Μ.Π.Λ.Ε. 2020: Γνωρίστε τις 22 συμμετοχές | Ψηφίστε για το “Βραβείο Κοινού”!

Ο Jack Savoretti με τη σύνθεση “Candelight” χάρισε στο Ηνωμένο Βασίλειο τη πρώτη του νίκη στο περσινό Μουσικό Παιχνίδι για Λάτρεις της Eurovision, το ένα εκ των δύο επίσημων φεστιβάλ του OGAE Greece! Για όσους δεν γνωρίζουν, το Μ.Π.Λ.Ε. αποτελεί από το 2003 μια ετήσια αφορμή για όλα τα μέλη του Ελληνικού σωματείου να βρεθούν από κοντά και να διασκεδάσουν παίζοντας με μουσική και τραγούδια.

Η διαδικασία του παιχνιδιού είναι απλή: τα μέλη που επιθυμούν να παίξουν, αφού δηλώσουν συμμετοχή, χωρίζονται σε ομάδες και ύστερα από κλήρωση σειράς προτεραιότητας επιλέγουν τη χώρα με την οποία θέλουν να παίξουν. Σκοπός της κάθε ομάδας είναι να εκπροσωπηθεί από ένα τραγούδι το οποίο το ερμηνεύει καλλιτέχνης που προέρχεται από τη χώρα που έχει εκείνη επιλέξει. Προσοχή όμως! Η κάθε συμμετοχή οφείλει να πληροί κάποιες προϋποθέσεις, σύμφωνα με τη προκήρυξη του Μ.Π.Λ.Ε. της κάθε χρονιάς. Το Μ.Π.Λ.Ε. συνήθως παίρνει σάρκα και οστά μέσα στο Νοέμβρη. Η Οργανωτική Επιτροπή ορίζει μία ημερομηνία και σε κάποιο κέντρο συγκεντρώνονται όλοι οι παίκτες αλλά και οι φίλοι του σωματείου και κάπως έτσι το Μουσικό Παιχνίδι μεταμορφώνεται σε μία δική μας… Eurovision! Η διαδικασία ολοκληρώνεται φυσικά με το κομμάτι της βαθμολογίας. Κάθε χώρα ψηφίζει τη δεκάδα της όμως όλο αυτό αποτελεί μόλις το 50% της τελικής απόφασης. Τα τελευταία πέντε χρόνια, το υπόλοιπο 50% προέρχεται από ψηφοφορία ειδικής κριτικής επιτροπής την οποία συνήθως απαρτίζουν καλλιτέχνες από Ελλάδα, Κύπρο και εξωτερικό. Για φέτος, το Μ.Π.Λ.Ε. θα διεξαχθεί για πρώτη φορά διαδικτυακά, λόγω της πανδημίας του Covid-19. 

Το Μ.Π.Λ.Ε. 2020 διοργανώνεται εικονικά λοιπόν για πρώτη φορά στο πανέμορφο Λονδίνο, το οποίο αισιοδοξεί και υπό το γενικό slogan “Leave it all behind” υποδέχεται τις συμμετοχές από 22 χώρες που διεκδικούν φέτος το πρώτο βραβείο. Η διαδικασία ψηφοφορίας για τους παίκτες έχει ήδη ολοκληρωθεί από τις 20 Νοεμβρίου 2020 ενώ τα αποτελέσματα θα παρουσιαστούν μέσα από ένα video, στα τέλη του Δεκέμβρη.

Οι 22 συμμετοχές του Μ.Π.Λ.Ε. 2020 – με τη σειρά εμφάνισης – είναι: 

  1. Ρωσία – Life – Zivert
  2. Λευκορωσία – La-Ley-La – Chakras
  3. Ηνωμένο Βασίλειο – Better than this – Paloma Faith
  4. Αυστραλία – Before I go – Guy Sebastian
  5. Τουρκία – Ümit Hırsızı – Bülent Ersoy
  6. Ισραήλ – Cuckoo – Netta
  7. Σουηδία – Lost someone – Chris Kläfford
  8. Αρμενία – Hayasdani agtchigner – Iveta Mukuchyan
  9. Ιρλανδία – Brother – Kodaline
  10. Νορβηγία – Traces – Stine Hone Ulla
  11. Ισλανδία – King & Lionheart – Of Monsters and Men
  12. Γερμανία – Leb Deine Träume – Luxuslärm
  13. Ρουμανία – Cola song – Inna ft. J Balvin
  14. Σερβία – Dobar si – Jovana Nikolić
  15. Ισπανία – Miedo – Ruth Lorenzo
  16. Ελβετία – Mind if I stay – Kadebostany
  17. Ουκρανία – Plakala – Kazka
  18. Βουλγαρία – Navisoko – Miro & Koyna Ruseva
  19. Ιταλία – Ora esisti solo tu – Bianca Atzei
  20. Ελλάδα – Kookoobadi – Μαριέττα Φαφούτη
  21. Βέλγιο – D’autres que nous – Ycare & Axelle Red
  22. Γαλλία – Je veux – Zaz
Όλες τις συμμετοχές (πλην της Γερμανίας) μπορείτε να τις ακούσετε στη παρακάτω playlist:

H συμμετοχή της Γερμανίας, λόγω πνευματικών δικαιωμάτων δεν υπάρχει στο YouTube. Μπορείτε ωστόσο να την ακούσετε μέσω του παρακάτω video:

Περισσότερες πληροφορίες για τις συμμετοχές του Μ.Π.Λ.Ε. 2020 αλλά και γενικά για το φεστιβάλ μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site του φεστιβάλ (ΕΔΩ)!

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ! | ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ… 

Πέρα από το Βραβείο του Μ.Π.Λ.Ε., εδώ και αρκετά χρόνια, έχει καθιερωθεί και το επίσημο Βραβείο Κοινού, το οποίο προκύπτει από ψηφοφορία στην οποία συμμετέχουν όλοι όσοι δεν διαγωνίζονται ως μέλη κάποιας ομάδας. Το κοινό έχει δικαίωμα να ψηφίσει μόλις τρία αγαπημένα του τραγούδια απ’ όλα όσα διαγωνίζονται, κατά τη διάρκεια της βραδιάς της διεξαγωγής του Μ.Π.Λ.Ε. Το τραγούδι που συγκεντρώνει τις περισσότερες ψήφους από το κοινό, παραλαμβάνει στη μέση της βραδιάς και το αντίστοιχο Βραβείο Κοινού.

Πέρυσι (2019) και για πρώτη φορά στην ιστορία του Μ.Π.Λ.Ε., η Οργανωτική Επιτροπή και το Δ.Σ. του OGAE Greece αποφάσισαν οι αναγνώστες του www.ogaegreece.com να συμβάλουν και αυτοί με τη ψήφο τους στο Βραβείο Κοινού, ψηφίζοντας μέσα από την ιστοσελίδα! Το εγχείρημα δοκιμάστηκε για πρώτη φορά κατά το δεύτερο επίσημο φεστιβάλ του σωματείου, “FIESTA”, τον Μάρτιο του 2019, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.

Όσοι λοιπόν επιθυμείτε μπορείτε να συμμετάσχετε στη διαδικασία φέτος, ψηφίζοντας στο παρακάτω poll τις τρεις πιο αγαπημένες σας συμμετοχές, από τις συνολικά είκοσι δύο και να συμβάλλετε έτσι στη τελική απόφαση για το Βραβείο Κοινού!

| Λήξη Ψηφοφορίας: Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020, 23:59  |

This poll is no longer accepting votes

Ποια τρία (3) τραγούδια από αυτά που διαγωνίζονται στο ΜΠΛΕ 2020 ξεχωρίζετε;
Σε περίπτωση ισοψηφίας, τη πρώτη θέση θα κερδίσει η συμμετοχή η οποία κατάφερε να λάβει τα περισσότερα «άριστα πέντε» κατά τη διάρκεια της βραδιάς του φεστιβάλ.

 

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για τα αποτελέσματα του Μ.Π.Λ.Ε. 2020! 

2 ΣΧΟΛΙΑ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ