https://ogaegreece.com/category/%cf%87%cf%8e%cf%81%ce%b5%cf%82/%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1/

ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ: Ανατροπή και τελικά με νέο τραγούδι οι Galasy ZMesta!

Η EBU, με επίσημη τοποθέτησή της, ενημέρωσε πως το τραγούδι, υπό την παρούσα μορφή του, δεν πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να διαγωνιστεί τον Μάιο. Επίσης, ζήτησε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να υποβληθεί είτε τροποποιημένη έκδοση, είτε διαφορετικό τραγούδι. Σε αντίθετη περίπτωση, η χώρα θα αποκλειστεί από τον διαγωνισμό. Ο πρόεδρος της χώρας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, είχε δηλώσει πως θα υποβληθεί νέο τραγούδι, ώστε να συμμετάσχει η χώρα στον διαγωνισμό.

Οι δηλώσεις του BTRC

Ο επικεφαλής του BTRC, του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Λευκορωσίας, Ivan Eismont, επιβεβαίωσε πως οι Galasy ZMesta θα δημιουργήσουν ένα νέο τραγούδι για τον διαγωνισμό. Ο ίδιος, σε συνέντευξή του στο ONT, ενημέρωσε ότι:

“Λαμβάνοντας υπόψη τη συνεργασία μας με την EBU, προτείναμε στους Galasy ZMesta να μας δώσουν κάποια άλλη επιλογή. Και τώρα, από όσο γνωρίζω, δουλεύουν ενεργά πάνω σε αυτό”.

Ο ίδιος ενημέρωσε πως σε λίγες μέρες η Ευρώπη θα ακούσει ένα νέο τραγούδι από το γκρουπ. Επίσης φημολογείται ότι το BTRC έχει διορία μέχρι το τέλος του μήνα για την υποβολή του νέου τραγουδιού.

Η EBU δήλωσε στο eurovoix.com ότι:

“Είμαστε ακόμα σε συζητήσεις με το BTRC για την υποβολή ενός νέου τραγουδιού, ή την τροποποίηση της υπάρχουσας συμμετοχής τους, ώστε να διασφαλίσουμε ότι ανταποκρίνεται στους κανόνες του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision”.

Ωστόσο, δεν διευκρίνισε ποια είναι η διορία για την υποβολή νέου τραγουδιού, ή για την τροποποίηση της υπάρχουσας συμμετοχής, ή για το ενδεχόμενο αποκλεισμού της χώρας από τον διαγωνισμό.

Ακούστε το επίμαχο τραγούδι που υπέβαλλε η Λευκορωσία στον διαγωνισμό:

Να αναφέρουμε ότι το τραγούδι έχει αφαιρεθεί από το επίσημο κανάλι του διαγωνισμού στο Youtube. Σε περίπτωση που η Λευκορωσία διαγωνιστεί, θα συμμετάσχει στο πρώτο μισό του Α’ Ημιτελικού, ο οποίος διεξάγεται στις 18 Μαϊου.

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Λευκορωσίας στη Eurovision 2021!

Πηγή άρθρου: eurovoix.com

Χρυσούλα Γκανά
Χρυσούλα Γκανά
Κάτοικος Βρυξελλών, δικηγόρος στο επάγγελμα, με ειδίκευση στο διεθνές δίκαιο και στους διεθνείς οργανισμούς. Ούσα στην καρδιά της Ευρώπης, λατρεύω τα ταξίδια, τις βόλτες, τις συναυλίες και το clubbing, ωστόσο στον ελεύθερο μου χρόνο, βλέπω (και μεταφράζω) τουρκικά σήριαλ και Netflix. Με τον διαγωνισμό ασχολούμαι ανελλιπώς από το 2005, καθώς για εμένα η Eurovision είναι η προσωπική μου γιατρειά, με ταξιδεύει σε έναν άλλο κόσμο και με κάνει να νιώθω υπέροχα!

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κανονικά θα έπρεπε να αποχωρήσουν!! Ήδη τα σχόλια του κόσμου δεν είναι καθόλου κολακευτικά για τη συμμετοχή τους! Λογικά το τραγούδι θα σπάσει το ρεκόρ με τα περισσότερα dislike χαχα! Τζάμπα κόπος Λευκορωσία!!!!

  2. Και να διαγωνιστούν εν τέλη είναι σίγουρο οτι θα τερματίσουν στην τελευταία θέση ύστερα απο τόσο hate που λαμβάνουν απο όλους τους fans

  3. Τέλεια!!!! The more the better… Αρκει να μην είναι παλι πολιτικό και δεν με απασχολεί η θέση τους.. Ειναι απλα ενας διαγωνισμός τραγουδιού δεν έχει καμια σχέση με την πολιτική και δεν πρέπει να υπάρχει μισος..

    • Το ότι δεν είναι πολιτικός διαγωνισμός, δεν σημαίνει πως πρέπει να λειτουργεί και σαν πλυντήριο κυβερνήσεων και ανθρώπων που αποφάσισαν να εκπροσωπήσουν την χώρα τους με ένα τραγούδι που προσβάλει τον ίδιο της τον πληθυσμό.

      • Συμφωνώ, αλλα το τραγούδι αποκλείστηκε απο την ebu απο οσο ειδαμε.. Απο κει και περα αν στείλουν κατι μη πολιτικό δεν νομίζω οτι θα πρέπει να εξακολουθεί να υπάρχει λόγος για μισος

  4. Ξέχωρα από τα πολιτικά, θεωρώ ότι είναι καλό που δεν θα αποχωρήσει από τον φετινό διαγωνισμό η Λευκορωσία.
    Προσωπικά θα ήθελα να συμμετέχουν όλες οι χώρες που δικαιούνται να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό.

  5. Αν και δεν έχω ιδέα για τι πολιτικό θέμα μιλούσε το τραγούδι τους , έχω μια απορία …
    Η νίκη της Ουκρανίας το 2017 με το 1944 δεν ήταν εκτός κανονισμών της eurovision ? Αναφερόταν ξεκάθαρα σε εισβολείς στην χώρα τους άρα είχε και ένα πολιτικό μήνυμα . Αν κάνω λάθος ας μου πει κάποιος

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ