ΙΤΑΛΙΑ: Η acoustic version του “Zitti E Buoni”!

Στις 7 Μαρτίου έγινε γνωστό ότι το τραγούδι “Zitti E Buoni” θα εκπροσωπήσει την Ιταλία στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Οι νικητές του ιστορικού φεστιβάλ τραγουδιού του Sanremo, το συγκρότημα Måneskin, αποφασίστηκε ότι θα είναι εκείνοι που θα ταξιδέψουν στο Ρότερνταμ φέτος.

Σήμερα, ωστόσο, δόθηκε στη δημοσιότητα η acoustic version του τραγουδιού της Ιταλίας, μέσω του επίσημου καναλιού της Eurovision στο Youtube. Μπορείτε να το ακούσετε εδώ:

Ποιοι είναι οι Måneskin;

Οι Måneskin είναι ένα τετραμελές ροκ συγκρότημα από την Ιταλία. Μέλη του είναι ο Damiano David (κεντρικός τραγουδιστής), η Victoria De Angelis (μπάσο), ο Thomas Raggi (κιθάρα) και ο Ethan Torchio (drums). Το συγκρότημα σχηματίστηκε το 2016 στη Ρώμη και έγινε ευρύτερα γνωστό στο κοινό μέσα από τη συμμετοχή του στον 11ο κύκλο του δημοφιλούς talent show «X-Factor» το 2017, όπου κατέλαβαν την 2η θέση. Και τα τέσσερα μέλη ήταν φίλοι και συμμαθητές στο ίδιο γυμνάσιο. Η ιδέα της δημιουργίας της μπάντας ήρθε όταν ήταν συμμαθητές στο επιστημονικό λύκειο «J.F. Kennedy». Για το όνομα του συγκροτήματος τα μέλη αποφάσισαν με τη βοήθεια της Victoria – η οποία είναι μισή Δανή – να μεταφραστούν κάποιες λέξεις-ιδέες στα Δανικά. Η λέξη «Måneskin» που σημαίνει Σεληνόφως ήταν ομόφωνη απόφαση. Περισσότερα για το συγκρότημα μπορείτε να μάθετε εδώ.

Η Ιταλία στην Eurovision

Η Ιταλία έκανε το ντεμπούτο της στον διαγωνισμό το 1956 και έχει συμμετάσχει συνολικά 42 φορές. Μετά από ένα μεγάλο διάλειμμα από το 1997, επανήλθε το 2011, με τον Raphael Gualazzi και το τραγούδι “Madness of Love”, τερματίζοντας στην 2η θέση. Η Ιταλία έχει κερδίσει τον διαγωνισμό 2 φορές, η πρώτη το 1964 και η δεύτερη το 1990. Από την επιστροφή της το 2011, η χώρα έχει τερματίσει στην πρώτη δεκάδα συνολικά 7 φορές.

Η Ιταλία συμμετέχει απευθείας στον τελικό!

Πώς σας φαίνεται η acoustic version του Zitti e Buoni; Ποια από τις δύο versions προτιμάτε; Γράψτε μας στα σχόλια παρακάτω!

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Ιταλίας στη Eurovision 2021!

Χρυσούλα Γκανά
Χρυσούλα Γκανά
Κάτοικος Βρυξελλών, δικηγόρος στο επάγγελμα, με ειδίκευση στο διεθνές δίκαιο και στους διεθνείς οργανισμούς. Ούσα στην καρδιά της Ευρώπης, λατρεύω τα ταξίδια, τις βόλτες, τις συναυλίες και το clubbing, ωστόσο στον ελεύθερο μου χρόνο, βλέπω (και μεταφράζω) τουρκικά σήριαλ και Netflix. Με τον διαγωνισμό ασχολούμαι ανελλιπώς από το 2005, καθώς για εμένα η Eurovision είναι η προσωπική μου γιατρειά, με ταξιδεύει σε έναν άλλο κόσμο και με κάνει να νιώθω υπέροχα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ