ΚΡΟΑΤΙΑ: Νέος τρόπος ψηφοφορίας στο Dora 2021!

Όπως σας έχουμε ενημερώσει σε προηγούμενο άρθρο, μέσω του εθνικού τελικού Dora 2021 θα επιλέξει η Κροατία τον εκπρόσωπό της στον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision,.

Συνολικά 14 καλλιτέχνες θα διεκδικήσουν το χρυσό εισιτήριο για το Ρότερνταμ της Ολλανδίας στον τελικό που θα διεξαχθεί στις 13 Φεβρουαρίου στην πόλη Οπατίγια της Κροατίας.

Το φετινό Dora χαρακτηρίζεται από αρκετές καινοτομίες. Εξαιτίας της πανδημίας του covid-19 ο κόσμος θα είναι απών, ενώ και τα φωνητικά των τραγουδιών θα είναι ηχογραφημένα.

“Σουηδικό μοντέλο” ψηφοφορίας

Στα νέα δεδομένα του Dora έρχεται να προστεθεί η αλλαγή στον τρόπο ψηφοφορίας. Όπως αποκάλυψε η Barbara Kolar, μια εκ των τεσσάρων παρουσιαστριών, η ψηφοφορία φέτος στο Dora 2021 θα είναι εντελώς διαφορετική από αυτό που είχαμε συνηθίσει.

Η βάση αυτής είναι ο τρόπος ψηφοφορίας στο Melodifestivalen. Κάθε μια από τις διεθνείς κριτικές επιτροπές βαθμολογεί τα τραγούδια με το γνωστό σύστημα της Eurovision 1-8, 10, 12. Το άθροισμα των ψήφων της κριτικής επιτροπής είναι επομένως 58 βαθμοί. Συγκεντρωτικά, το άθροισμα των ψήφων των 8 επιτροπών είναι 464 βαθμοί (8 Χ 58). Αντίστοιχα, 464 είναι το σύνολο των βαθμών που έχει να δώσει το τηλεοπτικό κοινό, και οι οποίοι μοιράζονται στα διαγωνιζόμενα τραγούδια με βάση το ποσοστό των ψήφων που συγκέντρωσαν κατά την ψηφοφορία του κοινού.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά θα δοθούν από την κρατική τηλεόραση της Κροατίας τις προσεχείς μέρες.

Οι 14 διαγωνιζόμενοι με βάση τη σειρά εμφάνισης

  1. NINA KRALJIĆ (ALKONOST OF BALKAN) – Rijeka
  2. ERIC – Reci mi
  3. ELLA OREŠKOVIĆ – Come This Way
  4. BERNARDA – Colors
  5. SANDI CENOV – Kriv
  6. ToMa – Ocean of Love
  7. FILIP RUDAN – Blind
  8. BETA SUDAR – Ma zamisli
  9. CAMBI – Zaljubljen
  10. ASHLEY & BOJAN – Share the Love
  11. BRIGITA VUCO – Noći pijane
  12. MIA NEGOVETIĆ – She’s Like Dream
  13. ALBINA – Tick-Tock
  14. TONY CETINSKI & KIKI RAHIMOVSKI – Zapjevaj, sloboda je!

Για όλα τα νέα σχετικά με τη συμμετοχή της Κροατίας στο διαγωνισμό της Eurovision ακολουθείτε το ogaegreece.com.

[Πηγή: Eurosong.hr]

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ