https://ogaegreece.com/category/%cf%87%cf%8e%cf%81%ce%b5%cf%82/%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1/

ΕΣΘΟΝΙΑ: Επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της στη Eurovision 2022!

Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Εσθονίας ERR (Eesti Rahvusringhääling) επιβεβαίωσε εχθές Σάββατο 29 Μαίου τη συμμετοχή του στον επερχόμενο 66ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Η επόμενη διοργάνωση αναμένεται να διεξαχθεί τον Μάη του 2022 στην Ιταλία.

Επιπλέον δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την διαδικασία επιλογής του εκπροσώπου. Όπως αναμενόταν ο κρατικός φορέας θα συνεχίσει τη διεξαγωγή του επιτυχημένου προγράμματός του Eesti Laul. Μέσα από το format αυτό, αναδεικνύονται ο καλλιτέχνης και η σύνθεση που εκπροσωπούν την Εσθονία στον διαγωνισμό της Eurovision, σταθερά από το 2009.

Ο Εσθονικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας ERR επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να συμμετάσχει στον 66ο διαγωνισμό της Eurovision. Ταυτόχρονα δήλωσε ότι ο εκπρόσωπός του θα επιλεγεί εκ νέου μέσω του εθνικού τελικού Eesti Laul 2022.

Μία απρόσμενη και συνάμα ευχάριστη έκπληξη

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι αφού προσπάθησε να αποκτήσει τα δικαιώματα μετάδοσης του Melodifestivalen 2021, η ισπανική ομάδα TEN TV απέκτησε τα δικαιώματα και του εσθονικού προγράμματος για να μεταδοθεί στο ισπανικό κανάλι για το 2022!

Eurovision 2021 – Ρότερνταμ 

Τελευταίος εκπρόσωπος της χώρας μέχρι στιγμής ήταν ο Uku Suviste ο οποίος με το τραγούδι του “The Lucky One” (σύνθεση και στίχοι: Uku Suviste, Sharon Vaughn και Δημήτρης Κοντόπουλος) τερμάτισε στην 13η θέση του Δεύτερου Ημιτελικού με 58 βαθμούς. Έτσι δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Eurovision 2021.

Πολύ γρήγορα φαίνεται να κινείται η κρατική τηλεόραση της χώρας! Να ευχηθούμε καλή αρχή στο έργο τους.

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλα τα νέα σχετικά με τη συμμετοχή της Εσθονίας στη Eurovision 2022!

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ