https://ogaegreece.com/category/%cf%87%cf%8e%cf%81%ce%b5%cf%82/%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1/

ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Οι KEiiNO επιστρέφουν με το “Monument” στο MGP2021 με στόχο τη νίκη!

Facebook KEiiNO- Peder Carlsen

Η χθεσινή ανακοίνωση των πρώτων υποψήφιών που θα συμμετάσχουν στο MGP 2021 έκρυβε μια μεγάλη έκπληξη- από τις πολλές που θα ακολουθήσουν. Ο λόγος για την ανακοίνωση των KEiiNO με το τραγούδι Monument ως υποψηφίων στο Melodi Grand Prix.

Σε μια ειδική εκπομπή στα στούντιο του NRK– στην οποία τηρήθηκαν όλα τα απαιτούμενα μέτρα υγιεινής και προστασίας λόγω του covid-19- μάθαμε τους έξι φιναλίστ που έχουν λάβει το εισιτήριο για το Μεγάλο Τελικό του MGP 2021 καθώς και τους καλλιτέχνες που θα διαγωνιστούν στον Α’ Ημιτελικό. Ενώ όλα κυλούσαν ήρεμα, η αποκάλυψη των KEiiNO ως τους τελευταίους φιναλίστ σκόρπισε χαμόγελα ενθουσιασμό και στον πιο δύσπιστο Νορβηγό ο οποίος ενδεχομένως ευελπιστούσε σε μια εκπροσώπηση της Σκανδιναβικής χώρας από την περσινή νικήτρια Ulrikke Brandostorp (η ίδια έχει ξεκαθαρίσει πως δε θα συμμετείχε στη φετινή έκδοση παρά τη δυνατότητα που της έδωσαν για απευθείας πρόκριση στον τελικό του MGP.

Πώς ξεκίνησαν όλα

Το τριμελές συγκρότημα που ιδρύθηκε λίγο πριν το MGP 2019 και αποτελείται από τους Tom Hugo,Alexandra Rotan και Fred Buljo συστήθηκε στο ελληνικό κοινό μέσα από την αποκλειστική συνέντευξη που χάρισαν στον OGAE Greece.

https://ogaegreece.com/archives/64922

Η αύρα του συγκροτήματος ήταν τέτοια που η νίκη στο MGP 2019 ήταν μονόδρομος. Με χαρακτηριστική διαφορά επικράτησαν όλων των αντιπάλων τους και κέρδισαν το χρυσό εισιτήριο για το Τελ Αβίβ όπου βρέθηκαν να εκπροσωπούν τη Νορβηγία με το “Spirit in the sky”.

Η παρουσία τους στην αρένα του Tel Aviv Expo σίγουρα δεν πέρασε απαρατήρητη καθώς όχι μόνο ξεσήκωσε τα πλήθη στο στάδιο, αλλά τους έφερε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του τηλεοπτικού κοινού τόσο στον ημιτελικό όσο και στο Μεγάλο Τελικό. Οι επιτροπές δυστυχώς είχαν αντίθετη άποψη. Στον ημιτελικό τους έφεραν στην 11η θέση ενώ στον τελικό τους κατέταξαν χαμηλά περιορίζοντας τους στην τελική 6η θέση στη συνολική κατάταξη. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που οι ίδιοι υποστήριξαν πως οι επιτροπές πρέπει να καταργηθούν.

Η ζωή μετά τη Eurovision

Οι KEiiNO μετά τη συμμετοχή τους στον 64ο διαγωνισμό της Eurovision, εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την αναγωνρισιμότητα που κέρδισαν μέσα από αυτόν και πολλαπλασίασαν την αγάπη του κόσμου προς το πρόσωπό τους. Γύρισαν κυριολεκτικά όλο τον κόσμο δίνοντας συναυλίες σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Συνεργάστηκαν παράλληλα με αρκετούς γνωστούς καλλιτέχνες όπως οι Electric Fields.

Παράλληλα διασκεύασαν αρκετά γνωστά τραγούδια, ενώ παρουσίασαν και δικές τους δημιουργίες οι οποίες συμπεριλήφθηκαν στον πρώτο προσωπικό τους δίσκο που κυκλοφόρησε πέρσι το Μάιο, το OKTA.

Οι KEiiNO επιστρέφουν στο MGP

Φέτος επιστρέφουν στο MGP, στοχεύοντας τι άλλο- στη νίκη. Με το τραγούδι Monument, ένα Uptempo electro pop τραγούδι με νορβηγικές μελωδίες προσπαθούν να ξεφύγουν από τον ήχο που τους είχαμε συνηθίσει και να κινηθούν σε ελαφρώς διαφορετικά μονοπάτια.

Το τραγούδι γράφτηκε σε μια απλή καμπίνα στις νορβηγικές ακτές και η παραγωγή του έγινε στο Βερολίνο και στο Kristiansand. Όπως με σχεδόν όλα τα άλλα τραγούδια του KEiiNO, είναι γραμμένο και δημιουργημένο από το συγκρότημα μαζί με τους Alexander Olsson και Rüdiger Schramm. Αλλά για να το κάνει να ακούγεται μνημειώδες, η ηχογράφηση περιλαμβάνει εκτός από το συγκρότημά μας, μια τρελή ποσότητα από samples και ζωντανή ηχογράφηση εγχόρδων από μουσικούς από την Kristiansand Symphony Orchestra.

Tom Hugo
Τους ίδιους δεν τους φοβίζει η σύγκριση του “Monument” με το “Spirit in the Sky”

Ελπίζουμε ότι θα το λατρέψουν, φυσικά. Παρόλο που ορισμένοι θαυμαστές μπορεί να είναι απογοητευμένοι που η δεύτερη προσπάθειά μας για το τρόπαιο δεν είναι τόσο schlager όπως το “Spirit in the Sky”. Και δεν είμαστε τρελοί αν οι άνθρωποι προτιμούν το «Spirit in the Sky» από το «Monument». Δεν ήταν λογικό να κάνουμε το ίδιο ξανά. Έχουμε μεγαλώσει τόσο ως συγκρότημα όσο και ως τραγουδοποιo;i και πιστεύουμε ότι το “Monument” αντιπροσωπεύει το συγκρότημα με καλύτερο τρόπο. Και οι αντιδράσεις από ανθρώπους στους οποίους έχουμε παίξει το τραγούδι μας κάνουν να πιστεύουμε ότι το “Monument” θα εκτιμηθεί από πολλούς.

Fred Buljo
Όσο για τον ανταγωνισμό, αυτός δε φαίνεται να τους πτοεί.

Λοιπόν σίγουρα. Γνωρίζουμε ότι αγωνιζόμαστε με μερικά μεγάλα ονόματα στην εθνική επιλογή. Και ορισμένοι ψηφοφόροι μπορεί να προτιμούν να στείλουν έναν καλλιτέχνη που δεν είχε πάει ποτέ στο Eurovision. Όμως, οι αθλητές προσπαθούν επανειλημμένα να προκριθούν σε διεθνείς διαγωνισμούς και εξακολουθούμε να νιώθουμε ότι δεν έχουμε δείξει τις πλήρεις δυνατότητές μας στη σκηνή της Eurovision, οπότε όταν βρεθήκαμε με ένα τραγούδι ξεχωριστό, απλά το προσπαθήσαμε.

Alexandra Rotan

Είναι εφικτή η νίκη για δεύτερη φορά;

Το Melodi Grand Prix μετράει 60 και πλέον χρόνια παρουσίας. Σε όλα αυτά τα χρόνια πολλοί καλλιτέχνες έχουν περάσει από τη σκηνή του, αρκετοί από τους οποίους περισσότερες από μια φορές. Λίγοι όμως είναι αυτοί που έχουν κατορθώσει να κερδίσει το MGP περισσότερες από μία φορές. Η Nora Brockstedt, η Kirsti Sparboe, η Anne-Karine Strøm, ο Jahn Teigen, η Kirsti Sparboe, η Elisabeth Andreassen, η Hanne Krogh, η Anita Skorgan και φυσικά ο Alexander Rybak είναι αυτοί που το έχουν καταφέρει.

Θα είναι άραγε οι KEiiNO οι επόμενοι που θα μπουν σε αυτοί τη μικρή λίστα;

Να αναφέρουμε πως το Monument θα έχουμε την ευκαιρία να το ακούσουμε την ερχόμενη Παρασκευή, ενώ οι KEiiNO θα το παρουσιάσουν ζωντανά κατά την διάρκεια του Α’ Ημιτελικού.

Πώς πιστεύετε θα τα πάνε οι KEiiNO στο MGP 2021;

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Νορβηγίας στη Eurovision 2021!

[Πηγή: Daglabet, Wiwibloggs]

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχουν ένα καλό τραγούδι. Άλλωστε το album τους OKTA είναι γεμάτο διαμάντια…

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ