https://ogaegreece.com/category/%cf%87%cf%8e%cf%81%ce%b5%cf%82/%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1/

ΙΤΑΛΙΑ: Sanremo 2021 – Νικητές του φεστιβάλ οι Måneskin και πάνε Ρότερνταμ!

Sanremo Μία ακόμα διοργάνωση του ιστορικού φεστιβάλ ιταλικού τραγουδιού του Sanremo, η 71η κατά σειρά, πέρασε στην ιστορία, αφήνοντας αρκέτα καλές εντυπώσεις από πλευράς τόσο επιπέδου τραγουδιών όσο και ποιότητας θεάματος, αν αναλογιστεί κανείς τις δύσκολες συνθήκες και την απουσία κοινού.

Επί πέντε συνεχείς βραδιές, τα φώτα της δημοσιότητας ήταν στραμμένα στην ομώνυμη μικρή πόλη της ιταλικής επαρχίας της Λιγουρίας και, πιο συγκεκριμένα, στη θεαματική σκηνή του Teatro Ariston – του χώρου που έχει αποτελέσει το “σήμα κατατεθέν” του δημοφιλούς φεστιβάλ εδώ και αρκετά χρόνια.

Ο παρουσιαστής του Sanremo 2021, Amadeus, με το ιδιαίτερα σκερτσόζικο ύφος του και μαζί με τον καρδιακό φίλο του Fiorello και τις εκάστοτε συμπαρουσιάστριες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Όλοι οι διαγωνιζόμενοι ερμηνευτές άφησαν το στίγμα τους προσφέροντας και φέτος μια πληθώρα από αξιοπρόσεκτες μουσικές προτάσεις, ενώ και οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι πρόσθεσαν τη δική τους “πινελιά”, φροντίζοντας ώστε να διατηρηθεί αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών.

ΚΑΤΗΓOΡΙΑ CAMPIONI

Στην αποψινή πέμπτη και τελική βραδιά του φεστιβάλ, διαγωνίστηκαν οι 26 φιναλίστ της κατηγορίας Καταξιωμένων Ερμηνευτών, Campioni, οι οποίοι ανέβηκαν στη σκηνή με την ακόλουθη σειρά (κάντε κλικ στον τίτλο κάθε τραγουδιού για να δείτε το βίντεο με την αντίστοιχη live εμφάνιση):

1. Ghemon – Momento perfetto
2. Gaia – Cuore amaro
3. Irama – La genesi del tuo colore
4. Gio Evan – Arnica
5. Ermal Meta – Un milione di cose da dirti
6. Fulminacci – Santa Marinella
7. Francesco Renga – Quando trovo te
8. Extraliscio ft. Davide Toffolo – Bianca luce nera
9. Colapesce Dimartino– Musica leggerissima
10. Malika Ayane – Ti piace così
11. Francesca Michelin e Fedez – Chiamami per nome
12. Willie Peyote – Mai dire mai (la locura)
13. Orietta Berti – Quando ti sei innamorato
14. Arisa – Potevi fare di più
15. Bugo – E invece sì
16. Måneskin – Zitti e buoni
17. Madame – Voce
18. La Rappresentante di Lista – Amare
19. Annalisa – Dieci
20. Coma_Cose– Fiamme Negli Occhi
21. Lo stato sociale – “Combact Pop
22. Random – Torno a te
23. Max Gazzé e la Trifluoperazina – Il farmacista
24. Noemi – Glicine
25. Fasma – Parlami
26. Aiello – Ora

Οι 26 καταξιωμένοι καλλιτέχνες που διαγωνίσθηκαν στην κατηγορία Campioni!

Σύμφωνα με την ψηφοφορία που ακολούθησε και περιελάμβανε 100% televoting, ανακοινώθηκε η ακόλουθη κατάταξη:

  • 04. Colapesce Dimartino
  • 05. Irama
  • 06. Willie Peyote
  • 07. Annalisa
  • 08. Madame
  • 09. Orietta Berti
  • 10. Arisa
  • 11. La Rappresentate di Lista
  • 12. Extraliscio ft. Davide Toffolo
  • 13. Lo Stato Sociale
  • 14. Noemi
  • 15. Malika Ayane
  • 16. Fulminacci
  • 17. Max Gazzé e la Trifluoperazina
  • 18. Fasma
  • 19. Gaia
  • 20. Coma_Cose
  • 21. Ghemon
  • 22. Francesco Renga
  • 23. Gio Evan
  • 24. Bugo
  • 25. Aiello
  • 26. Random

Οι τρεις πρώτοι στη βαθμολογία ερμηνευτές, ο Ermal Meta, το ντουέτο Francesca Michielin & Fedez και οι Måneskin , πέρασαν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, τον super-final. Εκεί οι προηγούμενες βαθμολογίες μηδενίστηκαν και πραγματοποιήθηκε εκ νέου ψηφοφορία με διαφορετικό μικτό σύστημα ψηφοφορίας. Πιο συγκεκριμένα αξιολογήθηκαν ως εξής: 34% televoting, 33% ψηφοφορία από την Δημοσκοπική επιτροπή και 33% ψηφοφορία από την Press Room επιτροπή.

Με βάση τα αποτελέσματα της δεύτερης και καθοριστικής ψηφοφορίας, το Top-3 ήταν:
  • 01. Måneskin  40,7%
  • 02. Francesca Michielin & Fedez 30,5%
  • 03. Ermal Meta 28,8%

Måneskin

Έτσι, λοιπόν, ο μεγάλος νικητής του φεστιβάλ Sanremo 2021 είναι oι Måneskin με το τραγούδι Zitti e buoni.

Måneskin

Να σημειωθεί ότι στην ψηφοφορία του τηλεοπτικού κοινού οι Måneskin ήρθαν πρώτοι με ποσοστό 53,5%. Δεύτερο ήρθε το ντουέτο Francesca Michielin & Fedez με 28,3% και με ελάχιστη διαφορά τρίτος ο Ermal Meta με 18,2%.

Επιπλέον, όπως είθισται κάθε χρόνο, απονεμήθηκαν 4 ακόμα τιμητικά βραβεία.

Το βραβείο κριτικών Mia Martini απέσπασε ο Willie Peyote καθώς και το βραβείο εκπροσώπων Τύπου Lucio Dalla απέσπασαν oι Colapesce Dimartino. Το βραβείο καλύτερης μουσικής σύνθεσης Giancarlo Bigazzi από την ορχήστρα έλαβε ο Ermal Meta. Τέλος το βραβείο καλύτερο στίχου Sergio Bardotti πήρε άξια η Madame.

Gaudiano: Ο νικητής του Sanremo 2021 στην κατηγορία Nuove Proposte! [Photo: www.rai.it]

Καλεσμένος ήταν και ο χτεσινός νικητής του Sanremo 2021 στην κατηγορία Nuove Proposte Gaudiano! Ο νεαρός ταλαντούχος καλλιτέχνης ερμήνευσε ξανά το νικητήριο του τραγούδι “Polvere da sparo“.

Υπενθυμίζεται ότι ο νικητής του φεστιβάλ Sanremo 2021 είναι αυτόματα ο επόμενος εκπρόσωπος της Ιταλίας στον επερχόμενο διαγωνισμό της Eurovision, εφόσον έχει υπογράψει το αντίστοιχο συμβόλαιο πριν την πρώτη βραδιά του φεστιβάλ. Εάν δεν το έχει πράξει, ωστόσο, η κρατική τηλεόραση της Ιταλίας, RAI, θα διαλέξει τον καλλιτέχνη που επιθυμεί η ίδια και φυσικά που έχει ήδη υπογράψει.

Οι Måneskin είχαν αποδεχτεί και υπογράψει προηγουμένως το συμβόλαιο της RAI για την Eurovision και είναι επομένως επίσημα οι εκπρόσωποι της Ιταλίας στο Ρότερνταμ. Επιπλέον, ειπώθηκε και επίσημα, και τελικώς θα πάνε με το τραγούδι Zitti e buoni!

Πώς σας φαίνεται η αποψινή επιλογή της Ιταλίας;

Βαθμολογήστε την Ιταλική συμμετοχή από το 1 έως το 10 στο Poll μας!

This poll is no longer accepting votes

Πως βαθμολογείτε τη συμμετοχή της Ιταλίας στη Eurovision 2021; / How do you rate the Italian entry for ESC 2021 ?

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλα τα νεότερα σχετικά με την φετινή συμμετοχή της Ιταλίας.

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

27 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αστεία απόπειρα για και καλά glam rock. Ίσως η χειρότερη Ιταλική συμμετοχή που θυμάμαι.

  2. Νομίζω μακράν η πιο αδιάφορη χρόνια από τραγούδια. Αν συνεχίσει έτσι βλέπω τη Γαλλία να κάνει περίπατο

  3. Τα κουπλε ειναι πολυ καλυτερα απο το ρεφρεν κατα την γνωμη μου (στην ζωντανη εκδοχη με την ορχιστρα τουλαχιστον). Παει να μου αρεσει αλλα δεν ξερω το ρεφρεν καπως το χαλαει για εμενα. Τουλαχιστον ειναι κατι διαφορετικο απο το συνηθισμενο της Ιταλιας και αφου κερδισε στο κοινο με τοσο μεγαλη διαφορα νομιζω δικαια βρισκεται εδω

  4. Διαβάζω σχόλια και φρίττω…προσωπικά μ’ αρέσει και μ’ αρέσει πολύ. Κάτι διαφορετικό επιτέλους από Ιταλία.

    • Η διαφορετικότητα δεν αναιρεί τη γελοιότητα. Ροκ με κολλητή ολόσωμη φόρμα με παγιέτες μπορούσε να κάνει μόνο ο David Bowie. Αυτοί εδώ είναι απλά αξιογέλαστοι.

      • Ναι, βέβαια, μόνο τον πλαστικότατο αμερικανάκο θα “εξυψώσουμε” και του Ιταλούς με την αξιοθαύμαστη γλώσσα τους που είναι ότι πιο σπουδαίο να ακούγονται και δυναμικά ροκ κομμάτια στη Eurovision και γενικά στην παγκόσμια μουσική σκηνή, να τα “θάψουμε”. Αλλά όποιος θέλει να γελά με τέτοιες πρωτοτυπίες και σπουδαιότατες που δίνουν τον ξεχωριστό τόνο και τη διαφορετικότητα στη γλώσσα τραγουδιού ανάμεσα στα άνοστα Αγγλικούλια, λοιπόν ας γελάσει

  5. Εμένα μ’αρέσει και σίγουρα ξεχωρίζει!
    Δεν με απογοητεύει σχεδόν ποτέ η Ιταλία!

  6. Το θετικό σίγουρα είναι πως είναι κάτι το διαφορετικό και σε σχέση με ό,τι στέλνει διαχρονικά η Ιταλία αλλά και για τη Eurovision γενικά. Τώρα, αν είναι όντως αυτό το συγκεκριμένο κομμάτι που θα πάει Eurovision, γιατί δεν ξέρω αν αυτό έχει επιβεβαιωθεί 100%, τότε πραγματικά δεν ξέρω τι τύχη θα μπορούσε να έχει. Σε σχέση με της Φινλανδίας πχ υστερεί πολύ. Όλα θα παιχθούν στο live.
    Όσο για τη γλώσσα, δεν είμαι από αυτούς που θέλουν έναν διαγωνισμό μόνο με αγγλόφωνα κομμάτια, αλλά εν προκειμένω ίσως θα βοηθούσε αν έστω κάποιοι στίχοι ήταν στα αγγλικά. Βέβαια, αυτό είναι και δίκοπο μαχαίρι καμιά φορά γιατί ενίοτε οι αγγλικοί στίχοι μπορεί να είναι ατυχείς, είτε σε επίπεδο νοήματος, είτε σε επίπεδο μουσικότητας.
    Ελπίζω όποια επιλογή κι αν κάνουν να είναι η σωστή. Καλή επιτυχία!

  7. ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑΡΑ!!!
    ΤΡΑΓΟΥΔΑΡΑ!!!
    TO ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ!!!
    Forza Italia!! Roma 2022

  8. Η Ιταλία φέτος έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει την νίκη με τον Ιραμα…Δεν θέλουν να κερδίσουν και αυτό φαίνεται!!!Πλέον πιστεύω ότι ο μόνος λόγος που δεν κέρδισε ο Ιραμα είναι επειδή ήταν σε καραντίνα και το ότι όλες τις βραδιές έπαιξαν την εμφάνισή του από τις πρόβες…
    Από εκεί και πέρα η δεύτερη επιλογή μου ήταν οι Maneskin…Το τραγούδι σε studio version είναι ΠΟΛΥ καλό και για μένα καλύτερο από την Φινλανδία…Στο live ομως χανει γιατι με τις μπούρδες που φορανε θυμίζουν την συμμετοχή της Ισλανδίας και σε αυτο χάνουν αρκετά!!!
    Ελπίζω να το διορθώσουν,γιατί το συγκεκριμένο στυλ δεν ταιριάζει με το κομμάτι που έχουν!!!
    Πάντως η φετινή χρονιά μέχρι στιγμής περιλαμβάνει άθλια τραγούδια και πολλά συγκροτήματα!!!Αν Ρωσία και Ισλανδία βγάλουν ένα καλό τραγούδι, θα διεκδικήσουν και λογικά κάποια από τις δύο θα πάρει και το βραβείο…

    ΥΓ…Μεγάλο κρίμα για τον Ιραμα!!!!

  9. δυνατό κομμάτι, επιτέλους κάτι διαφορετικό για Ιταλία – έτσι λίγο να ακουστεί και “καθαρή” μουσική και όχι μόνο προκάτ Σουηδικά κατασκευάσματα ( που ναι μ’ αρέσουν προσωπικά αρκετά αλλά θέλω να ακούω διαφορετικούς ήχους σε αυτό τον διαγωνισμό και πόσο μάλλον πιο σε rock/ pop-rock) σε αυτόν τον διαγωνισμό -τηλεοπτικό show , ελπίζω να επιβεβαιωθεί ότι θα πάνε Eurovision, θα πάει πολύ ψηλά !!!
    Ναι, του Ιράμα ήταν πολύ δυνατό και σύγχρονο αλλά δεν ήταν το μόνο, καλύτερα αυτό πάρα τις άλλες χιλιοακουσμένες μπαλάντες που φθάσανε στο τέλος, και επίσης ψηφίστηκε μαζικά από το κοινό για όσους λένε για επιτροπές κτλπ με 54 % κάτι, ποσοστό απ’ ότι είδα.
    8/10 από εμένα

  10. Δεν είμαι σίγουρη αν τα περισσότερα αρνητικά σχόλια είναι επειδή όντως δεν αρέσει το τραγούδι, ή επειδή δεν κέρδισε ο Irama.

    • μάλλον επειδή δεν κέρδισε ο Ιράμα,.. αυτό βλέπω εγώ
      στην τελική μιλάμε για το φεστιβάλ του Σαν Ρέμο, είναι διαγωνισμός – φεστιβάλ για το Ιταλικό τραγούδι και όχι εθνικός τελικός για eurovision, επομένως δεν νομίζω να σκέφτονται με κριτήριο τι θα στείλουν κτλπ. Α μη τι άλλο, αυτό ήθελε η πλειοψήφια εκεί, ξεκάθαρα αυτό δείχνει το televoting, και θα πρέπει να το θυμόμαστε αυτό και όχι ότι άρεσε σε εμάς τους φανς κτλπ

  11. Ο Νταμιάνο ειναι σεξι οσο δεν παει. Φωναρα και θα ειναι πολυ ψηλα το τραγούδι. Ο τυπος δεν παιζεται. Απίστευτη αυρα α λα ιταλικά

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ