ΓΑΛΛΙΑ: Ακούστε το πρώτο άλμπουμ της Barbara Pravi!

Πριν λίγα λεπτά κυκλοφόρησε το πρώτο προσωπικό άλμπουμ της Barbara Pravi με τίτλο “On n’enferme pas les oiseaux” – “Δεν εγκλωβίζουμε τα πουλιά”.

Στο άλμπουμ συνολικά περιλαμβάνονται 11 τραγούδια. Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει το τραγούδι Voilà με το οποίο η Barbara χάρισε στη Γαλλία τη 2η θέση στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision, αλλά και τα τραγούδια Le jour se lève & L’homme et l’oiseau που συναποτελούν μια τριλογία.

Η Eurovision άλλαξε τη ζωή μου

Σε πρόσφατες της δηλώσεις στην AFP η γαλλίδα ερμηνεύτρια εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή της για την εξέλιξη της καριέρας της μετά το διαγωνισμό :

Διανύω μία χρονική περίοδο όπου νιώθω ευλογημένη με ό,τι συμβαίνει. Είναι πραγματικά απίστευτο να βλέπω τον πρώτο μου δίσκο να κυκλοφορεί και να έχω τη δυνατότητα να ταξιδέψω σε τόσες χώρες για συναυλίες.

H επιτυχία της στο διαγωνισμό της Eurovision και η επακόλουθη δημοφιλία της στην Ευρώπη δεν έμειναν φυσικά ασχολίαστες :

Έκανα διακοπές στην Πορτογαλία και παρατηρούσα τα βλέμματα, τα ψιθυρίσματα του κόσμου καθώς και το ότι ήξεραν το όνομά μου. Ήταν τόσο παράξενο. Μάλιστα μια μέρα σε ένα μπαρ ήρθαν 3 άτομα στο τραπέζι μου και μου είπαν στα αγγλικά πόσο χαρούμενα είναι που κατάφεραν να βρουν εισιτήριο για τη συναυλία μου του χρόνου στη Λισαβώνα.

Ένα μονοπάτι

Η Barbara Pravi μας καλεί να ακούσουμε τις φωνές και τα μονοπάτια που μπορεί μια γυναίκα να ”προσφέρει” κατά τη διάρκεια της ύπαρξής της. Ακούγοντας το άλμπουμ είναι σαν να είμαστε θεατές μιας ταινίας που ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια μας.

Το δημιούργησα σαν μια ιστορία, ο καθένας κάνει τη δική του προσωπική φανταστική ιστορία, είναι ένα μονοπάτι.

Οι σκηνές εναλλάσσονται μεταξύ ερωτικών σκιρτημάτων, (Le jour se lève), αναζήτησης της ελευθερίας (Saute), αυτό-επιβεβαίωσης (La femme & Mes maladroits). Οι δοκιμασίες της ζωής είναι πάντα παρούσες. Στα τραγούδια που είχε γράψει πριν το διαγωνισμό, η Barbara Pravi παρουσιαζόταν στο κοινό με αφοπλιστική ειλικρίνεια, ”απογυμνωμένη” μεταξύ ενδοοικογενειακής βίας (Le Malamour) και έκτρωσης (Chair). Στο άλμπουμ αυτό, η νόσος Alzheimer δίνει την έμπνευση για ένα άκρως συγκινητικό κομμάτι (La ritournelle) και προμηνύει μία ερμηνεία σπαρακτική στη σκηνή.  Όπως δηλώνει και η ίδια :

Ο κόσμος που έρχεται στη συναυλία αναμένει κάτι που θα μπορεί να τους συγκλονίσει. Ειδικά για το τραγούδι La ritournelle, καλούμαι να δουλέψω καλά τα συναισθήματά μου για να μην “εκραγώ”, καθώς θίγει ένα πολύ ευαίσθητο ζήτημα, κάνω αναφορά στη γιαγιά μου… Ο αριθμός των παιδιών που λέω μέσα στο τραγούδι ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Μουσικά όργανα-Πρόσωπα

Τα τραγούδια του άλμπουμ επενδύονται μουσικά με πιάνο και έγχορδα. Όπως συμπληρώνει η Barbara:

Πρόκειται για μία αναφορά σε έναν από τους κορυφαίους συνθέτες του 20ου αιώνα, Prokofiev. Η ιδέα είναι ότι τα μουσικά όργανα είναι σαν να έχουν αποκτήσει ανθρώπινη υπόσταση.

Η γαλλίδα καλλιτέχνιδα θα δώσει μεταξύ άλλων δύο συναυλίες στο Trianon στο Παρίσι, ένας χώρος που της είναι ιδιαίτερα οικείος καθώς έχει δουλέψει μικρή εκεί ως σερβιτόρα….

Είναι εκεί όπου έμαθα να κάνω μοχίτο, να αλλάζω βαρέλι μπύρας, όπου έριξα καταλάθος ένα ποτό πάνω σε ένα πελάτη -γέλια-…. Είμαι ακόμα φίλη με τα άτομα που δουλεύουν εκεί. Για τη φάση αυτή της ζωής μου έχω μιλήσει σε ένα από τα προηγούμενα μου τραγούδια με τίτλο “Je sers”. Ήμουν 18 ετών θυμάμαι… Το να βρεθώ πάλι στην ίδια μουσική σκηνή ως τραγουδίστρια το βρίσκω σχεδόν… μυστηριώδες -γέλια-.

Μπορείτε να ακούσετε το καινούριο άλμπουμ της Barbara Pravi εδώ.

Πώς σας φαίνεται το άλμπουμ της Barbara ; Ποιο τραγούδι ξεχωρίζετε και γιατί ;

36 συναυλίες έχουν ήδη προγραμματιστεί για τους επόμενους μήνες με την Ελλάδα να μην αποτελεί προς το παρόν σταθμό της περιοδείας της.

Σε κάθε περίπτωση, μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις ειδήσεις αναφορικά με τη Barbara Pravi και τη συμμετοχή της Γαλλίας στη Eurovision 2022. 

Πηγή: franceinfo

Χρήστος Φάβιος
Χρήστος Φάβιος
Απόφοιτος του μεταπτυχιακού Εργασιακής και Οργανωσιακής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Βρυξελλών, recruiter και φανατικός με την Eurovision εδώ και δύο δεκαετίες. Αγαπώ να παρακολουθώ ταινίες, θέατρο και αθλητικές διοργανώσεις, να ταξιδεύω και να γράφω στίχους και ποιήματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ