Ο OGAE Greece παρουσιάζει τη συμμετοχή της Μολδαβίας στη Eurovision 2017!

Οι Sunstroke Project εκπροσωπούν την Μολδαβία με το τραγούδι Hey Mamma με αγγλικούς στίχους και μουσική της Alina Galetcaia. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η χώρα τους επιλέγει για την Eurovision καθώς και το 2010 βρέθηκαν στην σκηνή του διαγωνισμού στο Όσλο της Νορβηγίας με το τραγούδι Run Away, όχι μόνοι τους αλλά μαζί με την Olia Tira.

Το 2007 ο Anton Ragoza (31) μαζί με τον Sergey Stepanov (32), μέλη της στρατιωτικής ορχήστρας όπου ο πρώτος παίζει βιολί και ο δεύτερος σαξόφωνο, αποφασίζουν να κάνουν ντουέτο το οποίο και ονομάζουν Sunstroke. Οι Sunstroke παίζουν live μουσική έχοντας ως βάση γνωστά στο κοινό κομμάτια. Κεντρίζουν το ενδιαφέρον του κόσμου και σύντομα γίνονται γνωστοί και παίρνουν μέρος σε μουσικά events παρέα με γνωστούς καλλιτέχνες όπως οι Lexter, Michell Shellers, Fragma, Yves La Rock. To 2008 ένα νέο μέλος προστίθεται, ο τραγουδιστής Pasha Parfeny και έτσι δημιουργείται το γκρουπ Sunstroke Project. Τον Ιούλιο του 2009 τα τραγούδια τους In your eyes και Summer γίνονται ραδιοφωνικά χιτ και η μπάντα ξεκινάει περιοδεία σε πόλεις της Μολδαβίας αλλά και σε άλλες χώρες όπως Ρουμανία, Ουκρανία, Αζερμπαϊτζάν, Ρωσία. Το συμβόλαιο του Pasha Parfeny λήγει και ο τραγουδιστής αποφασίζει να ακολουθήσει σόλο καριέρα. Την θέση του θα πάρει ο Sergey Ialovitsky (30). O Pasha Parfeny εκπροσώπησε την Μοδαβία στην Eurovision το 2012.

To 2010 οι Sunstroke Project μαζί με την Olia Tira κερδίζουν τον τελικό της χώρας τους και παίρνουν το εισιτήριο να την εκπροσωπήσουν στην Eurovision του Όσλο της Νορβηγίας με το τραγούδι Run Away. Η χώρα προκρίθηκε στον Τελικό αλλά κατέληξε 22η με 27 βαθμούς.

Φέτος οι Sunstroke Project πήραν μέρος με το τραγούδι Hey Mamma στο O melodie pentru Europa 2017, τον τρόπο επιλογής τραγουδιού της Μολδαβίας για την Eurovision και στον Τελικό ισοβάθμισαν με τους Ethno Republic & Surorile Osoianu με 22 βαθμούς, αρθροιστικό αποτέλεσμα ψήφων κοινού και κριτικής επιτροπής. Η πρώτη θέση στο televoting ήταν καθοριστική να τους δώσει το εισιτήριο για το Κίεβο της Ουκρανίας. Η Μολδαβία εμφανιστεί 12η στον πρώτο ημιτελικό στις 9 Μαϊου 2017.

Στίχοι:

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Επιμένω στο ότι η συμμετοχή τους το 2010 ήταν καλύτερη… αυτό το βρίσκω κατώτερο αλλά δε σημαίνει ότι το μισώ σαν τραγούδι. Επίσης η όλη εμφάνισή τους μου κάνει λίγο κιτς … τελικό λογικά θα περάσει εκτός απροόπτου

  2. Αρκετά εκνευριστικό θα έλεγα. Και αυτά τα μπιτάκια made in Romania τα ακούγαμε το ’10-’11 , βαριά μέχρι το 2012..

  3. Yποδεέστερο του 2010. Ανέμπνευστο ποπάκι από αυτά που είναι δημοφιλή στη Ρουμανία τα τελευταία 10 χρόνια. Σεξιστικό και πολύ φθηνής αισθητικής κλιπ.
    Live είναι πολύ δυνατοί, αυτό θα τους το αναγνωρίσω. Στο ίδιο κιτς επίπεδο (ως τραγούδι) με Μαυροβούνιο, ωστόσο το Μαυροβούνιο υστερεί φωνητικά οπότε :
    6/10
    #14/18
    #26/43
    Καλή επιτυχία!
    Στα στοιχήματα περνάει οριακά δέκατο από τον α ημιτελικό

  4. Αυτό το κομμάτι μου αρέσει και το προτιμώ από αυτό που στείλαν το ’10. Η παρουσίασή του βέβαια δεν μου άρεσε στην εθνική τους επιλογή… Νομίζω πάντως ότι θα είναι μία από τις χώρες φιναλίστ. Στον τελικό δεν ξέρω τι θα γίνει νομίζω θα παίξει σημαντικό ρόλο η σειρά εμφάνισης…
    Καλή επιτυχία Μολδαβία!

  5. Επιτυχημένα εκνευριστικό! Iδανικό για να το ακούνε ηλίθιοι δυνατά στο αυτοκίνητό τους, ενοχλώντας συνοικίες ολόκληρες στο διάβα τους.
    Πιστεύω ότι θα περάσει …λόγω βλακείας!

    • Όντως έχει πολύ εκνευριστική μουσική και ειδικά προς το τέλος που επαναλαμβάνουν το Mama hey mama εντάξει. .. παίζουν με τα νεύρα μου

  6. Μέτριο τραγούδι, χειρότερο από αυτό του 2010 και πολύ συνηθισμένο!! Παρ’ όλα αυτά πιστεύω πως εκπέμπει μια θετική ενέργεια επειδή είναι χορευτικό.. Δεν ξέρω αν θα περάσει (ελπίζω πως όχι) αλλά αν τα καταφέρει δε θα τα πάει καλά στον τελικό..

  7. Φθηνό αλλά διασκεδαστικό, σίγουρα κατώτερο του Run Away. Πιστεύω ότι θα μείνει εκτός τελικού, αν ήταν στον δεύτερο ίσως και να τα κατάφερνε.
    Από εμένα 19η θέση συνολικά, 11η στον ημιτελικό και 6/10.

  8. δεν ειναι κακο αλλα δεν εχει κατι το ιδιαιτερο..πιστευω οτι θα περασει αλλα δε θα τα παει καλα..!!!

  9. Ευχαριστα το ακουω ειναι και πιασαρικο σα κομματι αν και σου βγαζει μια προχειροτητα!σαφως κατωτερο το 2010 συν οτι το βιντεο κλιπ ειναι ακρως σεξιστικο χωρις λιγο…το λαιβ τους ομως ειναι καλο!δυστυχως ομως νομιζω οτι για αλλη μια χρονια η μολδαβια θα μεινει εκτος αν και τα στοιχηματα την δινιυν οριακα εντος οι επιτροπες δε θα το επιτρεψουν(και στον εθνικο τελικο το κοινο τους εδωσε τπ χρησμα)καπου στην 7η θεση του κοινου και στη 15η των επιτροπων…εν τελη οριακος αποκλεισμις(11η με 13η θεση) ισως στο 2ο ημιτελικο να χε περισσοτερες ελπιδες η μολδαβια…

  10. Από τα αγαπημένα μου φέτος. Θέλω να το δω στον τελικό. Sustroke project = epic sax guy. Καλα τα λεει κι ο τραγουδιστής αλλά ο Sergey κάνει τη διαφορά. Μου αρέσει πιο πολύ κι από το run away. Kι αν πέρασαν τελικό με εκείνο, δε βρίσκω το λόγο να μην περάσουν με ένα εύθυμο τραγούδι σαν αυτό φέτος. Εδώ πέρασε τελικό κι ο Pasha Parfeny το ’12 , μάλλον ευνοημένος κατά πολύ από τη σειρά εμφάνισης. Marie N. τύπου.

  11. Εύθυμο τραγουδάκι από Μολδαβία φέτος στο γνώριμο στιλάκι του γκρουπ με epic sax guy (!) και με το κλασικό super sexy video clip μπιτακίων της προηγούμενης δεκαετίας! Σίγουρα υποδεέστερο του Run away, αλλά ίσως κάνει την έκπληξη και εκτοπίσει κάποιο άλλο, ως το πιο χορευτικό της βραδιάς. Σίγουρα θα ξεσηκώσει το κοινό! Οριακή είτε πρόκριση είτε αποκλεισμός, με πιθανότερο το δεύτερο σενάριο κατ’ εμέ λόγω επιτροπών. 5+/10, 10/18 και 19/43 με πτωτικές τάσεις…

  12. Σχόλιο: Στο πρώτο άκουσμα με τον κακό ήχο από τον εθνικό τελικό δεν μου άρεσε καθόλου, αλλά ομολογώ πως έχουν πολύ καλό live. Καλό μπιτάκι αλλά εμένα καταλήγει να με εκνευρίζει μετά από λίγο.
    Βαθμός: 5.5/10
    Θέση: 36/43 και 15/18
    Πρόβλεψη: Στο κοινό θα πάει πολύ καλά, τολμώ να πω ότι μπορεί να πιάσει και πεντάδα. Οι επιτροπές όμως θα το καταποντίσουν έχοντας το πολύ κοντά στο τέλος. Είτε οριακή πρόκριση είτε οριακός αποκλεισμός για τη Μολδαβία. Γενικά πιστεύω ότι οι τελευταίες δύο θέσεις παίζονται μεταξύ Πολωνίας-Πορτογαλίας-Μολδαβίας. Μέχρι τώρα θεωρώ τις πρώτες δύο πιο πιθανές να προκριθούν.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ