ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Ο “έκπτωτος άγγελος” TIX νικητής στο Melodi Grand Prix 2021!

Πηγή: eurovision.tv

Ο τελικός του Melodi Grand Prix 2021 ολοκληρώθηκε πριν από λίγο. O TIX θα είναι ο εκπρόσωπος της Νορβηγίας στον 65ο διαγωνισμό της Eurovision στο Ρότερνταμ με το τραγούδι Fallen Angel.

Ο TIX με το τραγούδι Fallen Angel σε στίχους και μουσική του ίδιου αναδείχτηκε ο μεγάλος νικητής του MGP 2021. Ο διάσημος στη χώρα του Νορβηγός καλλιτέχνης έκανε την ανατροπή στα προγνωστικά και θα ταξιδέψει στο Ρότερνταμ χάρη στις ψήφους του τηλεοπτικού κοινού το οποίο ήταν αποκλειστικά αρμόδιο για την ανάδειξη του νικητή.

Ο τελικός του Melodi Grand Prix 2021 διεξήχθη στη σχεδόν άδεια εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία του covid-19 H3 Arena του Όσλο. Ο Kåre Magnus Bergh, η Silje Nordnes και ο Ronny Brede Aase ανέλαβαν την παρουσίαση της βραδιάς, όπως και στον πέμπτο ημιτελικό που προηγήθηκε. Οι τρεις τους μπορούμε να πούμε ότι τα πήγαν πολύ καλά και κράτησαν το ρυθμό στο αποψινό σόου.

Ένας κύκλος που ξεκίνησε πέρσι στις 15 Φεβρουαρίου, όταν και η Ulrikke κέρδισε την περσινή έκδοση του MGP, έκλεισε απόψε με τον πιο όμορφο τρόπο. Η νεαρή ταλαντούχα τραγουδίστρια άνοιξε τον τελικό του MGP 2021 με το “Attention” σε μια διαφορετική εκδοχή.

Τη σκυτάλη πήραν οι τρεις παρουσιαστές οι οποίοι υπό τους ήχους του “Μισιρλού” έκαναν την είσοδο τους στη σκηνή. Παράλληλα είχαμε την παρουσίαση των δώδεκα φιναλίστ του τελικού.

Οι τρεις παρουσιαστές αφού εξήγησαν τα διαδικαστικά και τη διάρθρωση της αποψινής βραδιάς, περάσαμε στο κυρίως διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς.

Στο διαγωνιστικό μέρος, πρώτος στη σκηνή της H3 Arena βρέθηκε ο Atle Pettersen, ο οποίος ερμήνευσε το “World on Fire“, ενώ τελευταίος εμφανίστηκε ο Jorn με το τραγούδι της “Faith Bloody Faith”. Η σειρά εμφάνισης των καλλιτεχνών όντως κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον, επομένως η επιλογή του NRK κρίνεται ως επιτυχημένη.

Η σειρά εμφάνισης των δώδεκα φιναλίστ

  1. Atle Pettersen – «World on Fire»
  2. Raylee – «Hero»
  3. Stavangerkameratene – «Who I Am»
  4. KIIM – «My Lonely Voice»
  5. Blåsemafian feat. Hazel – «Let Loose»
  6. Emmy – «Witch Woods»
  7. TIX – «Fallen Angel»
  8. Kaja Rode – «Feel Again»
  9. Rein Alexander – «Eyes Wide Open»
  10. IMERIKA – «I Can’t Escape»
  11. KEiiNO – «Monument»
  12. Jorn – «Faith Bloody Faith»

Αποτελέσματα πρώτου γύρου ψηφοφορίας

Με την ολοκλήρωση της παρουσίασης των συμμετοχών από τους φιναλίστ του τελικού, ένα recap και ευχές από παλαιότερους συμμετέχοντες της Νορβηγίας στη Eurovision περάσαμε στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Κάθε χρήστης με την εγγραφή του στην ειδική υπηρεσία είχε το δικαίωμα να ψηφίσει μέχρι τρεις φορές την αγαπημένη του συμμετοχή. Η ψηφοφορία διήρκησε 10 λεπτά. Οι τέσσερις καλλιτέχνες με τις περισσότερες ψήφους πέρασαν στην επόμενη φάση.

Προκρίθηκαν στην επόμενη φάση
  • Blåsemafian feat. Hazel – «Let Loose»
  • Jorn – «Faith Bloody Faith»
  • TIX – «Fallen Angel»
  • KEiiNO – «Monument»

Αποτελέσματα ημιτελικού γύρου ψηφοφορίας

Στον ημιτελικό γύρω της ψηφοφορίας παρουσιάστηκαν αποσπάσματα από τις εμφανίσεις των τεσσάρων καλλιτεχνών που προκρίθηκαν από την προηγούμενη φάση. Μετά από ένα recap των τεσσάρων συμμετοχών, η ειδική υπηρεσία θα ανοίξει ξανά, και όπως και στον πρώτο γύρο οι χρήστες είχαν στη διάθεσή τους 3 ψήφους να στηρίξουν την αγαπημένη τους συμμετοχή. Η ψηφοφορία διήρκεσε 5 λεπτά. Να σημειώσουμε ότι οι ψήφοι που είχαν συγκεντρώσει οι προκριθέντες καλλιτέχνες είχαν μηδενιστεί. Οι δύο καλλιτέχνες με τις περισσότερες ψήφους πέρασαν στην τελική φάση. 

Πριν την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στη σκηνή ανέβηκε η Helene Bøksle, Νορβηγίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός, η οποία και ερμήνευσε το Einn (Ένας), ενώ οι παραγωγοί είχαν φτιάξει ένα πολύ όμορφο βίντεο με πλάνα από τη νορβηγική επικράτεια.

https://www.youtube.com/watch?v=aPjMop-kfr4
Προκρίθηκαν στην τελική φάση- Χρυσή Μονομαχία
  • KEiiNO – «Monument»
  • TIX – «Fallen Angel»

Αποτελέσματα τελικού γύρου ψηφοφορίας

Οι KEiiNO και ο TIX ανέβηκαν στη σκηνή της H3 Arena και παρουσίασαν ξανά τη συμμετοχή τους στο τηλεοπτικό κοινό. Να σημειώσουμε ότι και οι 2 φιναλίστ παρουσίασαν τα τραγούδια τους στον πρώτο ημιτελικό. Μετά το τέλος των παρουσιάσεων των δύο συμμετοχών, η ειδική υπηρεσία άνοιξε για τελευταία φορά. Οι χρήστες όπως και πριν είχαν τη δυνατότητα να δώσουν μέχρι τρεις ψήφους στην αγαπημένη τους συμμετοχή για να της χαρίσουν το εισιτήριο για το Ρότερνταμ, ενώ οι ψήφοι των προηγούμενων γύρων είχαν μηδενιστεί και αυτή τη φορά. Αυτή τη φορά η ψηφοφορία διήρκεσε μόλις 3 λεπτά.

Πριν την ανακοίνωση της βαθμολογίας, η Ulrikke ανέβηκε στη σκηνή όπου και ερμήνευσε το τελευταίο της τραγούδι Falling Apart που κυκλοφόρησε μόλις χθες.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ανακοινώθηκαν κατά περιοχές. Την ανακοίνωσή τους έκαναν οι εξής γνωστοί καλλιτέχνες της Νορβηγίας:

Νότια Νορβηγία Helene Bøksle

Κεντρική Νορβηγία- Carina Dahl 

Βόρεια Νορβηγία– Maria Solheim

Δυτική Νορβηγία– Beady Belle

Ανατολική Νορβηγία– Hanne Krogh

*Προβλήματα φαίνεται να παρατηρήθηκαν και φέτος κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας με πολλούς Νορβηγούς να αναφέρουν πως δεν κατάφεραν να ψηφίσουν. Ο Inge Thorud, ο οποίος είναι ο υπεύθυνος του NRK για το τεχνικό κομμάτι της ψηφοφορίας, επιβεβαίωσε τις αναφορές, αν και τόνισε πως δεν επηρέασαν το τελικό αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση το συμβάν θα ερευνηθεί.

Νικητής ο TIX με το Fallen Angel

Μέσα σε λυγμούς υποδέχτηκε τη νίκη του στον αποψινό τελικό ο ΤΙΧ. Στις πρώτες του δηλώσεις, χωρίς τα γυαλιά του που σπάνια τα αποχωρίζεται, ανέφερε:

Έχω αισθανθεί για πολύ καιρό σαν το άσχημο παπάκι. Αλλά αποδεικνύεται ότι μια μέρα το άσχημο παπάκι γίνεται κύκνος. Είναι πολύ μεγάλο. Ίσως δεν είχα το μουσικό επίπεδο, τουλάχιστον όχι για τους κριτικούς. Αλλά προσπάθησα να κάνω το καλύτερο που μπορώ για το κοινό. Είναι τεράστιο που το κοινό ήταν εκεί για μένα.

Την ερχόμενη Δευτέρα θα βρεθεί στο στούντιο για να μαγνητοσκοπήσει την Live-On-Tape εμφάνισή του για το διαγωνισμό της Eurovision.

Πώς σας φαίνεται το Fallen Angel; 

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την κλήρωση της EBU, η Νορβηγία θα διαγωνιστεί στον 1ο Ημιτελικό (18 Μαΐου 2021) της Eurovision 2021 ενώ θα εμφανιστεί στο δεύτερο μισό του διαγωνιστικού μέρους της βραδιάς (Θέσεις 9-17).

Ψηφίστε και εσείς στο poll του OGAE Greece και βαθμολογήστε τη συμμετοχή της Νορβηγίας στη Eurovision 2021!

This poll is no longer accepting votes

Πως βαθμολογείτε τη συμμετοχή της Νορβηγίας "Fallen Angel" με τον TIX; / How do you rate the Norwegian entry "Fallen Angel" with TIX?

[Πηγή/Φωτογραφίες:NRK]

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

25 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ειχαν 4 5 τραγουδαρες κ εστειλαν αυτο????? οκ γουστα ειναι αυτα….. αλλ΄από μενα ενα μεγαλο ΝΟΟΟΟΟΟΟΟΟ οπως λεει κ ο ποιητης……!!!!!!!!!!!!!

  2. Μου αρέσει πολύ το τραγούδι.Και οι KEiiNO μου άρεσαν επίσης .Πιστεύω ήταν δύσκολη επιλογή για τους Νορβηγούς.Αλλα έγινε η μίνι έκπληξη .Καλή επιτυχία όπως και να έχει

  3. Αυτά παθαίνεις όταν δεν βάζεις καθόλου επιτροπές στη διαδικασία, αλλά μόνο τηλεψηφοφορία. Εξαφανίζονται τα καλά τραγούδια και κερδίζει ο άφωνος ροφός με την πλαδαρή μπαναλαρία για τραγούδι και την εμφάνιση που θα έκανε και τη Μολδαβία να γελάσει, γιατί τυγχάνει να είναι φίρμα στα 15χρονα νορβηγόπουλα.
    Μείνε στον ημιτελικό, Νορβηγία μου, και μη μας σκοτίζεις άλλο.

  4. Γουστάρω που κερδισε ο ΤΙΧ ενώ όλοι περίμεναν και υποστήριζαν τους Keiino..
    Και μάλιστα κέρδισε και με μεγάλη ευκολία!!!

  5. Τρομερό τραγούδι, και αυτό είναι και το γενικό ενδυματολογικό του ύφος. Μεγάλο όνομα στην Νορβηγία με το τραγούδι να έχει γίνει ήδη επιτυχία. Αρα καμία έκπληξη για την νίκη. 

    Καλύτερα που δεν πήγαν φέτος οι Keino, αφού το Monument εκτός από τέλεια ενορχήστρωση και τέλειες φωνές δεν έλεγε κάτι … 

  6. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί σε κάποιους προκαλεί έκπληξη που νίκησε ο Tix. Είναι πολύ δημοφιλής στη Νορβηγία και οι ψηφοφόροι εννοείται πως δεν άκουσαν τις προτιμήσεις των eurofan. Προσωπικά προτιμούσα τους Keiino, αλλά ποτέ δεν πίστεψα τις προβλέψεις των στοιχηματικων εταιρειών που φέτος έχουν πέσει ΠΟΛΥ έξω. Τώρα τι θα κάνει η Νορβηγία στη eurovision…θα δούμε.

    Υ.γ Οι στοιχηματικές στη Σουηδία δίνουν ήδη τη Dotter σαν ξεκάθαρη νικητρια. Με ονόματα πιο γνωστά από αυτήν μην μας προκαλέσει εντύπωση αν το αποτέλεσμα είναι παρόμοιο με αυτό της Νορβηγίας

  7. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, να πούμε όμως και κάνα μπράβο για την προσπάθεια που έκαναν φέτος οι Νορβηγοί…γιατί και ποικιλία είχαν και τραγουδάρες είχαν και σε δύσκολη χρονιά χωρίς κόσμο τα έκαναν όλα αυτά επί 6 εβδομάδες. Εγώ προσωπικά τους βγάζω το καπέλο.

  8. Μια ψιλοαπογοήτευση από την Νορβηγία. Ο TIX είχε πιθανότητες να κερδίσει, είναι γνωστός στη Νορβηγία, αλλά αυτό ακριβώς με εκνευρίζει, το να κερδίζουν τα μεγάλα ονόματα τα καλύτερα τραγούδια. Δεν τον είδα εξαρχής τον τελικό, οπότε δεν έχω πλήρη εικόνα, πάντως είδα το 2ο μισό και θεωρώ ότι οι Keiino έπρεπε να πάνε, έστω και αν ήταν πολύ πρόσφατα ξανά στην Eurovision. Δεν το θεωρούσα το νικητήριο εξαρχής καλό κομμάτι, αλλά με την αγγλική version ακούγεται ακόμα πιο cheap, αν και τώρα τουλάχιστον αντιλαμβάνομαι τη σύνδεση τίτλου και staging. Πάντως δεν είμαι σίγουρος ότι η αγγλική version είναι απαραιτήτως η καλύτερη για το Ρότερνταμ.
    Ο ημιτελικός σφαγείο δεν βοηθάει ιδιαίτερα. Ειλικρινά (αν και νωρίς) θεωρώ πως η Νορβηγία φλερτάρει έντονα με τον αποκλεισμό, από Σκανδιναβικές έχει μόνο την Σουηδία και από τις Βαλτικές που ίσως ψηφίζουν πιο φιλοσκανδιναβικά παρούσα είναι μόνο η Λιθουανία. Και τίθεται το απλούστατο ερώτημα από πού θα πάρει πόντους η Νορβηγία για να προκριθεί; Εμένα τα μαθηματικά δεν μου βγαίνουν, βασιζόμενος στο ότι είναι ένα μέτριο κομμάτι, αν και ξαναλέω είναι νωρίς για προγνωστικά.
    Το πιο ατυχές είναι πως πέρσι είχαν ένα από τα καλύτερα κομμάτια (για μένα το Attention ήταν το καλύτερο του ΄20) και φέτος έχουν ένα απο τα μετριότερα. Κρίμα!
    Καλή επιτυχία εύχομαι πάντως! Θα την χρειαστεί σε αυτόν τον ημιτελικό!

  9. Αδιάφορο τραγούδι και κακή σκηνική παρουσία. Είχαν πολύ καλύτερες επιλογές. Είναι αρκετά νωρίς ακόμα όμως δεν πιστεύω πως η Νορβηγία έχει να περιμένει κάποιο καλό αποτέλεσμα φέτος με αυτή την επιλογή.

  10. Έχει αρχίσει πάλι μια κουβέντα στη Νορβηγία, και όχι μόνο πλέον, για το πως αυτό το πράγμα έγινε γνωστό το 2015 με ένα τραγούδι για την αποφοίτηση από το σχολειο, που προωθούσε την κουλτούρα του βιασμού «tonight you’re allowed to be a whore – do you wanna come home with me if I get you drunk», όπως συχνά κάνουν οι εκπρόσωποι του είδους του.

  11. Αν εξαιρέσει κάποιος το όλο στυλ παρουσίασης μια χαρά είναι το τραγούδι. Και εγώ θα ήθελα τους Keino αν και το φετινό τους τραγούδι για μένα ήταν πιο αδύναμο από αυτό του 2019.
    Η παρουσίαση είναι χάλια για μένα. Κατά τα άλλα μια χαρά τραγούδι είναι

  12. Λυπάμαι πραγματικά για τους KEiiNO! Επί ένα μήνα σχεδόν ήταν το απόλυτο φαβορί για τη νίκη με ξεκάθαρο προβάδισμα. Προσωπικά θεωρούσα το Monument καλύτερο από το Spirit in the sky. Είχαν την ευκαιρία τους φέτος οι Νορβηγοί να σκοράρουν πολύ μπροστά στον βαθμολογικό πίνακα, τους είχα για 5αδα σίγουρα. Το θλιβερό είναι ότι δεν έχασαν από ένα εξίσου καλό τραγούδι, αλλά από ένα μέτριο έως και αδιάφορο κομμάτι, με καθόλου σύγχρονο ήχο και κιτς σκηνική παρουσία. Λυπάμαι, αλλά δεν τους βλέπω να πηγαίνουν τελικό. Γιατί μπορεί οι Νορβηγοί να υποστήριξαν τον TIX, τον τελικό λόγο όμως τον έχουν οι eurofans. Καλή προσγείωση στον έκπτωτο άγγελο!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ