https://ogaegreece.com/category/%cf%87%cf%8e%cf%81%ce%b5%cf%82/%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1/

EBU: Σε αναστολή ο Ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Λευκορωσίας!

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης (EBU) αποφάσισε να αναστείλει την ιδιότητα του μέλους της EBU από τον Δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Λευκορωσίας, BTRC. Στον ραδιοτηλεοπτικό φορέα της χώρας δόθηκε προθεσμία δύο εβδομάδων για να απαντήσει.

H EBU παρακολουθεί από κοντά την καταστολή της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης στη Λευκορωσία και έχει ζητήσει από το BTRC, ως μέλος της EBU, να διατηρήσει τις βασικές μας αξίες της ελευθερίας της έκφρασης, της ανεξαρτησίας και της λογοδοσίας.

Από τις αμφισβητούμενες εκλογές το περασμένο καλοκαίρι, αγωνιζόμαστε για την προστασία της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας και της ελευθερίας της έκφρασης στη χώρα. Υποστηρίξαμε δημοσίως δημοσιογράφους του BTRC που διαμαρτύρονταν για κυβερνητική παρέμβαση. Παρακολουθήσαμε επίσης την κάλυψη του BTRC και κάναμε γνωστές τις ανησυχίες μας στη διοίκηση του.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ανησυχούμε ιδιαίτερα από τη μετάδοση συνεντεύξεων που φαίνεται πως πραγματοποιήθηκαν υπό πίεση.

Παρακολουθήσαμε επίσης άλλες εκπομπές του RTBC σχετικά με αυτό το ζήτημα, οι οποίες έχουν προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες.

Υπό το φως αυτών των εξελίξεων, το εκτελεστικό συμβούλιο δεν έχει άλλη λύση παρά να προτείνει την αναστολή της ιδιότητας του μέλους της EBU από το BTRC.

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον αγαπημένο μας διαγωνισμό!

Στέφανος Χαρπαντίδης
Στέφανος Χαρπαντίδης
Γεννημένος στις Σέρρες και πλέον μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Μοριακός βιολόγος με Master στη Μοριακή Μικροβιολογία, υποψήφιος διδάκτορας, fan της πετοσφαίρισης και της Eurovision εδώ και κοντά 25 χρόνια!!! Η κάθε χρονιά της Eurovision είναι ιεροτελεστία και η δημοσιογραφική κάλυψη (χόμπι) κάνει αυτό το ταξίδι ακόμη πιο ενδιαφέρον!!!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ