ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Απόψε ο Α’ Ημιτελικός του MGP2021!

Το συναρπαστικό ταξίδι για την επιλογή του καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει τη Νορβηγία στον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision ξεκινάει απόψε. Μέσω του Melodi Grand Prix, του εθνικού τελικού που χρησιμοποιεί η σκανδιναβική χώρα από το 1960, όταν και ξεκίνησε να συμμετέχει στο διαγωνισμό θα δούμε ποιος θα είναι ο διάδοχος της Ulrikke Brandstorp.

Στη φετινή έκδοση 26 καλλιτέχνες θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για το Ρότερνταμ. Στις 11 Ιανουαρίου έγινε η παρουσίαση των έξι φιναλίστ του μεγάλου τελικού, όπως τους επέλεξε η ειδική κριτική επιτροπή. Ακόμα, μάθαμε τους τέσσερις συμμετέχοντες του πρώτου από τους πέντε ημιτελικούς. Ο πρώτος ημιτελικός, όπως και οι υπόλοιποι, καθώς και ο Μεγάλος Τελικός θα λάβει χώρα στην H3 Arena του Όσλο.

Α΄ Ημιτελικός

Στον πρώτο ημιτελικό θα διαγωνιστούν τέσσερις καλλιτέχνες με σκοπό τη νίκη που θα τους χαρίσει το εισιτήριο για τον τελικό της 20ης Φεβρουαρίου. Οι καλλιτέχνες θα διαγωνιστούν σε ζευγάρια μέχρι την επικράτηση ενός, όπως ακριβώς έγινε και πέρσι Οι αντίπαλοι κάθε μονομαχίας θα καθοριστούν με κλήρωση που θα γίνει ζωντανά στον αποψινό ημιτελικό.

Να τονίσουμε ότι το κοινό και μόνο είναι αυτό που καθορίζει το αποτέλεσμα. Όσοι θέλουν, μπορούν να εγγραφούν στην ειδική σελίδα που έχει δημιουργήσει το NRK (δείτε εδώ) και να ψηφίσουν την αγαπημένη τους συμμετοχή μέχρι τρεις φορές.

Τα τρία τραγούδια που θα αποκλειστούν από τον αποψινό ημιτελικό θα έχουν μια Δεύτερη Ευκαιρία να κερδίσουν το τελευταίο εισιτήριο για τον τελικό του MGP στις 14 Φεβρουαρίου.

Οι παρουσιαστές της βραδιάς

Παρουσιαστές της βραδιάς θα είναι ο Kåre Magnus Bergh, η Ingrid Gjessing Linhave και ο Ronny Brede Aase. Η ομολογουμένως επιτυχημένη παρουσία τους στο περσινό MGP τους έδωσε επάξια το εισιτήριο για την παρουσίαση και της φετινής έκδοσης. Σε αντίθεση με πέρσι, το κοινό θα απουσιάζει από την αίθουσα της H3 Arena, λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον covid-19.

Οι τέσσερις συμμετέχοντες του Α’ Ημιτελικού

Η Stina Talling συμμετέχει στον Α’ Ημιτελικό με το τραγούδι Elevate” (στίχοι- μουσική: Bård Mathias Bonsaksen, Hilda Stenmalm, Stina Talling, Eirik Hella and Monika Engeseth). Η ίδια ασχολείται με το YouTube όπου και ανεβάζει χιουμοριστικά βίντεο τα οποία αριθμούν περισσότερα από 17 εκατομμύρια θεάσεις. Από το 2019 ανήκει στο δυναμικό της Sony Music. Η ίδια δηλώνει πως της φαίνεται “άρρωστο” όλο αυτό αλλά ανυπομονεί για την εμπειρία και όσα αποκομίσει από αυτή.

Ο Jorn συμμετέχει στον Α’ Ημιτελικό με το τραγούδι Faith Bloody Faith” (στίχοι- μουσική: Åge Sten Nilsen, Jørn Lande, Eirik Renton, Kjell Åge Karlsen). Στη μέχρι τώρα καριέρα του έχει περισσότερα από 50 διεθνή άλμπουμ, ενώ εκτός από τη σόλο πορεία του έχει συμμετάσχει ως κύριος τραγουδιστής αρκετών συγκροτημάτων όπως οι ARK, Masterplan, Avantasia, Dracula “Swing Of Death”, Beyond Twilight, Vagabond, The Snakes, Millennium, Mundanus Imperium, Ayreon, Brazen Abbot και άλλοι. Ο ίδιος δηλώνει πως μεγάλωσε με το MGP, όπως όλοι, ενώ αυτό που παρατηρεί είναι θέλει να συμμετάσχει για να φέρει λίγο περισσότερο ροκ, είναι κάτι που θεωρεί πως χρειάζεται.

Οι Blåsemafian συμμετέχουν στον Α’ Ημιτελικό με το τραγούδι Let Loose” (στίχοι- μουσική: Jørgen Lund Karlsen, Sigurd Evensen, Stig Espen Hundsnes, Benjamin Sefring og Caroline Teigen). Η τριμελής μπάντα αποτελείται από τους Sigurd Evensen στο τρομπόνι, Stig Espen Hundsnes στην τρομπέτα και Jørgen Lund Karlsen στο σαξόφωνο. Είναι ένα από τα ανερχόμενα συγκροτήματα στη Νορβηγία. Έχουν συνεργαστεί με αρκετούς γνωστούς καλλιτέχνες, ενώ τον τελευταίο καιρό ακολουθούν τη δικιά τους πορεία.

Η Beady Belle (Beate Lech) συμμετέχει στον Α’ Ημιτελικό με το τραγούδι Playing With Fire” (στίχοι- μουσική: Beady Belle). Έχει εκδόσεις περισσότερους από 20 δίσκους, έχει λάβει μέρος σε πολλά διεθνή φεστιβάλ, ενώ από το 2000 κάνει διεθνή καριέρα. Για το MGP δηλώνει ότι είναι το απόλυτο σόου, με φρενήρη ρυθμό στο υπάρχει μουσική, χορός, χρώματα, κοστούμια. Είναι το πρόγραμμα ψυχαγωγίας με τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στον κόσμο! Είναι πολύ διασκεδαστικό να συμμετέχεις στην ιστορία του MGP.

Η συμμετοχή του TIX– Out of the Dark

Στον αποψινό Α’ Ημιτελικό θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε τη συμμετοχή του TIX– Ut Av Mørket (στίχοι- μουσική:Andreas Haukeland).

TIX είναι το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του 27χρονου Andreas Haukeland (27) από το Bærum, ενός από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της Νορβηγίας. Το TIX το οφείλει στο σύνδρομο Tourette (ύπαρξη πολλών τικ) από το οποίο πάσχει. Είναι μια ιδιαίτερη χρονιά και η ζωή μου είναι να φτιάχνω μουσική για τους ανθρώπους. λέει ο ίδιος. Ποιο καλύτερο μέρος από το MGP! Έχει βρεθεί στην κορυφή πολλές φορές στην κορυφή του Spotify ενώ έχει συμμετάσχει σαν υποψήφιος στο Paradise Hotel και σαν κριτής στο Idol.

Η συμμετοχή των KEiiNO- Monument

Στον αποψινό Α’ Ημιτελικό θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε τη συμμετοχή των KEiiNO– Monument” (στίχοι- μουσική:Tom Hugo Hermansen, Alexander Nyborg Olsson, Fred Buljo, Alexandra Rotan and Rüdiger Schramm).

Οι συστάσεις για το νορβηγικό συγκρότημα περιττεύουν. Νικητές στο MGP2019, 6η θέση στο διαγωνισμό της Eurovision εκείνης της χρονιάς κατακτώντας την πρώτη θέση στο televoting, έχουν κυκλοφορήσει 14 τραγούδια ενώ έχουν ταξιδέψει στα πέρατα του κόσμου μεταφέροντας τη μουσική τους που αποτελείται από ποπ ήχο συνδυασμένο με joik και νορβηγικές μελωδίες. Λένε ότι το “Monument” αφορά τα ίχνη που αφήνουμε πίσω, τις εμπειρίες που θυμάστε, τις ισχυρές σχέσεις. Είναι ένα αφιέρωμα σε εκείνους που εμπλουτίζουν τη ζωή των άλλων, αλλά που δεν στέκονται αγάλματα ή γίνονται ονόματα σε δρόμους.

➡ Το show ξεκινάει στις 20:50 ώρα Ελλάδας και μπορείτε να το παρακολουθήσετε ζωντανά εδώ!

Πως σας φαίνονται τα τραγούδια του πρώτου ημιτελικού του MGP 2021;

Εσείς ποιο τραγούδι από τα παραπάνω προτιμάτε; Πείτε μας στα σχόλια!

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με το MGP 2021 και τη συμμετοχή της Νορβηγίας στη Eurovision 2021!

[Πηγή/ Φωτογραφίες: NRK]

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ