https://ogaegreece.com/category/%cf%87%cf%8e%cf%81%ce%b5%cf%82/%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1/

ΤΟΥΡΚΙΑ: H EBU επιβεβαιώνει τις συνομιλίες για επιστροφή της χώρας στη Eurovision!

Turkey Eurovision 2006
Turkey Eurovision 2006/ YouTube

Όπως σας έχουμε ενημερώσει με άρθρο μας, ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Τουρκίας TRT βρίσκεται σε συζητήσεις με την EBU προκειμένου να διερευνήσουν το ενδεχόμενο επιστροφής της χώρας στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Με δηλώσεις του ο γενικός διευθυντής του TRT İbrahim Eren στην εφημερίδα Milliyet, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι μετά από πολλά χρόνια το κανάλι ήρθε σε επαφή με την EBU για το θέμα, γεγονός που ανέφερε και η έγκυρη πολιτική εφημερίδα Cumhuriyet.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ EBU

Σήμερα η EBU εξέδωσε επίσημη δήλωση σχετικά με το ενδιαφέρον της Τουρκίας για επιστροφή στο διαγωνισμό επιβεβαιώνοντας τις συνομιλίες μεταξύ αυτής και του TRT. Συγκεκριμένα αναφέρει:

Παρόλο που το τουρκικό μέλος της EBU TRT δεν έχει συμμετάσχει στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision από το 2012, γνωρίζουμε ότι εξακολουθεί να υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον της Τουρκίας για το Διαγωνισμό που υποδηλώνεται από τον μεγάλο αριθμό Τούρκων fans που ακολουθούν πιστά τα κοινωνικά μέσα δικτύωσή μας.

Έχοντας αυτό κατά νου, είμαστε σε επαφή με το TRT με σκοπό να το επαναφέρουμε στο διαγωνισμό.

Το TRT έχει συνεισφέρει τεράστια στο Διαγωνισμό στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένης της διοργάνωσης του διαγωνισμού στην Κωνσταντινούπολη το 2004, και θα το καλωσορίσουμε θερμά εφόσον αποφασίσει να συμμετάσχει ξανά

Αυτό που διαφαίνεται ξεκάθαρα από τη δήλωση αυτή της EBU είναι ότι υπάρχουν σοβαρές πλέον προσεγγίσεις στο θέμα και από τις δύο πλευρές, καθώς το ενδιαφέρον για επιστροφή υπάρχει. Μένει να δούμε εάν καμφθούν οι ενστάσεις που έχει μέχρι τώρα προβάλλει το TRT και υπό ποιες προϋποθέσεις, εάν μπορούν να υπάρξουν στα πλαίσια ενός διαγωνισμού, μπορεί να πραγματοποιηθεί η επιστροφή της Τουρκίας σε αυτόν.

Εσείς πιστεύετε ότι τελικά θα επιστρέψει η Τουρκία στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision;

Μείνετε συντονισμένοι σταθερά στο ogaegreece.com για όλα τα νέα της Eurovision!

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ