγματικές φίλες και το Melodifestivalen είναι κάτι που τους ενώνει χρόνια!

πηγή: wiwibloggs.com

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, το τελικό αποτέλεσμα θα κριθεί μεταξύ κοινού και κριτικής επιτροπής.

Όσοι επιθυμείτε μπορείτε να παρακολουθήσετε τον Μεγάλο Τελικό σε ζωντανή μετάδοση, μέσω του SVT Play (εδώ) στις 21:00 ώρα Ελλάδας!

Πως πιστεύετε πως θα διαμορφωθούν τα σημερινά αποτελέσματα και ποιος θα είναι ο μεγάλος νικητής;

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με το Melodifestivalen 2021 και τη συμμετοχή της Σουηδίας στη Eurovision 2021!

Πηγή φωτογραφιών: Stina Stjernkvist / SVT

21 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Hi everyone, hi eurofans <3 Είμαι η Μυροφόρα από Κύπρο και έχω δημιουργήσει ένα κανάλι στο youtube σχετικό με θέματα της eurovision! Σε αυτό το βίντεο που έκανα με 2 φίλους μου, μπορείτε να βρείτε τις εντυπώσεις μας και το τοπ 12 του τελικού του Melodifestivalen 2021, όπως προέκυψε μέσα από την ψηφοφορία μας!

    https://www.youtube.com/watch?v=fq_VqL515MY&ab_channel=MYROFORA

    επιπλέον, έχω ετοιμάσει ένα βίντεο με την αντίδρασή μου στο Last Dance, το οποίο λογικά θα ανέβει αύριο!!!
    Ελπίζω να σας αρέσει (please, δείξτε κατανόηση :Ρ είναι ακόμα αρχή και πειραματίζομαι με μοντάζ κλπ)

    Να είστε καλάαα <3

  2. τελευταία μου έχει κολλήσει το τραγούδι της Clara..πολύ όμορφο..μακάρι να πάει ψηλά..λογικά θα παιχτεί ανάμεσα σε Tusse + Eric η πρωτιά..good luck!

  3. Dotter ή The Mamas, με προτίμηση στην Dotter. Φανταστείτε να κερδίσει για 1-2 βαθμούς διαφορά πόσο καρμικό θα είναι χαχχαχαχ

  4. Λατρεύω τη Dotter, αν και θεωρώ ότι το Bulletproof ήταν μακράν καλύτερο του Little Tot, θέλω να κερδίσει γιατι το αξίζει.
    Παρόλα αυτά έχω πιάσει τον εαυτό μου να ακούει περισσότερες φορές τα τραγούδια του Tusse και The Mamas (το φετινό τους μου αρέσει πολύ περισσότερο από το περσινό, το οποίο έβρισκα εκνευριστικό).
    Πιστεύω λοιπόν ότι θα πάει κάπως ετσι η κατάταξη:
    1) Tusse
    2) Eric Saade
    3) The Mamas
    4) Dotter

  5. Δεν νομιζω πως η Dotter εχει το momentum που ειχε περσυ για να κερδισει. Δεν λεω πως δεν ειναι καλο τραγουδι, στα 3 καλυτερα ειναι για εμενα, αλλα δεν γινεται ο χαμος που γινοταν περσυ. Οι Mammas ισως παρουν κατι παραπανω επειδη περσυ δεν πηγαν αλλα δεν νομιζω να κερδισουν ουσιαστικα 3η χρονια σερι. Ο Eric σιγουρα θα παει αρκετα ψηλα στο τελος αλλα δεν ξερω κατα ποσο μπορει να κερδισει ξανα καθως εχει κερδισει και συμμετασχει πολλες φορες. Νομιζω ο Tusse εχει τις μεγαλυτερες πιθανοτητες για νικη απο τα φαβορι και το τραγουδι του εχω δει να εχει μεγαλη απηχηση

  6. Με ποια κριτήρια η σουηδική τηλεόραση διαλέγει ποιες χώρες θα ψηφίσουν στον εθνικό τελικό τους; Η Ελλάδα έχει συμμετάσχει ποτέ στο παρελθόν, όπως η Κύπρος; Μπορούμε στο μέλλον να συμμετέχουμε ; Από τι εξαρτάται ;

    • Τα κριτήρια δεν τα ξέρω, αλλά η Ελλάδα συμμετείχε το 2010 και το 2011. Η Κύπρος είχε συμμετάσχει και πιο πρόσφατα

  7. Δεν το χάνει ο Tusse!!!
    •Ο Eric μπορεί να έχει καλη σκηνική παρουσία, αλλά το τραγούδι του είναι αδύναμο και αυτό φάνηκε και μετά το τέλος του τελευταίου ημιτελικού που δεν κατάφερε να βάλει ποτέ από κάτω τον Tusse..
    •Η Dotter επέστρεψε με κατώτερο τραγούδι και γενικά είναι μια ψυχρή ερμηνεύτρια με μηδέν χάρισμα..
    •The Mamas επέστρεψαν και αυτές με κατώτερο τραγούδι και δύσκολα θα επαναλάβουν το περσινό ..
    Οπότε εύκολα ή δύσκολα πιστεύω ότι θα το πάρει ο Tusse,γιατί έχει ένα πιο ολοκληρωμένο πακέτο!!!Μπορεί το τραγούδι για πολλούς να μην είναι κάτι το ιδιαίτερο, αλλά είναι ένα νορμάλ κομμάτι και μια safe επιλογή!!!

    • O Tusse είναι η επιτομή του καλλιτέχνη χωρίς κανένα σκηνικό εκτόπισμα. Ούτε καν το τραγούδι του δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο.

  8. Oi mamas tha pane, opws egine kai se alles xwres pou oi persinoi nikites ksana sumeteixan sto feteino teliko, Estonia Lithuania, mi ti psaxnetai

    • Εντάξει και στην Φινλανδία όμως που διαγωνίστηκε εκ νέου ο περσινός εκπρόσωπος εν τέλει 5ος κατέληξε και μάλιστα σε συνολο 7 συμμετοχών. Οπότε δεν είναι απόλυτο. Για μένα είναι μεταξύ Tusse και Saade, αλλά μπορεί λόγω “ατυχήματος” να πάει είτε η Dotter είτε και οι The Mamas (ατύχημα εννοώ διαφορές μεταξύ κοινού και επιτροπής). Βεβαια από όταν ψηφίζουν οι διεθνεις επιτροπές μόνο 2 φορές δεν πήγε ο νικητής του televoting, το 2013 και το 2017.

  9. Αν κερδίσει ο Tusse, ελπίζω να πατώσουν στο τελικό, δε μου αρέσει καθόλου…
    Ελπίζω βασικά να μη περάσει τελικό, αλλά μη κοροϊδευόμαστε και 0 να πάρει από το κοινό, οι επιτροπές δίνουν τόσους πολλούς πόντους στη Σουηδία, που περνάει με ό,τι βλακεία και να στείλει…
    Για αυτό είναι άδικο το ότι υπάρχουν επιτροπές.

  10. Πραγματικά φέτος δεν ξέρω ποιος θα πάει. Τα στοιχήματα είναι ξεκάθαρα, Tusse. Το κομμάτι του μου αρέσει απλά για κάποιο λόγο δεν μου βγάζει winnimg vibes για Melfest. Παρά ταύτα για τα δεδομένα του 1ου ημιτελικού της Eurovision είναι πολύ καλό, θα τα πάει εξαιρετικά, ίσως και να κερδίσει τον 1ο ημιτελικό. Ωστόσο, έχω κάποιες επιφυλάξεις, γιατί και στην Νορβηγία απόλυτο φαβορί ήταν οι Keiino αλλά τελικά ο εκπεσών άγγελος πήγε. Βέβαια οι Keiino είχαν πάει πολύ πρόσφατα Eurovision, οπότε ίσως μέτρησε κι αυτό.
    Τώρα ποιος θα ήθελα εγώ να παει. Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι σίγουρος. Μου αρέσουν πολύ τα κομμάτια και του Saade και της Dotter και του Tusse. Ίσως αν ψήφιζα να έδινα ένα αβαντάζ στην Dotter λόγω sympathy vote μιας που πέρυσι έφτασε τόσο κοντά, ενώ ο Saade έχει ήδη πάει μια φορά Eurovision. Γενικά οι Σουηδοί δεν στέλνουν παλιούς τους εκπροσώπους ξανά, εξαίρεση φυσικά η Carola που πήγε 3 φορές. Ακόμα και η Perrelli που ξαναπήγε, πήγε λόγω επιτροπών, το κοινό την είχε 2η το ’08, πίσω από την Nielsen.
    Αλλά τώρα αυτό το σύστημα με τα ηλικιακά γκρουπ τα έχει περιπλέξει λίγο. Ακόμα και περυσι δηλ κατα μία εννοια οι The Mamas κατά τυχη κέρδισαν, επικράτησαν μόνο σε 2 ηλικιακά γκρουπ (βεβαια ήταν πρώτες και στις ψήφους καθ’αυτες σε απόλυτους αριθμούς). Αυτή που κερδισε τα περισσότερα γκρουπ ήταν η Bergendahl, αλλά το κουλούρι στις πιο μικρές ηλικίες την κατέταξε εν τελει 4η στο televoting.
    Οπότε το στοιχημα είναι ποιος θα τα παει καλύτερα στα περισσοτερα γκρουπ, αλλά να εχει αποδοχη από ολα, όχι να κερδίσει 2-3 γκρουπ και στα αλλα 0.
    O Saade και ο Tusse θα πάνε πολύ καλά στα μικρά ηλικιακά γκρουπ, αλλά για τους 45+ δεν είμαι τόσο σίγουρος. Το ίδιο και η Dotter, όμως δεν πιστεύω ότι θα κερδίσει κανένα γκρουπ μιας που πέρυσι που ήταν το απόλυτο φαβορί, επικράτησε μόνο σε ένα ηλικιακό γκρουπ στον τελικό. Άρα αν συμβεί και φέτος το ίδιο θα ελπίζει απλά να μην είναι πολύ χαμηλά σε κανένα γκρουπ. Και στην εξίσωση μπαίνουν και οι The Mamas που πέρυσι κέρδισαν τα γκρουπ 10-15 και 16-29. Αν υπάρχει σε αυτά τα γκρουπ διχασμός μεταξύ The Mamas Tusse και Saade, τότε η λύση θα κριθει στους πιο μεγάλους. Ποιος θα μπορούσε να κερδίσει την ψήφο των μεγάλων γκρουπ; Δηλ 45+; Πέρυσι συσπειρώθηκαν όλοι γύρω από την Bergendahl αλλά φέτος ποιος θα μπορούσε να παίξει αυτόν τον ρόλο; Θα μπορούσαν να είναι οι The Mamas; Μήπως η Klingenstrom, που έχει μια απήχηση τελευταία; Ή η Perrelli; Άρα και πάλι μπλέξιμο. Από την άλλη ούτε οι επιτροπές πιστευω ότι θα λύσουν το πρόβλημα. Πιστευω πως Tusse, Saade, Dotter και The Mamas θα έχουν πολύ λίγους πόντους διαφορά. Άρα θα πρέπει να λυθεί με το televoting. Αλλά πώς να λυθεί αφού (όπως το σκέφτομαι εγώ τουλάχιστον) είναι πολύ μπερδεμένο και εκεί. Επομένως νικητής θα αναδειχθεί αυτός ο οποιος έχει πάει καλά σε όλα τα ηλικιακα γκρουπ. Το ποιος θα είναι αυτος θα φανεί το βράδυ. Αν επρεπε να πονταρω, θα έλεγα Τusse αλλά με αστερίσκο για τις μεγαλες ηλικίες
    Ίδωμεν!

  11. Tusse ή The Mamas θα κερδίσουν, ξεκάθαρα για πολιτικούς λόγους (Black lives matter). Η Σουηδία σαν χώρα θέλει πάντα να είναι πρωτοπόρος σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οπότε ειδικά φέτος θα θέλουν οπωσδήποτε να στείλουν έγχρωμο τραγουδιστή. Δε λέω ότι δεν αξίζουν ο Tusse ή οι Mamas, μια χαρά τους βρίσκω, απλά επισημαίνω ότι υπάρχει και αυτός ο παράγοντας που θα τους ευνοήσει πάρα πολύ γιατί, ας μη γελιόμαστε, η Eurovision είναι πάνω από όλα πολιτική.

  12. Εύκολα ή δύσκολα (προσωπικά θεωρώ ότι θα κάνει περίπατο) θα κερδίσει οTusse το Melodifestivalen.
    Με δεύτερη την Clara Klingenström ή τις The Mamas.
    Αυτοί προβλέπω να είναι στις 3 πρώτες θέσεις.

    Θα λεγα ότι το φετινό Melodifestivalen είναι περίπου το ίδιο (σε ποιότητα τραγουδιών) με το περσινό. Δηλαδή, μέτριο προς κακό. Σίγουρα η Σουηδία δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει την νίκη στην φετινή Eurovision.

  13. Θα πεσετε να με φατε , αλλα πιο πολλες πιθανοτητες εχουμε εμεις για top 3 φετος παρα η Σουηδια. Κακιστο melfest φετος. Και περσι βασικα…

  14. Η Σουηδία θα έπρεπε αυτοδικαίως να οργανώνει τον διαγωνισμό της Eurovision μια φορά ανά τριετία ως αναγνώριση στην καινοτομία και την ποιότητα που μας προφέρει κάθε χρονιά. Ο θεσμός της χρωστάει πολλά.

  15. Η Charlotte Perrelli δεν βαρεθηκε τοση Eurovision πια; Αν ειναι δυνατον, που να μην την κέρδιζε κιολας το 1999, καθε χρονο θα την βλεπαμε στους προκριματικους.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ