ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Με την Ester Peony στο Τελ Αβίβ!

Ολοκληρώθηκε μόλις ο μεγάλος τελικός της Ρουμανίας (Selecţia Naţională 2019) και έτσι πλέον γνωρίζουμε τον φετινό εκπρόσωπο της χώρας για τον 64ο διαγωνισμό της Eurovision! Το τελικό αποτέλεσμα, της κριτικής επιτροπής και του televoting, ανέδειξε την Ester Peony στην πρώτη θέση και έτσι θα εκπροσωπήσει την Ρουμανία στη Eurovision 2019, με το τραγούδι “On A Sunday“.

Τα τραγούδια που διαγωνίστηκαν στον τελικό του Selecţia Naţională 2019 ήταν τα εξής:

  1. Linda Teodosiu – Renegades
  2. Olivier Kaye – Right Now
  3. Laura Bretan – Dear Father
  4. Teodora Dinu – Skyscraper
  5. Claudiu Mirea – We Are The Ones
  6. Aldo Blaga – Your Journey
  7. Ester Peony – On A Sunday
  8. Letitia Moisescu Elena & Sensibil Balkan – D A I N A
  9. Bella Santiago – Army Of Love
  10. Trooper – Destin
  11. Dya & Lucian Colareza – Without You (Sin Ti)
  12. Vaida – Underground

Η κριτική επιτροπή του τελικού απαρτιζόταν από διεθνή ονόματα από τον χώρο της  μουσικής, της δημοσιογραφίας και της τηλεόρασης. Συγκεκριμένα στην κριτική επιτροπή ήταν οι Șerban Cazan, William Lee Adams, Emmelie de Forest, Deban Aderemi, Alex Calancea και Tali Eshkoli. Παρουσιαστές του Selecţia Naţională 2019 ήταν ο Aurelian Temişan και η Ilinca Avram.

Καλεσμένες στον Μεγάλο Τελικό του Selecţia Naţională 2019, ήταν η νικήτρια της Eurovision 2018, Netta που τραγούδησε το τραγούδι “Τoy” και άνοιξε την βραδιά, η Inis Neziri και η Emmelie de Forest, νικήτρια της Eurovision 2013 και μέλος της κριτικής επιτροπής του φετινού εθνικού τελικού της Ρουμανίας.

Το τελικό αποτέλεσμα κρίθηκε από την βαθμολογία της κριτικής επιτροπής, με ποσοστό 86% και την ψηφοφορία του κοινού με 14%.

Η Ρουμανία διαγωνίζεται στο 1ο μισό του 2ου Ημιτελικού της Eurovision 2019 που θα γίνει στις 16 Μαΐου στο Τελ Αβίβ.

Καλή επιτυχία Ρουμανία!!!

Πως σας φάνηκε η συμμετοχή της Ρουμανίας; Περιμένουμε τα σχόλιά σας!!!

Για όλα τα νέα της Eurovision και της συμμετοχής της Ρουμανίας μείνετε σταθερά με τον OGAE Greece!

49 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Για τις επιτροπές no comment . Οι μας τρολλαρουν η απλά έχουν στοιχηματίσει να κερδίσει η κοπέλα που βγάλανε δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.

  2. P.s παίρνω πίσω ότι έχω πει για ντουσκα. Με τετοιες επιλογές φετος ακόμα και η ντουσκα θα μπει χαλαρά δεκάδα.

  3. Οτι πιο άκυρο
    Η Ρουμανία μπορούσε να χτύπησει 3αδα με την Laura και 10αδα με την Bella..κ έστειλαν κάτι που ίσως τους αφήσει εκτός
    Μλν δεν θέλουν νίκη,και το στήσαν καλά
    Το αστείο είναι πως στο κοινό η Laura σάρωσε..ενώ 2 μέλη της επιτροπής είχαν ταχθεί υπερ της..πως κέρδισε η άκυρη…

  4. LOL, νίκησε -ή μάλλον έβγαλαν 1ο με το ζόρι- το τραγούδι που ήρθε 8ο στο televoting.

    Ήμουν τόσο σίγουρος ότι το αποτέλεσμα θα ήταν στημένο, έβγαζε μάτι από τον τρόπο που συγκροτήθηκε η επιτροπή και την ελάχιστη βαρύτητα του televoting, το έγραψα από χθες.
    Ένα τραγουδι είχαν που θα μπορούσε να του πάει ψηλά, ήδη είχε τη Ρουμανία στην 4η θέση στα στοιχήματα, το Dear Father και το άφησαν βίαια έξω, γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια το televoting. Πραγματικά ντροπή.
    Επιτέλους οι καλλιτέχνες στη Ρουμανία θα πρέπει να αντιδράσουν στις εξόφθαλμα στημένες επιλογές της Ρουμάνικης τηλεόρασης.

    • Kαι να προσθέσω κάτι που είναι πια πολύ σοβαρό. Αν κάποιοι δεν μπορούν να λειτουργήσουν ως κριτές σε ένα μουσικό διαγωνισμό, αλλά μόνο ως ακτιβιστές της κοινότητας των gay, να κάτσουν σπίτι τους και να μην αναλαμβάνουν ρόλους σε κριτικές επιτροπές.
      Και μιλάω σαφώς για τους δύο συντάκτες του Wiwiblogg που χαντάκωσαν το Dear Father (για το οποίο είχαν πει ύμνους όταν πρωτοκυκλοφόρησε), ως αντίδραση όταν άρχισε να κυκλοφορεί μία ιστορία με μία δημόσια δήλωση της Laura Bretan για ένα δημοψήφισμα που θα γινόταν στη Ρουμανία και ενέπλεκε και το θέμα του gay γάμου.
      Συγγνώμη, αλλά αυτή η φτηνή και μνησίκακη στάση είναι προσβλητική πρωτίστως για τους ίδιους τους gay.

  5. Δεν εχω λόγια. Δεν ηξερα το συστημα της ψηφοφοριας πριν δω τον τελικο και επαθα σοκ. Ουσιαστικα η επιτροπη (σχεδον όλοι μη Ρουμανοι) καθορίζουν τι θα στελει η Ρουμανια στην Γιουροβιζιον. Ανεξαρτητα αν συμφωνω ή οχι με τον νικητη (δεν συμφωνω) το θεωρω αισχος. Οι δυο κριτες απο γνωστο σαιτ εδωσαν στο Dear Father 6 και 4 βαθμους την στιγμη που εδωσαν και οι δυο 12αρια στο On Sunday. Ε καπου εκει κριθηκε και το αποτελεσμα αφου δεν υπηρξαν απο αλλους κριτες τετοια αποκλιση σε αυτα τα 2. Φτασαμε ετσι στους βαυμους του κοινου που μοιραζονταν με το κλασσικο συστημα (0 -12) ενω η διαφορα που ειχε χτιστει μεταξυ του On Sunday και του Dear Father δεν καλυπτονταν με τιποτα. Τελικα το Dear Father πηρε 12αρι απο το κοινο και μολις 3 το On Sunday. Εντωμεταξυ αν δεν κανω λαθος πριν την ψηφοφορια των επιτροπων βλεπαμε πως κυμαινεται η τηλεψηφοφορια με καρτες που εδειχναν τις ψηφους του κοινου. Χαρακτηριστικο παραδειγμα αυτο της Ρουμανιας και για την Γιουροβιζιον που 5 ατομα απο καθε χωρα εχουν την ίδια δυναμη στο αποτελεσμα με τους τηλεθεατες που ειναι χιλιαδες ή εκατομμυρια σε καθε χωρα.

  6. Ήθελα Army of love για να ξυπνήσουμε επιτέλους! 2ο στην προτίμηση μου είχα το Dear Father το οποίο για κάποιο λόγο δεν μ άρεσε αποψε και τόσο και ένιωθα ότι η μικρή το έχανε λίγο! Ως Τρίτη επιλογή είχα το νικητήριο! Η Ester ήταν απίθανη! Πολύ καλη φωνητικά και απίστευτη σκηνικά! Δεν μπορώ να μαντέψω πως θα πάει τον Μάιο! Μπορεί να τα πάει και περίφημα μπορεί και να μείνει στο ημιτελικό! Θα δούμε! Καλη επιτυχία!!

  7. Το αποτέλεσμα απλά τραγικό ειπηρχε το army και το dear father και αυτοί έστειλα ένα τελείως άκυρο . Άλλη φορά καλύτερα η Ρουμανία να κάνει εσωτερική επιλογή από το να κοροϊδεύει το κοινό !!!

  8. Το αποτέλεσμα απλά τραγικό ειπηρχε το army και το dear father και αυτοί έστειλα ένα τελείως άκυρο . Άλλη φορά καλύτερα η Ρουμανία να κάνει εσωτερική επιλογή από το να κοροϊδεύει το κοινό !!!

  9. Ήρθε 8η στο televiting
    Αν σέβεται λίγο τον εαυτό της πρέπει να αρνηθεί να πάει
    Προφανώς στη Ρουμανία φοβήθηκαν τη νίκη
    Ήταν ήδη 4η θέση με την laura ως φαβορι για νικη

  10. ‘Οσο για την άποψη μου για το νικητήριο τραγούδι το βρίσκω έναν συνδυασμό του Crazy της περσινης Κροατιας με το Funny Girl της περσινης Λετονίας και θα πρέπει να έχει και την ίδια κατάληξη για μένα αφου και τα 2 εμειναν στον ημιτελικο. Το μισο τραγουδι ειναι “Ει Ει Ει”

  11. Τραγικό το τραγούδι και από φωνή… μπούτι. Όλα φέτος δουλεύουν υπέρ της Ντούσκα η οποία έχω την αίσθηση ότι μπορεί να πάρει ακόμη και πρωτιά, όσο και αν αυτό ακούγεται λίγο too much.

    • Ξεχνάς ότι στη Eurovision παίζει ρόλο και η σκηνική παρουσία. Πιστεύεις με το budget που έχει η Ελλάδα θα μπορεί να χτυπήσει σε σκηνική παρουσία την Ρωσία και τη Κύπρο και τη Σουηδία ? Δεν το νομίζω . Μόνο εάν έχει πολύ ανώτερο τραγούδι που ούτε αυτό το νομίζω. Πάντως δεκάδα θα μπει χαλαρά με αυτά που γίνονται φέτος.

      • Αφού παίζει τόσο σημαντικό ρόλο η σκηνική παρουσία γιατι κέρδισαν ο Salvador Sobral και η Lena; Ποιά ιδιαιτερότητα είχε πέρσι η σκηνική παρουσία της Γερμανίας που βγήκε 4η ή της Ιταλίας που βγήκε 5η; Το 2017 γιατί η Blanche με μια αμήχανη σκηνική παρουσία βγήκε 4η; Tα παραδείγματα είναι πολλά για να θεωρηθούν απλώς εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
        Η Ντούσκα έχει καταπληκτική φωνή , ιδιαίτερη παρουσία και γράφει μουσική με σύγχρονο ήχο, αυτό το πακέτο θα κάνει τη διαφορά. Έτσι όπως εξελίσσονται τα γεγονότα η Ντούσκα θα κάνει περίπατο, θυμηθείτε τα λόγια μου!

  12. Μου άρεσε κάπως, άνω του μετρίου σίγουρα και από τα καλύτερα ως τωρα. Αϊντε να ξεχωρίσει μετά η Ντουσκα με όλα τα slow και mid tempo expirimental και με μοντέρνα ενορχήστρωση κομμάτια που επιλέγουν όλο και περισσότερες χώρες φέτος (μα συνεννοημενοι είναι;) Αν και έχει ξεχωριστή φωνή η δικιά μας αλλα και πάλι πλάκα μας κάνουν φέτος όλοι; Απ’ την άλλη αν αναλογιστούμε ότι πολλές φορές οι επιλογές των χωρών είναι επηρεασμένες από τον προηγούμενο νικητή πάλι καλά που δεν ακούμε μουγκανητά και βελασματα φέτος. (Ακόμη τουλάχιστον..) Από την αλλη μήπως όλοι δουλεύουν για την Τάμτα και την Κύπρο; ,? Κοντός ψαλμός..

    • Τι σχέση έχει η Ντούσκα της όποιας παρεμπιπτόντως δεν έχουμε ακούσει το τραγούδι, με τα χάλια που έχουμε ακούσει ως τώρα; Η κοπέλα είναι σοβαρή επαγγελματίας με μουσικές σπουδές και μια φωνή που όμοια της δεν έχουμε ξανακούσει. Η Τάμτα είναι αδύνατο να ξεχωρίσει με ένα ποπ τραγουδάκι τσιχλόφουσκα και χωρίς ιδιαίτερα φωνητικά προσόντα . Η Ντούσκα θα είναι σίγουρα στο top5, θυμηθείτε τα λόγια μου!

    • @mangelo, το παιδί είναι τρολ (πέρα από τη πραγματική του ιδιότητα) Μην πεφτεις στην παγίδα. Καλή συνέχεια εύχομαι, εσύ τουλάχιστον μου ήσουν πολύ συμπαθης και λυπάμαι που δεν θα τα ξαναπούμε!

      • Γιατί να μην τα ξαναπούμε; Αν εκνευριστηκες τόσο που αποφάσισες να σταματήσεις κρίμα.. αλλά σεβαστό. Καλή συνέχεια αδερφέ!
        Δε σε φοβάμαι εσένα, θα τη βρίσκεις την άκρη με ό,τι καταπιανεσαι ;D

        Υ.Γ. Όσο για τα τρολ ένα έχω να πω, ντροπή και αισχος

  13. Άπό ότι έχει βγει μέχρι στιγμής μόνο Ιταλία, Αλβανία και Ισπανία ξεχωρίζουν. Να δεις που οι Ισπανοί θα τα πάνε καλά φέτος, ακόμα έχω προσδοκίες για κάτι καλό από Κύπρο, Ρωσία , Βέλγιο.

    • Και Ολλανδία είναι πολύ χαμηλά στα στοιχήματα και ας μην έχει βγει ακόμα το τραγούδι

      • Βασικά είναι ψηλά στα στοιχήματα από Ολλανδία θα προτιμούσα ίσως κάποιο κάντρι-ροκ κομμάτι σαν το περσινό

    • Ωχ μπερδεύτηκα ήθελα να γράψω ότι η Ολλανδία είναι ψηλά στα στοιχήματα όχι χαμηλά

  14. ΧΑΧΑ-Σπυριδωνα-Spyros83, καλά τα λες! Σε ποιο όμως από τα 3 ονόματα να σου απευθυνθουμε και να σου δώσουμε τα εύσημα? Θέλει και η Ντουσκα να σου στείλει λουλούδια για το τρολαρισμα που της κάνεις. Διασκέδασε μας κ άλλο. Μπορείς.

  15. Εγω πιστευω οτι λογο της μεγαλης αντιδρασης που θα υπαρχει θα ακυρωσουν το τραγουδι αυτο που με αθεμιτο τροπο κερδισε και θα κανουν απευθειας αναθεση στην ελευθερια αρβανιτακη

  16. Συνοπτικά θα αναφερθώ στις 5 νέες συμμετοχές που προέκυψαν αυτό το ΣΚ.
    Λετονία: λίγο εως πολύ αδιάφορο,αλλά δεν είχαν και κάτι καλύτερο.Δυσκολη η πρόκριση.
    Κροατία:Τι να πω; Πιο Eurovision αρχές 2000 δε γίνεται.Το “tower of Babylon”ηταν καλύτερο.
    Εσθονία: κατηγορία generic όσο δε πάει και σκηνικά αδιάφορο.Δε ξέρω αν προκριθεί.
    Σλοβενία: Σωστότατη επιλογή! Απλώς το αγαπώ και θεωρώ θα δούμε τη χώρα και φέτος στον τελικό.
    Ρουμανία:Αν είναι δυνατόν! Το νικητήριο δε με χαλάει αλλά σαφώς το dear father ηταν μακράν καλύτερο.Αυτο που με ενοχλεί είναι το πώς τα μαγείρεψαν για να βγει το συγκεκριμένο,που βγήκε μόλις 8ο στο televoting! Αν στο β ημιτελικός συμμετέχουν δυνατά κομμάτια (μη ξεχναμε περιμένουμε Ρωσία Σουηδία Αρμενία Αζερμπαϊτζάν κλπ) άνετα η Ρουμανία μπορεί να αποκλειστεί και φέτος δεύτερη χρονιά σερί!
    Για την ώρα η κατάταξη μου:
    13.Κροατια
    12.Λετονια
    11.Γαλλια
    10.Μαροβουνιο
    9.ΗΒ
    8.Εσθονια
    7.Αυστραλια
    6.Ρουμανια
    5.Τσεχία
    4.ισπανια
    3.αλβανια
    2.σλοβενια
    1.Ιταλια

  17. Για την ώρα 1. Αλβανία 2. Ισπανία 3.Ιταλία 4.Σλοβενία 5. Γαλλία (ως τραγούδι αποκλειστικά). Τα υπόλοιπα τα βρίσκω αδιάφορα

  18. Έχει γίνει χαμός στο wiwi. Όλοι μιλάνε για στημένη ψηφοφορία και από τα 2 μέλη του wiwi blogs που συμμετέιχαν. Ήδη έχει φτάσει τα 750 σχόλια και βάλε το άρθρο. Θα κάνω μια μελλοντική πρόβλεψη που ελπίζω να βγω ψεύτης . Οι επιτροπές θα είναι το τέλος της Eurovision . Ελπίζω να μην γίνει και να βάλουν μυαλό και να ψηφίζει μόνο ο κόσμος .

    • Το σύστημα του αποκλειστικού televoting δοκιμάστηκε την δεκαετία του 2000 και όλοι μας θυμόμαστε πόσο προβλέψιμες ήταν οι βαθμολογίες κάποιων χωρών. Το σημερινό συστημα είναι ότι καλύτερο πιστεύω κι έχει ένα ενδιαφέρον πώς ψηφίζουν οι επιτροπές και πώς το κοινό

      • Yπό την προϋπόθεση ότι οι επιτροπές είναι πολυπρόσωπες και με ανθρώπους πραγματικά ειδικούς στα μουσικά πράγματα. Όταν μου φτιάχνεις επιτροπή από 6 άτομα με βαρύτητα γνώμης στο 86% επί του αποτελέσματος, και ανάμεσά τους 2 απλούς φαν του διαγωνισμού που έχουν μία γνώμη για τα τραγούδια όπως έχει ο καθένας μας, συγγνώμη αλλά όχι, να μην υπάρχει καθόλου επιτροπή.

    • Θα μου επιτρέψεις να πω ότι δεν είναι γενικά οι επιτροπές. Φωνάζω χρόνια ότι και το πλήρες καπέλωμα του θεσμού από εκπροσώπους της gay κοινότητας έχει κάνει μεγάλη ζημιά. Φυσικά ανάμεσα τους υπάρχουν και σοβαροί άνθρωποι που κάνουν σοβαρά τη δουλειά τους. Υπάρχει όμως και μία μερίδα φανατισμένων και σκληροπυρηνικών που έχει δημιουργήσει μία αστυνομία γνώμης και έκφρασης, ουσιαστικά ασκώντας bullying και λιντσάροντας όποιον δεν έχει τις απόψεις που θέλουν αυτοί και δεν τις λέει με τον τρόπο θέλουν αυτοί. Αυτό έκαναν στην Carola τo 2006, αυτό έκανα και στον Αράμ και τις κοπέλες από τη Ρωσία το 2014. Απαιτούν πιστοποιητικά κοινωνικών και πολιτικών φρονημάτων για να μπορείς να πάρεις μέρος στον διαγωνισμό, και αν δεν τους τα δώσεις σε “λιντσάρουν” με όποιον τρόπο μπορούν.
      Κατά τα άλλα αναλώνουν τη ζωή τους καταγγέλλοντας το μίσος και τον φανατισμό των άλλων προς αυτούς…

  19. 1000 φορες ανάθεση παρά αυτο το τσιρκολικι που ειδαμε χτες!!!!!!!!!
    Πραγματικά ΝΤΡΟΠΗ η ολη διαδικασια!!!!!
    2 υποτιθέμενοι ειδικοί (;;;;;;;;) βαζουν 4 και 7 σε τραγούδι που χαρακτήρισαν ΝΙΚΗΤΗΡΙΟ και βαζουν 12 στο BORING SONG!!!!!

  20. Ως τώρα τα μόνα τραγούδια που ξεχωρίζουν είναι της Σλοβενίας της Ιταλίας και της Ισπανίας που έχει, επιτρέψτε μου τον αδόκιμο όρο… μια ποιοτική χαλαρότητα.
    Μέσα στις κορυφαίες συμμετοχές συμπεριλαμβάνω και της Ντούσκα , είμαι σίγουρος ότι θα ακούσουμε κάτι εξαιρετικό και κυρίως πρωτότυπο και ποιοτικό, όχι μόνο για τα δεδομένα της eurovision αλλά γενικότερα.

  21. Είναι γνωστό το πόσο διεφθαρμένη είναι η ρουμάνικη τηλεόραση… με τέτοιες συμμετοχές έχουμε πολλές πιθανότητες να τα πάμε καλά. Ελπίζω να νικήσει η θεάρα Τάμτα! Αν και νομίζω είναι η χρονιά του Κοντόπουλου. Που με την Ελλάδα πάει με αδιάφορα τραγούδια (βλέπε This is love- Demy) , αλλά για τη Ρωσία γράφει “ύμνους” όπως ακούγεται…

    • Δηλαδή τώρα θεωρείς το you are the only one υμνο? Οκ ένα πιασαρικο ποπ τραγουδάκι ήταν που στην ουσία στηρίχθηκε στην εμφανηση του Sergey… Το ίδιο ισχύει και με το fuego

      • Βασικά αναφέρομαι περισσότερο στο φέτινο του τραγούδι που το χαρακτηρίζουν κάπως έτσι στα ξένα sites, αν και ακόμα δε το ακούσαμε. Οσο για το you are the only one ύμνος δεν ήταν, αλλά και πάλι πολύ καλύτερο από αυτό της Demy. Hταν ότι πρέπει για το κοινό στο οποίο απευθύνεται η eurovision και γι’αυτό άλλωστε βγήκε πρώτο και στο televoting.

  22. ΕΓΩ ΒΡΉΚΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΉ…(ΉΤΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΈΝΑ ΜΟΥ)… ΜΕ ΕΝΑ ΟΜΩΣ ΑΠΑΡΆΔΕΚΤΟ ΤΡΟΠΟ ΨΗΦΟΦΟΡΊΑΣ…

  23. Το πιο “σοκαριστικό” της υπόθεσης είναι ότι επιβεβαιώθηκαν οι προγνώσεις του Traistariu.
    Στα πιο σοβαρά, μάλλον είμαι μειοψηφια αλλά το τραγούδι μου αρέσει, αν και ημουν υποστηρικτής του Army Of Love. Δεν ξέρω αν θα εχει την τυχη του “Crazy” ή του “Funny Girl” αλλά νομίζω μου αρέσει περισσότερο κι απ τα δύο, και είναι ασφαλώς καλύτερο από το περσινό της Ρουμανίας. Ωστοσο, στο staging πρέπει να αλλάξουν τα πάντα! Τώρα όπως είναι είναι κάπως χαοτικό, πρέπει να υπάρχει περοσσότερη εστιαση στην τραγουδίσττα, να φύγουν τα fake όργανα αλλά και η πολυθρόνα. Νομίζω θα βοηθούσαν τα “κοφτά” πλάνα.
    Παντως σαν πρωτο υλικό ειναι καλο κατ εμέ και είναι το τρίτο τραγουδι φετος που μου αρεσει μετά της Αλβανίας και της Σλοβενίας (αλλά πολυ μετρια πραγματα ως τώρα!)
    Καλή επιτυχία Ρουμανία!!

    • Nομίζω ότι πολύ απλά η Ρουμάνικη τηλεόραση πρέπει να ακυρώσει τις ψήφους των δυο ανεκδιήγητων τύπων, που ήταν καταφανώς στημένες και προσυνεννοημένες, όπως κάνει η EBU σε αντίστοιχες περιπτώσεις στον κανονικό διαγωνισμό. Ο συγκεκριμένος νικητής δεν εκπροσωπεί κανέναν στη Ρουμανία.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ