?? ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Σιωπή ιχθύος γύρω από την επιλογή!

Μυστήριο επικρατεί γύρω από τον τρόπο επιλογής του εκπροσώπου της Γερμανίας για τη Eurovision 2020. Μέχρι στιγμής, ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας, NDR, δεν έχει αποκαλύψει τίποτα γύρω από το θέμα, γεγονός που προβληματίζει ή δίνει υποψίες ακόμη και για εσωτερική επιλογή.

Διαφορετική προσέγγιση

Παρά τις όποιες «κρούσεις» έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό στο κανάλι, το μόνο που κατάφεραν να αποσπάσουν, είναι το γεγονός ότι η βαρύτητα φέτος έχει πέσει στα τραγούδια και όχι στους καλλιτέχνες. Εκτός διαδικασίας φέρεται να έχουν μείνει τα παραδοσιακά Songwriting-Camp και Eurovision-Workshops. Αυτό σημαίνει ότι οι καλλιτέχνες δεν μπαίνουν στη διαδικασία να γυρίσουν βίντεο κλιπ, όπου παρουσιάζουν τον εαυτό τους και κρίνονται αρχικά από αυτό. Αντιθέτως, φέτος δίνονται στην επιτροπή διάφορες εκδοχές από κάθε τραγούδι, χωρίς να γνωρίζει ποιος το ερμηνεύει, και αποφασίζει την τύχη του.

Λέγεται, επίσης, ότι η αποσιώπηση τους τρόπου επιλογής γίνεται για να αποφευχθεί η δημιουργία τάσεων απέναντι σε καλλιτέχνες, όπως π.χ. πέρυσι με την Aly Ryan ή παλιότερα με τον Xavier Naidoo. Είναι γεγονός ότι η δημιουργία τάσεων μπορεί ακόμη και να εκθέσει τον διοργανωτή φορέα, σε περίπτωση ακύρωσης ή κακού αποτελέσματος στον εθνικό τελικό.

Παρούσα η διεθνής επιτροπή

Μαζί με την επιτροπή της Eurovision εργάζεται και η διεθνής επιτροπή που για την ώρα αξιολογεί συνδυασμούς καλλιτέχνη και τραγουδιού. Υπολογίζεται ότι 20 με 50 τραγούδια βρίσκονται στη διαδικασία αυτή.

Στα χνάρια της Ελβετίας 2019;

Όλη αυτή η διαδικασία έχει πολλές ομοιότητες με τον τρόπο επιλογής του τραγουδιού της Ελβετίας για το 2019. Εκεί είχαν κατατεθεί 515 τραγούδια, από τα οποία επιλέχτηκε το καταλληλότερο για τον Luca Hänni. Αυτό δίνει τροφή σε σενάρια εσωτερική επιλογής, αν και λέγεται ότι συζητείται και η παραγωγή ενός σόου στο Βερολίνο.

Περισσότερες λεπτομέρειες γύρω από το θέμα θα υπάρξουν σύντομα. Μείνετε σταθερά στον OGAE Greece για την ενημέρωσή σας!

πηγή: esc-kompakt

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ