https://ogaegreece.com/category/%cf%87%cf%8e%cf%81%ce%b5%cf%82/%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1/

ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ: Δεν θα συμμετάσχει τελικά στη Eurovision 2021;

Όπως γνωρίζαμε εδώ και μία εβδομάδα, η συμμετοχή της Λευκορωσίας στον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision βρισκόταν σε κίνδυνο. Σύμφωνα με επίσημη τοποθέτηση της EBU το συγκρότημα Galasy ZMesta που επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την Λευκορωσία στη φετινή διοργάνωση, θα μπορούσε να το κάνει μόνο αν άλλαζε το τραγούδι τους.

Μετά την κυκλοφορία του τραγουδιού, οι αντιδράσεις ήταν πολλές, καθώς θεωρήθηκε πως το νόημα των στίχων του τραγουδιού καταπατά τους κανόνες της EBU. Με την σχετική τοποθέτησή της, η EBU ενημέρωσε πως το τραγούδι, υπό την παρούσα μορφή του, δεν πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να διαγωνιστεί τον Μάιο. Επίσης, ζήτησε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να υποβληθεί είτε τροποποιημένη έκδοση, είτε διαφορετικό τραγούδι. Σε αντίθετη περίπτωση, η χώρα θα αποκλειστεί από τον διαγωνισμό.

Οι δηλώσεις του Προέδρου

Ως απάντηση, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, δήλωσε πως ίσως υποβληθεί νέο τραγούδι για τον διαγωνισμό. Αντίστοιχα, τόνισε ότι η ανακοίνωση αυτή αποτελεί άλλη μία προσπάθεια εξωγενών δυνάμεων να επέμβουν στην εσωτερική πολιτική της χώρας του. Δείτε εδώ τι είχε δηλώσει ο Πρόεδρος της χώρας μόλις δύο μέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας.

Πριν από λίγο όμως μία νέα είδηση ήρθε στο προσκήνιο από το social blog του OGAE Belarus

Ένα δημόσιο statement σχετικά με την φετινή εκπροσώπηση της χώρας έκανε όλους τους φανς να ανησυχήσουν.

#Eurovision Λευκορωσία: Είναι επίσημο!  Η Λευκορωσία δεν θα λάβει μέρος στο διαγωνισμό Eurovision 2021.

Σας υπενθυμίζουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση απέρριψε την υποψηφιότητα του συγκροτήματος Galasy ZMesta – «Θα σας διδάξω», που επέλεξε η εταιρεία Belteleradiocompany, καθώς το τραγούδι δεν μπόρεσε να συμμετάσχει στον διαγωνισμό, στον οποίο παρατηρήθηκαν στίχοι με πολιτική χροιά.

Η EBU έστειλε μια δήλωση στον ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό BTRC ότι οι στίχοι του τραγουδιού θα πρέπει είτε να αλλάξουν είτε μια άλλη σύνθεση θα πρέπει να σταλεί στον διαγωνισμό.

Έκτοτε, ο φορέας δεν έχει αναλάβει δράση και η Λευκορωσία δεν θα χάσει τον διαγωνισμό για πρώτη φορά από το 2004.

39 χώρες θα λάβουν μέρος στην Eurovision 2021!

Μένει να δούμε αν το δυσάρεστο αυτό γεγονός θα επιβεβαιωθεί και από την EBU με επίσημη ανακοίνωση της. Όπως φαίνεται η χρονιά έχει αρκετά παράξενα γεγονότα και ήδη η απουσία της Αρμενίας είναι αισθητή.

Η είδηση αναμεταδίδεται με κάθε επιφύλαξη εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων.

Μείνεστε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλα τα νεότερα σχετικά με τη φετινή συμμετοχή της Λευκορωσίας

[Πηγή: OGAE Belarus]

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η φράση ” έκανε όλους τους φαν ν’ ανησυχήσουν “, άκρως υπερβολική, αφού ουδεϊς ενδιαφέρεται για το αν θα λάβει μέρος η Λευκορωσία! Η EBU τα κάνει μαντάρα για πολλοστή φορά! Τελικά, μόνον η Ουκρανία βρίσκεται στο απυρόβλητο!!!

    • Ναι μωρέ, κρίμα… Γιατί ως γνωστόν, μεγάλος αριθμός χωρών σημαίνει και υψηλό επίπεδο. Το 2014 για παράδειγμα που είχε μόνο 37 χώρες ήταν χάλια ο διαγωνισμός, δε βλεπόταν… Ενώ το 2011 με τις 43 χώρες, θεϊκό!

      • Ειρωνικά το είπα για να δείξω ότι μεγάλος αριθμός χωρών δεν σημαίνει απαραίτητα και υψηλό επίπεδο συμμετοχών.

      • ALEX C πραγματι το επιπεδο ενος διαγωνισμου δεν κρινεται απο τον αριθμο των συμμετοχων και το παραδειγμα σου με τον διαγωνισμο του 2014 ηταν πολυ ευστοχο.. Απλως ειναι ωραιο να βλεπεις οσο το δυνατον περισσοτερες χωρες γινεται.. Διοτι αυτο ειναι το πνευμα του διαγωνισμου.. All aboard! Ελπιζω για το 2022 να επιστρεψουν μαυροβουνιο, ουγγαρια και αρμενια και να γινουν παλι 43

  2. Κρίμα μακάρι στο μέλλον να δούμε 55 χώρες δηλαδή όλα τα μέλη της ebu αν δεν κάνω λάθος….. Το ρεκόρ είναι 43 2008 και 2011

    • Και το 2018!! Που ηταν ενας απο τους αγαπημενους μου διαγωνισμους και ειχε πολυ δυνατες συμμετοχες

  3. Καλησπέρα σας!!
    Κρίμα για την ακύρωση . Εύχομαι να μην ακυρωθεί άλλη σύννεφο και να παραμείνουν 39 χώρες. Ωστόσο αν και εσείς το επιθυμείτε μπορειτε να δείτε το Τοπ 39 στο κανάλι μου στο YouTube και να στηρίξετε την νέα μου αρχή ☺️💕https://www.youtube.com/watch?v=ayg6W6s0KWQ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ