Ο OGAE Greece παρουσιάζει τη συμμετοχή της Σουηδίας στη Eurovision 2019!

Η Σουηδία θα εκπροσωπηθεί στη Eurovision 2019 από τον John Lundvik και το τραγούδι «Too late for love», σε σύνθεση και στίχους δικούς του και των Anderz Wrehov και Andreas Stone Johansson.

Ο John Lundvik γεννήθηκε στις 27 Ιανουαρίου 1983 στο Λονδίνο. Όταν ήταν μόλις μίας εβδομάδας, υιοθετήθηκε από Σουηδούς ομογενείς που ζούσαν στην Αγγλία. Έζησε στο Λονδίνο μέχρι και τα έξι του όμως μετά ακολούθησε την οικογένειά του στη Σουηδία και συγκεκριμένα στη πόλη Växjö. Μέχρι και σήμερα, δεν έχει γνωρίσει ποτέ τους βιολογικούς του γονείς. Επί χρόνια, ο Lundvik ήταν αθλητής στίβου όμως ήταν θέμα χρόνου να τα παρατήσει όλα για τη μουσική.

Το 2010 έγραψε το τραγούδι «When You Tell the World You’re Mine» για τις ανάγκες του γάμου της Πριγκίπισσας της Σουηδίας Victoria με τον Daniel Westling. Το κομμάτι ερμήνευσαν στη δεξίωση του γάμου οι Agnes Carlsson και Björn Skifs. Ο Lundvik έχει γράψει επίσης πολλά τραγούδια για ταινίες και σειρές μεταξύ άλλων το “Easy Money” και το “Empire”. Το 2015 κυκλοφόρησε το πρώτο του single “Friday, Saturday, Sunday” ενώ στη πορεία ακολούθησαν και άλλα. το 2018 συμμετείχε στο Melodifestivalen με το τραγούδι «My Turn». Πλασαρίστηκε απευθείας στον τελικό, από τον γύρο του 1ου Ημιτελικού και εκεί τερμάτισε στη 3η θέση. Το 2019, προσπάθησε εκ νέου να εκπροσωπήσει τη Σουηδία στον διαγωνισμό και τα κατάφερε, αφού το τραγούδι «Too late for love» κέρδισε με άνεση τη πρώτη θέση στο φετινό Σουηδικό τελικό.

Αξίζει βέβαια να αναφερθεί ότι ο Lundvik εκτός από εκπρόσωπος της Σουηδίας στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, εκπροσωπεί και το Ηνωμένο Βασίλειο αφού είναι ένας εκ των συνθετών της συμμετοχής «Bigger than us» με ερμηνευτή τον Michael Rice. Μάλιστα, με το συγκεκριμένο κομμάτι ήθελε αρχικά να λάβει μέρος στο φετινό Melodifestivalen, ωστόσο οι συνεργάτες του τον έπεισαν να διαλέξει το «Too late for love» για τον Σουηδικό τελικό.

Πηγές Φωτογραφίας: (1) Åsa Stöckel/Sveriges Radio| (2) Per Kristiansen / Copyright owner: John Lundvik/Warner Music

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν μου αρέσει καθόλου! Απορώ πως έχει οπαδούς αυτό το κομμάτι.

    Στις επιτροπές θα πάει πάρα πολύ καλά λόγω Σουηδίας και στο κοινό παίζει να κυμανθεί στα περσινά επίπεδα. Να είναι καλά οι επιτροπές.

  2. Τίποτα ιδιαίτερο παρόλα αυτά θα τα παει καλά λόγω κριτικών επιτροπων

  3. Πραγματικά, το βαριέμαι φοβερά. Τρομερά υπερεκτιμημενο εξαιτίας της Σουηδίας. Εύχομαι ο κόσμος να δώσει ό, τι και πέρσι. Τείνει να γίνει προκλητικό το σπρωξιμο κάθε χρόνια.

  4. Ακόμα δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω ότι ένα τέτοιο τραγούδι νίκησε το LIAMOO & Hanna. Απορώ πως βγήκε! Πολύ μέτριο και μία κακή προσπάθεια αντιγραφής της περσινής Αυστρίας! Γενικά είμαι υπέρ της Σουηδίας στο διαγωνισμό και πέρσι ήταν από τα αγαπημένα μου αλλά φέτος είναι αίσχος!

  5. Εγώ παλι θα αντιταχθω και θα πω οτι η Σουηδία φέτος για πρώτη φορά μου αρέσει τοσο πολύ μετα το 2014. 2015-2016 τις θεωρώ καλες αλλα όχι κατι φοβερό, 2017-2018 δεν μου άρεσαν. Το φετινό τραγούδι μου αρέσει πολύ. Μπορεί αν το έλεγε κάποιος άλλος να μη τρελαινομουν, αλλα ο Τζον έχει κάτι σαν περφορμερ. Εξαιρετική η Προσθήκη των γκοσπελ φωνητικών. Το 2ο αγαπημένο μου για φετος, 9/10 και πιστεύω οτι υποεκτιμουν οι περισσότεροι το πώς θα πάει στο κοινό. Απ’το μελοντι ηταν η δεύτερη επιλογή μου, σε ισοπαλία με τη Wiktoria. Καταλαβαίνω γιατί διάλεξαν το Τζον, αλλα η αγαπημένη μου ηταν η Lisa και το εξαιρετικό Torn.

  6. Radio friendly, καλοδουλεμένo, εξαιρετικά φωνητικά αλλά πολύ κλισέ στίχοι. Πάντως από το περυσινο παιδάκι που μετά βίας τραγουδούσε κι προσπαθούσε να εντυπωσιάσει με εφέ το προτιμώ σαφέστατα! 16ο στη κατάταξη μου με πτωτική πορεία ωστόσο. Έχω βαρεθεί τη Σουηδία να ανακυκλώνεται συνεχώς γύρω από τα ίδια.
    Αγαπημένες συμμετοχες:2012/2014/2015
    Πρόβλεψη: μιας κι είναι Σουηδία θα προκριθεί ανετοτατα (2η-4η θέση στον ημιτελικό) και στο τελικό θα ναι εντός δεκάδας (6η-10η) πάντα με τις ευλογίες των επιτροπών (τοπ3) αφού στο televoting δε νομίζω να τα πάει τόσο καλά όσο στις επιτροπές.

  7. Θα κάνει πλάκα στις επιτροπές και θα είναι άνετα στη πεντάδα και θα το αξίζει! !Όλοι εσείς που κραζετε την συμμετοχή της Σουηδίας, μην ξεχάσατε να υποστηρίξετε και να γράψετε καλά λόγια για την αυθεντική συμμετοχή της Κύπρου!

  8. Η Σουηδια θα ειναι top 2 στις επιτροπες..οποτε με το νεο συστημα ανακοινωσης του televoting, η Σουηδια θα λαβει τους βαθμους του televoting πρωτελευταια ή τελευτσια. Αυτο σημαινει θα αγχωθουμε μηπως κερδισει

  9. απλά μαγευτικό!απο τις ωραιοτερες συμμετοχες για φετος!δν θα με εκπλήξει αν το δω και νικητήριο!ο δε ερμηνευτης συμπαθεστατος!

  10. Ήταν ένα πολύ μέτριο Melodifestivalen φέτος. Το τραγούδι αυτό δεν μου αρέσει ιδιαίτερα, σε αντίθεση με το περσινό του, το My Turn, που μου άρεσε πολύ. Στις επιτροπές θα πάει πολύ καλά θεωρώ, αλλά στο κοινό στα ίδια με πέρυσι. Εντούτοις, αντικειμενικά, τον τελικό δεν τον χάνει. Αλλά το πώς θα τα πάει εκεί θα εξαρτηθεί από το κατα πόσο θα θελήσουν οι επιτροπές να τους “σώσουν” για 2η χρονιά σερί.
    Καλή επιτυχία!

  11. Ποιο βαρετο και προβλεψιμο δεν γινεται. Τα ιδια και τα ιδια. Καθε χρονο. Βαρεθηκα.
    Καλο τραγουδι μουσικα, υπεροχες φωνες, αλλα…. ΔΕΝ.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ