ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Κάλεσμα για επιστροφή στη Eurovision!

Η Ένωση Καλλιτεχνών και Τραγουδιστών Ποπ του Μαυροβουνίου απεύθυνε κάλεσμα στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα της χώρας, RTCG, για επιστροφή στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Η δήλωση εκ μέρους του RTCG

Η Bojana Jokić, μέλος του συμβουλίου του RTCG, αναφορικά με τον επερχόμενο διαγωνισμό της Eurovision, έκανε την εξής δήλωση:

Αφήστε να σας χαροποιήσω πριν τα μέσα ενημέρωσης, δεν θα ντροπιαστούμε ούτε στη Eurovision 2021.

Η αντίδραση

Η Ένωση Καλλιτεχνών και Τραγουδιστών Ποπ, άσκησε κριτική στην ανωτέρω δήλωση:

Μουσικοί έχουν κάνει γνωστό το όνομα της χώρας κερδίζοντας βραβεία και πολυάριθμα φεστιβάλ, έχουν αναλάβει την παραγωγή για λογαριασμό τραγουδιστών και συνθετών και έχουν κάνει δουλειές που έτυχαν αναγνώρισης τόσο μέσα όσο και έξω από τη χώρα. Ποιους μουσικούς κατηγορούμε λοιπόν; Όσον αφορά στη Eurovision, ποτέ δεν έχουμε ντροπιαστεί, μιας και όντας μικρή χώρα, τα τελευταία δέκα χρόνια βρεθήκαμε στον τελικό δύο φορές και ποτέ τελευταίοι.

Δεν παρέλειψαν μάλιστα να αναφερθούν σε καλλιτέχνες από το Μαυροβούνιο που συμμετείχαν στο παρελθόν στη Eurovision, όπως ο Daniel το 1983 με το «Džuli» (4η θέση), οι No Name το 2005 με το «Zauvjek moja» (7η θέση), ο Knez το 2014 με το «Adio» (13η θέση) κ.ά.

Η αποχώρηση για το 2020

Σε παλιότερο άρθρο μας, σας είχαμε ενημερώσει για τον λόγο της αποχώρησης του Μαυροβουνίου από τη Eurovision 2020. Αυτός ήταν ότι προτιμήθηκε να επενδυθούν τα χρήματα της συμμετοχής στον διαγωνισμό στην αγορά αυτοκινήτων για το προσωπικό του RTCG και αυτό λόγω των κακών αποτελεσμάτων που έφερε η χώρα τα προηγούμενα χρόνια.

πηγή: eurovoix, rtcg.me

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ