ΙΣΡΑΗΛ: Με το «Set Me Free» η Eden Alene στο Ρότερνταμ!

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η εκπομπή HaShir Shelanu L’Erovizion, μέσα από την οποία αναδείχτηκε το τραγούδι που κέρδισε την ψηφοφορία του κόσμου. Το Set Me Free θα είναι, λοιπόν, η 43η συμμετοχή του Ισραήλ στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Το Ισραήλ θα εμφανιστεί στο 2ο μισό του 1ου ημιτελικού της Eurovision, στις 18 Μαΐου 2021.

Η ψηφοφορία διεξήχθη αποκλειστικά μέσω application του KAN 11 και διήρκεσε από τις 19 Ιανουαρίου, όταν και παρουσιάστηκαν επίσημα τα 3 βίντεο κλιπ, και έληξε σήμερα στις 21:30.

Την εκπομπή παρουσίασε η Lucy Ayoub. Αρχικά έγινε μια μικρή αναδρομή στην επιλογή της Eden Alene για το 2020, την ακύρωση της Eurovision μέχρι τη φετινή επιλογή της για εκπροσώπηση του Ισραήλ.

Στη διάρκεια του σόου εμφανίστηκε και ο Sieste Bakker, ο Εκτελεστικός Παραγωγός του διαγωνισμού, ο οποίος υποσχέθηκε πως η Eurovision θα γίνει με βάση πάντα ένα από τα 4 σενάρια.

Στη συνέχεια μίλησαν για τα 3 τραγούδια της Eden Alene και μας παρουσίασαν του δημιουργούς τους. Ακολούθως έδειξαν αντίστοιχα το κάθε βίντεο κλιπ με την εξής σειρά:

  • La La Love
  • Set Me Free
  • Ue La La

Τα αποτελέσματα

Στο τέλος της εκπομπής ανακοινώθηκε το νικητήριο τραγούδι: Set Me Free.

Τα τελικά αποτελέσματα ήταν:

  1. Set Me Free: 30.988 ψήφοι (71,3%)
  2. La La Love: 7.475 ψήφοι (17,2%)
  3. Ue La La: 4.988 ψήφοι (11,5%)

Το τραγούδι έγραψαν οι: Noam Zlatin, Ron Karmi, Ido Netzer και Amit Mordechai.

Ποια είναι η Eden Alene

20 χρονών με καταγωγή από την Αιθιοπία, τη μεγάλωσε η Ορθόδοξη Εβραία μητέρα της. Ήταν η νικήτρια του ισραηλινού X-Factor το 2018 καθώς και του The Next Star 2020. Δηλώνει θαυμάστρια του Barack Obama και της συζύγου του, από τους οποίους έχει επηρεαστεί πολύ. Υποστηρίζει τη συνύπαρξη Ισραηλινών και Αράβων και ελπίζει σε μεγαλύτερη αποδοχή της κοινότητας των Αιθιόπων στο Ισραήλ. Πέρυσι είχε επιλεγεί να εκπροσωπήσει το Ισραήλ με το τραγούδι Feker Libi.

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το 2ο τραγούδι για την Eurovision 2021 είναι πλέον γεγονός. Αν μη τι άλλο ήταν μια έκπληξη καθώς θεωρείτο αουτσάιντερ. Εμένα με αφήνει παγερά αδιάφορο και πιστεύω πως το Ισραήλ κινδυνεύει να μείνει εκτός φέτος μιας που συμμετέχει και σε ημιτελικό σφαγείο. Αποφεύγω να κάνω τοπ και άρα να το συγκρίνω, ουσιαστικά, με της Αλβανίας, εντούτοις μπορώ να πω πως ενδεχομένως προτιμώ το Karma καθώς μουσικά τουλάχιστον είναι πιο ενδιαφέρον, από άποψη κλιμάκωσης έστω. Βέβαια μέχρι το Μάιο μπορεί και τα 2 να είναι εντελώς διαφορετικά από ότι τώρα.
    Σε κάθε περίπτωση, εύχομαι στο Ισραήλ καλή επιτυχία και ανυπομονώ και για τις επιλογές των άλλων χωρών.

  2. Δεν είναι κακό. Ακούγεται. Αλλά μέχρι εκεί! Τίποτα το ιδιαίτερο. Ανιαρό θα το χαρακτήριζα. Αν έχει καλα τραγούδια ο ημιτελικός δύσκολα περνάει.

  3. Δεν είχε και τίποτα της προκοπής να επιλέξει το Ισραήλ, τουλάχιστον από τα 3 που έφτασαν στον τελικό. Επελέγη το αξιοπρεπέστερο. Αλλά χρειάζεται μία πιο δυναμική προσέγγιση στην ενορχήστρωση, κατά τη γνώμη μου. Το περσινό της πιθανώς να είχε καλύτερες πιθανότητες.
    Συνολικά η φετινή χρονιά, ως τώρα, κινείται σε χαμηλότερο επίπεδο ακόμα και από το περσινό.

    • Καλα το επίπεδο του feker libi δεν θα το έπιανε κανένα τραγουδι που θα της έγραφαν φέτος… Γεγονός

  4. Χιλιοακουσμενο βαρετό κομμάτι… Plastic pop ballad…fast food music ten years ago!

    Όχι δεν μου αρέσει…!!!

    Επόμενο παρακαλώ….!!!!

  5. Μια απο τις αγαπημένες μου χωρες στο διαγωνισμό επέλεξε ενα αδιάφορο ,ανιαρό τραγουδι και φλερτάρει με τον αποκλεισμό. Κρίμα!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ