ΙΣΠΑΝΙΑ: Μέσω του “Benidorm Song Festival” η συμμετοχή της χώρας!

Ο Ισπανικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας RTVE, ανακοίνωσε την επιστροφή του εμβληματικού φεστιβάλ στης χώρας “Benidorm Song Festival” το Φεβρουάριο του 2022. Επίσης, έγινε γνωστό ότι το φεστιβάλ θα αποτελέσει και την Εθνική επιλογή της χώρας για το διαγωνισμό του 2022.

Το Μπενιδόρμ (ισπανικά: Benidorm) είναι πόλη και δήμος στην Ισπανία, στην περιφέρεια Αλικάντε της Βαλενθιανικής Κοινότητας. Το μουσικό φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί στην ομώνυμη πόλη και συνολικά θα αποτελείται από τρεις βραδιές. Δύο ημιτελικές βραδιές και τον μεγάλο τελικό. Το RTVE θα μεταδώσει ζωντανά όλες τις βραδιές μέσω του La 1 και του RTVE Play. Περισσότερες πληροφορίες για τη διεξαγωγή του φεστιβάλ αναμένονται σύντομα. Όπως φαίνεται η επιλογή του νικητή θα προκύψει από τη συνδυαστική ψηφοφορία ειδικής επιτροπής και τηλεοπτικού κοινού. Σκοπός του φεστιβάλ είναι η προώθηση νέων ταλέντων τόσο από την Ισπανία όσο και από την υπόλοιπη Ευρώπη.

Ο πρόεδρος της κυβέρνησης της Βαλένθια, Ximo Puig, δήλωσε:

Θέλουμε το Benidorm να είναι ένα σημείο συνάντησης για αυτό που χρειαζόμαστε περισσότερο τώρα: μουσική, Ευρώπη και πολυμορφία. Με το «Benidorm Festival» σκοπεύουμε να επιτύχουμε μια συναισθηματική και τουριστική επανενεργοποίηση της κοινότητας της Βαλένθια.

Ximo Puig

Το Φεστιβάλ του Benidorm

Η αρχική ονομασία του φεστιβάλ ήταν “Internacional de la Canción de Benidorm”. Ξεκίνησε το 1959 και διεξήχθη τελευταία φορά το 2006. Σκοπός του ήταν ο εορτασμός της Ισπανικής μουσικής αλλά και η προώθηση της περιοχής. Το φορμάτ βασίζονταν στο γνωστό φεστιβάλ της Ιταλίας, San Remo. Το βραβείο του νικητή ήταν η περίφημη “Χρυσή Γοργόνα”. Η μεγάλη αλλαγή της έκδοσης του 2022, είναι ότι ο νικητής θα εκπροσωπήσει την Ισπανία στο διαγωνισμό της Eurovision.

[Source: by Harry Fabel]

H Ισπανία στη Eurovision

Η Ισπανία εκτέλεσε τη πρώτη της συμμετοχή στη Eurovision το 1961 με εκπρόσωπο την Conchita Bautista και το τραγούδι “Estando contigo”. Έχει στο ενεργητικό της δύο βραβεία: το 1968 με τη σύνθεση “La La La” (Massiel) και το 1969 με τη σύνθεση “Vivo Cantando” (Salomé). Ήταν η πρώτη χώρα που πέτυχε δύο συνεχόμενα βραβεία. Έχει τερματίσει στη τελευταία θέση πέντε φορές – με πιο πρόσφατη το 2017 – εκ των οποίων οι τρεις χωρίς κανέναν βαθμό. Από το 2000 η Ισπανία ανήκει στις Big5 χώρες οι οποίες έχουν εξασφαλισμένη συμμετοχή απευθείας στον Τελικό της Eurovision κάθε χρόνο.

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Ισπανίας στη Eurovision 2021!

[Πηγή: eurovision.tv]

Στέφανος Χαρπαντίδης
Στέφανος Χαρπαντίδης
Γεννημένος στις Σέρρες και πλέον μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Μοριακός βιολόγος με Master στη Μοριακή Μικροβιολογία, υποψήφιος διδάκτορας, fan της πετοσφαίρισης και της Eurovision εδώ και κοντά 25 χρόνια!!! Η κάθε χρονιά της Eurovision είναι ιεροτελεστία και η δημοσιογραφική κάλυψη (χόμπι) κάνει αυτό το ταξίδι ακόμη πιο ενδιαφέρον!!!

1 ΣΧΟΛΙΟ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ