https://ogaegreece.com/category/%cf%87%cf%8e%cf%81%ce%b5%cf%82/%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1/

ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ: Ο Νίκος Σοφής ενώνει τις δυνάμεις του με την Kazna!

Μετά από την περσινή ακύρωση του διαγωνισμού πολλές χώρες οι οποίες παραδοσιακά επέλεγαν τις συμμετοχές τους μέσα από Εθνικό τελικό, προχώρησαν φέτος σε απευθείας αναθέσεις. Μία από τις χώρες η οποία δεν επέλεξε τον περσινό της εκπρόσωπο και θα προχωρήσει όπως όλα δείχνουν σε εθνική επιλογή είναι η Λευκορωσία. Στη χώρα της πρώην Σοβιετικής ένωσης ρίχνετε στη μάχη και ο δικός μας Νίκος Σοφής.

Ο Νίκος είναι γνωστός στους φίλους του διαγωνισμού αφού δεν είναι η πρώτη φορά που προσπαθεί να εκπροσωπήσει τη χώρα της Λευκορωσίας. Φέτος, θα προσπαθήσει αρχικά να βρεθεί στον τελικό και μετά να εκπροσωπήσει τη χώρα με ένα τελείως διαφορετικό τραγούδι σε σχέση με το παρελθόν. Το τραγούδι τιτλοφορείται «Braids» με ερμηνεύτρια την εντυπωσιακή Kazna. Τους στίχους του τραγουδιού υπογράφει ο Νίκος ενώ στην δημιουργική ομάδα είναι ακόμη οι Ekaterina Shokhina (στίχους) και Alexey Streltsov (σύνθεση).

Ο Νίκος Σοφής είναι Έλληνας στιχουργός γεννημένος στο Μόναχο ο οποίος διαμένει πλέον μόνιμα στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας. Δεν έχει κρύψει ποτέ την αγάπη του για την Ελλάδα  την οποία επισκέπτεται συχνά! Ως στιχουργός έχει συμμετάσχει σε εθνικές επιλογές διαφόρων χωρών, όπως η Ρουμανία, η Μολδαβία, η Ισλανδία, η Λευκορωσία, η Λιθουανία και η Ελβετία. Το 2018 μάλιστα στον Εθνικό τελικό της Μολδαβίας με ερμηνεύτρια την Vera Turcanu έφτασε ένα βήμα από το εκπροσωπήσει τη χώρα με το τραγούδι «Black heart» (2η θέση)

Ο ίδιος δήλωσε αποκλειστικά στον OGAE Greece:

Το “Braids” είναι κάτι πολύ διαφορετικό από όσα έχω κάνει μέχρι στιγμής και μου άρεσε πολύ από την πρώτη στιγμή που το άκουσα. Δεν είμαι μεγάλος λάτρεις της hip hop/rap μουσικής αλλά αυτό το κομμάτι έχει κάτι μοναδικό που τράβηξε το ενδιαφέρον μου. Αρχικά το κομμάτι ήταν στα ρώσικα και ήταν να κυκλοφορήσει στη μητρική του γλώσσα. Έχοντας συνεργαστεί με τον Alexey Streltsov πέρυσι στη μια από της δύο μου συμμετοχές στον εθνικό τελικό της Μολδαβίας (το Take Control του Maxim Zavidia, 3η θέση), με ρώτησε αν ενδιαφέρομαι να γράψω αγγλικούς στίχους για συμμετοχή στη Eurovision. Η φετινή μας συμμετοχή για τον εθνικό τελικό της Λευκορωσίας είναι κομμάτι το οποίο μιλάει για το ποια είναι η Kazna, για το ότι δεν είναι κακό να είσαι διαφορετικός και για το ότι ο καθένας μας πρέπει να αισθάνεται άνετα με τον εαυτό του και να μην αφήνει άλλους να σε επηρεάσουν και να σε μετατρέψουν σε κάτι που δεν είσαι. Έχουμε ήδη λάβει πολύ αγάπη από τον κόσμο και αισθανόμαστε πολύ χαρούμενοι που κάνουμε τον κόσμο να χορεύει, να χαμόγελα, να αισθάνεται χαρούμενα και να ξεχαστεί λιγάκι από όλοι αυτή την κατάσταση που ζούμε αυτές της μέρες. Ειδικά από Ισπανία έχουμε λάβει παρά πολύ αγάπη και τεράστια στηρίξει! Επίσης και στην Ελλάδα ακούνε πολύ το “Braids” μέσω Spotify, το οποίο με κάνει πολύ χαρούμενο!

Ο OGAE Greece θα ήθελε να ευχαριστήσει και να  ευχηθεί καλή επιτυχία στο Νίκο Σοφή  και μακάρι να τον δούμε στη σκηνή του Ρότερνταμ το Μάιο! 

Στέφανος Χαρπαντίδης
Στέφανος Χαρπαντίδης
Γεννημένος στις Σέρρες και πλέον μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Μοριακός βιολόγος με Master στη Μοριακή Μικροβιολογία, υποψήφιος διδάκτορας, fan της πετοσφαίρισης και της Eurovision εδώ και κοντά 25 χρόνια!!! Η κάθε χρονιά της Eurovision είναι ιεροτελεστία και η δημοσιογραφική κάλυψη (χόμπι) κάνει αυτό το ταξίδι ακόμη πιο ενδιαφέρον!!!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ