ΓΑΛΛΙΑ: Απόψε ο μεγάλος τελικός του Destination Eurovision 2018!

Η μεγάλη στιγμή για την Γαλλία έφτασε! Το Destination Eurovision 2018 είναι εδώ και σε λίγες ώρες όλοι θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τον φετινό εκπρόσωπο της χώρας. Ο νικητής του μεγάλου τελικού θα ταξιδέψει μέχρι τη Λισαβόνα, προσπαθώντας να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί για την πατρίδα του.

Οι 18 συμμετέχοντες του Destination Eurovision 2018 πέρασαν από 2 ημιτελικούς και έτσι προέκυψαν οι 8 φιναλίστ του τελικού. Μπορείτε να δείτε πως διαμορφώθηκαν τα αποτελέσματα στους 2 ημιτελικούς στους ακόλουθους συνδέσμους: Πρώτος ημιτελικός  –  Δεύτερος ημιτελικός

Το αποτέλεσμα των 8 φιναλίστ του τελικού Destination Eurovision 2018 αποφασίστηκε και στους 2 ημιτελικούς από τις δύο επαγγελματικές κριτικές επιτροπές σε ποσοστά 50% αντίστοιχα. Η γαλλόφωνη επιτροπή αποτελούνταν από τους: Amir, Isabelle Boulay και Christophe Willem. Η διεθνής επιτροπή αποτελούνταν από τους: Christer Björkman, Nicola Caligiore και Olga Salamakha.

Σε αυτό το σημείο να πούμε ότι, η γαλλόφωνη επιτροπή θα βρίσκεται παρούσα και τη βραδιά του τελικού, χωρίς ωστόσο δικαίωμα ψήφου. Μία είδηση της τελευταίας στιγμής έφερε στη θέση του κριτή Amir την περσινή εκπρόσωπο της Γαλλίας την Αlma!

Ένα νέο στοιχείο για την αποψινή βραδιά είναι ότι οι 8 υποψήφιοι θα τραγουδήσουν ντουέτο με διάσημους καλλιτέχνες της χώρας. Συγκεκριμένα τα ζευγάρια που θα παρακολουθήσουμε είναι τα εξής: Nassi – Gipsy KingsLouka – Maître GimsMadame Monsieur – DadjuMax Cinnamon – Patrick FioriEmmy Liyana – SlimaneLisandro Cuxi – Nolwenn LeroyIgit – Alain Souchon και Malo’ – Cats on Trees.

Οι 8 φιναλίστ του μεγάλου τελικού με τα τραγούδια τους είναι οι εξής

1. Louka – Mamma mia – live εμφάνιση 

2. Igit – Lisboa Jérusalem – live εμφάνιση

3. Emmy Liyana – OK ou KO – live εμφάνιση

4. Madame Monsieur – Mercy – live εμφάνιση

5. Lisandro Cuxi – Eva – live εμφάνιση

6. Max Cinnamon – Ailleurs – live εμφάνιση

7. Nassi – Rêve de gamin – live εμφάνιση

8. Malo’ – Ciao – live εμφάνιση 

Οι φιναλίστ του πρώτου ημιτελικού [Φωτογραφία: eurovisionworld]
Οι φιναλίστ του δεύτερου ημιτελικού [Φωτογραφία: oikotimes]

To αποτέλεσμα του τελικού θα κριθεί κατά 50% από το τηλεοπτικό κοινό και κατά 50% από μία διεθνή κριτική επιτροπή. Η επιτροπή αυτή θα απαρτίζεται από εκπροσώπους των αποστολών 10 χωρών. Οι 3 επικεφαλής από Σουηδία, Ιταλία και Λευκορωσία είναι ήδη γνώριμοι μιας και ψήφισαν στους 2 ημιτελικούς. Οι υπόλοιποι 7 εκπρόσωποι αποστολών θα είναι από Βουλγαρία, Αρμενία, Ελβετία, Ρωσία, Φινλανδία, Ισραήλ και Ισλανδία. Αξίζει να σημειωθεί ότι για την Αρμενία την βαθμολογία θα δώσει η Iveta Mukuchyan (εκπρόσωπος της χώρας το 2016)!

Παρουσιαστής της όλης βραδιάς θα είναι και πάλι φυσικά ο ταλαντούχος Garou!

Ο μεγάλος τελικός του Destination Eurovision 2018 θα μεταδοθεί απόψε το βράδυ στις 21:55 ώρα Ελλάδας και μπορείτε να τον παρακολουθήσετε είτε στα κανάλια France 2 και TV5Monde μέσω τηλεόρασης είτε στη live μετάδοση της σελίδας Eurovision France εδώ.

Εσείς ποιο τραγούδι προτιμάτε;

ΨΗΦΙΣΤΕ στο poll του OGAE Greece! 

[Λήξη ψηφοφορίας στις 21:30]

Ποιο τραγούδι θέλετε να εκπροσωπήσει την Γαλλία στην Λισαβόνα;
×

 

Μείνετε συντονισμένοι στο ogaegreece.com για να μην χάνετε τις εξελίξεις!

Γιώργος Φλίγκος

[Φωτογραφία: esctips.com]

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αν έκρινα αποκλειστικά και μόνο τα τραγούδια στη studio εκδοχή
    1. Reve de Gamin
    2. Mercy
    3. Mamma mia
    4. Lisboa Jerusalem
    5. Eva
    6. Ailleurs
    7. Ciao
    8. OK ou KO

    Ωστόσο στις live ερμηνείες τα πράγματα διαφέρουν κατά πολύ…
    1. Lisandro
    2. Emmy Liyana
    3. Igit
    4. Madame Monsieur
    5. Malo
    6. Max Cinnamon
    7. Nassi
    8. Louka

  2. 1-2.OK ou KO//Mercy
    3.lisboan jerusalem
    4.ciao
    5.reve de gamin
    6.eva
    7.mamma mia
    8.ailleurs
    Πιστευω οτι δε θα επιλεξουν το φαβορι συμφωνα με τα προγνωστικα και καποιους φανς-eva-καθως αν και ο τραγουδιστης ειναι πολυ καλος το τραγουδι “αμερικανιζει” για να κερδισει το μεσο γαλλο τηλεθεατη-κατα τη γνωμη μου.

  3. Προσωπικά θεωρώ πως το ΟΚ ou KO είναι η καλύτερη επιλογή για τη Γαλλία και θα την πάει πολύ ψηλά… Το Reve de Gamin αν και το καλύτερο τραγούδι που θα μπορούσε να χτυπήσει και πρωτιά , είναι απογοητευτικό live.. Το Eva αμερικανίζει πολύ αλλά ο Lisandro είναι χαρισματικός πάνω στη σκήνη.. H μάχη θα είναι ανάμεσα στο Eva και στο Mercy με τους Γάλλους να επιλέγουν το πιο μελωδικό και οικείο Mercy.
    1. OK ou KO
    2. Eva
    3. Mercy
    4. Reve de Gamin
    5. Ciao
    6. Mamma mia
    7. Ailleurs
    8. Lisboa jerusalem

  4. 1. Emmy Liyana – OK ou KO
    2. Madame Monsieur – Mercy
    3. Lisandro Cuxi – Eva
    ———————————————-
    4. Nassi – Rêve de gamin
    5. Igit – Lisboa Jerusalem

    Και τα 5 τα θεωρώ τραγούδια που θα μπορούσαν να δώσουν μια καλή θέση στη Γαλλία. Πάντως κάτι μου λέει πως ο νικητής θα είναι ο Lisandro και θα διαπιστώσετε πως οι Γάλλοι δεν είναι και τόσο σοβινιστές. Κακά τα ψέματα το παιδί είναι ταλέντο και μη ξεχνιόμαστε πως ο Lisandro είναι Πορτογάλος! Μια χαρά ευχαριστήθηκαν οι Γάλλοι τις δύο τελευταίες τους συμμετοχές που είχαν και αγγλικά μέσα και τα πήγαν καλά. Ένα hit δεν θα τους χαλάσει. Η διεθνής επιτροπή λογικά το Eva θα έχει πρώτο.

    Θα έχει ενδιαφέρον ο τελικός και μπράβο στη Γαλλία που το βλέπει πλέον πιο σοβαρά.

    • ΤΙ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ ΠΕΡΙ ΣΩΒΙΝΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ.Ο LISSANDRO NIΚΗΣΕ ΣΤΠ ΤΗΕ VOICEΠΟΥ ΨΗΦΙΖΙΥΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ!!ΑΣ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣΑΜΕ ΤΗ ΚΑΡΑΜΕΛΛΑ!!ΕΛΠΛΗΚΤΙΚΗ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΟΕΡΟΧΑ ΤΡΑΓΟΤΔΙΑ ΜΕ ΦΩΝΕΣ ΚΑΙΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΙΔΗ.ΑΨΟΓΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ.400 ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΡΤ!!

  5. Αν κερδίσει το Rêve de gamin ή το Eva, κατα την άποψή μου, θα χει πολλές ελπίδες για κάτι καλό στη Λισαβόνα. Τώρα το πόσο καλό θα εξαρτηθεί φυσικά και από τις άλλες συμμετοχές.

  6. Από την πολυσυζητημένη φέτος Γαλλία βρήκα μόνο δύο συμπαθητικά κομματάκια (OK ou KO και Mercy) και τίποτα περισσότερο.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ