https://ogaegreece.com/category/%cf%87%cf%8e%cf%81%ce%b5%cf%82/%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1/

ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ: Πρόταση να εμφανιστούν οι VAL στη Eurovision 2021!

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα στις 26 Μαρτίου, η Λευκορωσία δε θα λάβει μέρος στον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision καθώς η συμμετοχή των Galasy ZMesta δεν ήταν σύμφωνη με τους κανόνες της EBU.

Τα γεγονότα που προηγήθηκαν αυτής της απόφασης ξεκινούν πολύ νωρίτερα, από τον Ιανουάριου αυτού του έτους όταν και το Ίδρυμα Πολιτιστικής Αλληλεγγύης της Λευκορωσίας ξεκίνησε μια εκστρατεία μέσω της οποίας προσπάθησε να αποκλείσει το BTRC από την EBU και κατ’ επέκταση από το δικαίωμα να συμμετέχει στο διαγωνισμό της Eurovision.

Πρόταση για συμμετοχή στα interval acts

To Ίδρυμα Πολιτιστικής Αλληλεγγύης της Λευκορωσίας, μετά τον αποκλεισμό της χώρας από το φετινό διαγωνισμό απέστειλε πρόταση στην EBU να εμφανιστούν οι VAL (εκπρόσωποι της χώρας στον ακυρωθέντα διαγωνισμό του 2020), οι NaviBand (εκπρόσωποι της χώρας στον διαγωνισμό του 2017) και η τραγουδίστρια της όπερας Margarita Levchuk στο διαγωνισμό του 2021 σαν interval act. Η πρόταση ήταν μάλιστα να ερμηνεύσουν το “Love Shine a Light”, τη νικητήρια συμμετοχή του 1997 από τους Katrina and the Waves, όπως έγινε με τους εκπροσώπους της Eurovision 2020.

Προτείναμε ότι κατά τη διάρκεια ενός interval act, τα συγκροτήματα NaviBand και VAL, ήδη γνωστά στην οικογένεια της Eurovision, πρέπει να εμφανιστούν μαζί με την τραγουδίστρια της όπερας Margarita Levchuk.

Sergey Budkin, επικεφαλής του ιδρύματος

Η απάντηση της EBU

Η απάντηση της EBU στην πρόταση αυτή ήταν αρνητική. Ο λόγος είναι πως τα interval acts έχουν ήδη οριστεί και ο προγραμματισμός των σόου έχει ολοκληρωθεί. Από τη μεριά της η EBU εύχεται η Λευκορωσία να επιστρέψει στο διαγωνισμό το 2022, εφόσον ο τηλεοπτικός φορέας της χώρας BTRC συμμορφωθεί με τους κανονισμούς της.

Να θυμίσουμε πως αντίστοιχη πρόταση είχε καταθέσει και η RAI για την εμφάνιση των μη επιλεχθέντων καλλιτεχνών στα interval acts του φετινού διαγωνισμού, η απάντηση, όμως, και πάλι ήταν αρνητική.

Πώς σας φαίνεται αυτή η πρόταση; Θα θέλατε να δείτε τους συγκεκριμένους καλλιτέχνες σαν interval act στη Eurovision 2021;

Για όλα τα νέα σχετικά με το διαγωνισμό της Eurovision 2021 ακολoυθείτε πιστά το www.ogaegreece.com

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αυτο που η EBU φοβάται τοσο πολυ τον χρονο στα shows δεν το μπορώ… Περιμένουμε την Eurovision εδω και 2 χρόνια… Αυτη η πρόταση ολο και καπου θα μπορούσε να χωθεί είτε στους ημιτελικούς είτε στον τελικό.. Μας έχει λείψει ο διαγωνισμός.. Και 5 ωρες να κρατουσε δεν με ένοιαζε..

    • Γιατί πρέπει σε ένα διαγωνισμό που γίνεται στην Ολλανδία πρέπει να ακούσουμε 4 τραγουδιστές μίας παντελώς άσχετης χώρας;

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ