ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Με την Ieva Zasimauskaitė στη Λισαβόνα!

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο ο Εθνικός Τελικός της Λιθουανίας Eurovizija 2018 για την ανάδειξη του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2018.

Ο Τελικός Eurovizija 2018 πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο μπάσκετ της ομάδας Žalgiris στην πόλη Kaunas, με παρουσιαστές τους Mantas Stonkus και Ugnė Skonsmanaitė. Στον Τελικό Eurovizija 2018 παρουσίασαν τις συμμετοχές τους στη φετινή Eurovision οι Ari Ólafsson (Ισλανδία 2018) και Saara Aalto (Φινλανδία 2018). Επίσης το μέλος της κριτικής επιτροπής Sasha Song ερμήνευσε στα Λιθουανικά το τραγούδι του από τη Eurovision 2009.

Η Λιθουανία επέλεξε να εκπροσωπηθεί με το τραγούδι When we’re old που ερμήνευσε η Ieva Zasimauskaitė, έπειτα από ομόφωνη γνώμη 7μελούς κριτικής επιτροπής και televoting σε ποσοστό 50-50%. Είναι ενδιαφέρον ότι η κριτική επιτροπή διά του Ramūnas Zilnys ανέφερε ότι οι καλλιτέχνες είναι καλύτεροι από τα ίδια τα τραγούδια.

Τα 7 μέλη της κριτικής επιτροπής ήταν τα εξής: Ramūnas Zilnys (μουσικοκριτικός), Dalia Ibelhauptaitė (σκηνοθέτις), Sasha Song (τραγουδιστής, ESC 2009), Milda Adomaitienė (καθηγήτρια μουσικής), Vytautas Rumšas (ηθοποιός), Leonas Somovas (μουσικός παραγωγός) και Dovilė Filmanavičiūtė (τραγουδίστρια).

Δείτε εδώ το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει τη Λιθουανία στη Eurovision 2018!

Πηγή φωτογραφίας: V. Radžiūno/LRT nuotr.

Chris Zavos
Chris Zavoshttps://www.youtube.com/watch?v=ZeLl8ZGCKhQ&list=PLAH1I2XLJAlsYYdCKLEiJ4575-86Fv8Hv
Μέλος σε σωματεία της Eurovision από το 1990. Ιδρυτικό μέλος του OGAE Greece. Έχω διατελέσει Αντιπρόεδρος και Εκπρόσωπος μελών Επαρχίας - Εξωτερικού στο ΔΣ του OGAE Greece. Το επάγγελμά μου είναι Ειδικός Γαστρεντερολόγος-Ηπατολόγος και μένω στη Θεσσαλονίκη.

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Λίγο από στήσιμο Δανίας 2013 λίγο από Σαλβαδόρ και έτοιμο… Βαρετό αλλά στις επιτροπές ίσως πάει καλά

  2. Εμενα αυτο το τραγουδι μ’ αρεσει πολυ. Απλο και συναισθηματικο με μια κοπελα γλυκια. Μου θυμιζει κατι απο Birdy. Θεωρω οτι θα κανει την εκπληξη και θα περασει στον τελικο αφηνοντας εξω καποιο φαβορι. Αφενος γιατι οι ψηφοι στα ποπ ντανς θα μοιραστουν και αφετερου γιατι παντα καποια εκπληξη εχουμε καθε χρονο και δεν περνανε και τα 10 που θεωρητικα θα περνουσαν.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ