ΜΑΛΤΑ: Μέσω εθνικού τελικού η ανάδειξη του εκπροσώπου για το 2022!

Η Μάλτα φέτος με τη Destiny και το “Je Me Casse” μπορεί να φάνταζε μέχρι την τελευταία στιγμή σαν ένα από τα μεγάλα φαβορί για τη νίκη στον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, περιορίστηκε εν τέλει στην 7η θέση. Παρόλα αυτά, αυτό αποτελεί το καλύτερο αποτέλεσμα για το μικρό νησιωτικό κράτος τα τελευταία χρόνια και σίγουρα η νίκη στον Πρώτο Ημιτελικό είναι κάτι στο οποίο θα πρέπει να επενδύσουν οι ιθύνοντες του PBS για ένα εξίσου καλό αποτέλεσμα του χρόνου στη γειτονική Ιταλία.

Αλλαγή σχεδιασμού για το 2022

Οι δύο πιο πρόσφατοι εκπρόσωποι της Μάλτας προήλθαν μέσα από το μουσικό talent show, το X-Factor Malta. Για το 2022 οι σκέψεις είναι διαφορετικές. Όπως αποκαλύπτει ο Jason Micallef, ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου της Βαλέτα, ο επόμενος εκπρόσωπος της Μάλτας θα προκύψει μέσω εθνικού τελικού.

Είναι σωστό να επαινέσουμε τη σοφή απόφαση της νέας διοίκησης του PBS, ο εκπρόσωπος της Μάλτας στον επόμενο διαγωνισμό της Eurovision θα επιλεγεί μέσω ενός ειδικά διοργανωμένου φεστιβάλ και όχι δε θα είναι απλώς ο νικητής του X-Factor Malta.

Είμαι πεπεισμένος ότι όλοι οι Μαλτέζοι τραγουδιστές, συγγραφείς και συνθέτες θα υποδεχτούν αυτά τα νέα με μεγάλη ικανοποίηση.

Η Christabelle η τελευταία νικήτρια εθνικού τελικού

Την τελευταία φορά που η Μάλτα διοργάνωσε εθνικό τελικό για την ανάδειξη του εκπροσώπου της στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision ήταν το 2018, όταν νικήτρια αναδείχτηκε η Christabelle με το “Taboo” κατακτώντας την πρώτη θέση τόσο στην ψηφοφορία του κοινού όσο και σε εκείνη της κριτικής επιτροπής.

Στο διαγωνισμό που διεξήχθη στη Λισαβόνα δεν κατόρθωσε να προκριθεί στο Μεγάλο Τελικό τερματίζοντας στην 13η θέση του Ημιτελικού (5η θέση στις επιτροπές με 93 βαθμούς, 18η θέση στο televoting με 8 βαθμούς).

Πώς σας φαίνεται η απόφαση της Μάλτας να διοργανώσει εθνικό τελικό για τον εκπρόσωπο της χώρας στο διαγωνισμό της Eurovision 2022;

Μείνετε συντονισμένοι στο www.ogaegreece.com για όλα τα νέα και της εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Μάλτας στη Eurovision 2022.

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Με αρεζε που εβλεπα απο την Μαλτα καινουργια προσωπα απο reality show. Ειχε καταντησει αηδια να βλεπεις συνεχεια τους ιδιους και τους ιδιους και καποιοι να εχουν και 2 συμμετοχες στην ιδια χρονια. Ελπιζω να εχουν ενα πιο οργανωμένο εθνικο τελικο απο φετος και οχι ολο το νησι να διαγωνίζεται.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ