ΒΕΛΓΙΟ: Οι Hooverphonic θα τραγουδήσουν ‘The Wrong Place’!

Πριν από λίγο η φλαμανδόφωνη τηλεόραση του Βελγίου VRT δημοσίευσε ότι οι Hooverphonic θα τραγουδήσουν ”The Wrong Place” στη Eurovision 2021.

Το ”The Wrong Place” είναι ένα τραγούδι που αναφέρεται στο πως είναι να ξυπνάς στο “λάθος μέρος” πλάι στο λάθος άνθρωπο σε στίχο εξολοκλήρου στα Αγγλικά.

Το Βέλγιο παρουσιάζει την ιδιαιτερότητα να διαθέτει δύο επίσημα κρατικά κανάλια, το γαλλόφωνο RTBF και το φλαμανδόφωνο VRT. Το κάθε κανάλι επιλέγει τον εκπρόσωπο της χώρας στο διαγωνισμό κάθε δεύτερη χρονιά. Ωστόσο λόγω της περσινής ακύρωσης, το VRT διατήρησε το δικαίωμα επιλογής τραγουδιού και για το 2021 εμπιστεύοντας για μία ακόμα χρονιά τους Hooverphonic. Το 2020 το συγκρότημα είχε επιλέξει να τραγουδήσει το ”Release me“.

Η συμμετοχή του συγκροτήματος επισκιάστηκε από την απουσία του τον προηγούμενο Μάιο από το ειδικό show Love Shine a Light. Εξίσου αρνητικά σχολιάστηκαν και οι καυστικές δηλώσεις του Alex Caller σχετικά με την ποιότητα των διαγωνιζόμενων τραγουδιών.

Λίγα λόγια για τους Hooverphonic

Πρόκειται για ένα τριμελές συγκρότημα που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1995. Αποτελείται από τους Alex Callier, Raymond Geerts και Geike Arnaert με τους δύο πρώτους να είναι ανελλιπώς μέλη του.

Όπως έχουμε ήδη πει σε προηγούμενο άρθρο, το Νοέμβριο του 2020 η Geike Arnaert επέστρεψε ως βασική ερμηνεύτρια του συγκροτήματος αντικαθιστώντας την Luka Cruysberghs. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Geike Arnaert είναι και εκείνη που έχει ερμηνεύσει το Mad About You, το τραγούδι που απογείωσε την καριέρα των Hooverphonic το 2000. Μέχρι σήμερα το συγκρότημα κυκλοφόρησε πάνω από 25 singles και 10 albums.

Οι Hooverphonic θεωρούνται από τους πιο γνωστούς φετινούς συμμετέχοντες. Το συγκρότημα έχει πραγματοποιήσει αρκετές συναυλίες και εμφανίσεις και στη χώρα μας.

  To Βέλγιο στην Eurovision

Το Βέλγιο υπήρξε μία από τις 7 χώρες που συμμετείχαν στον πρώτο διαγωνισμό που διεξήχθη το 1956. Έχει κερδίσει μία φορά το 1986 με το ”J’aime la vie” ερμηνευμένο από την Sandra Kim για λογαριασμό της RTBF.

Από το 2015, το Βέλγιο έχει επιστρέψει δυναμικά στο προσκήνιο του διαγωνισμού. O Loic Nottet (4ος), η Laura Tesoro (10η) και η Blanche (4η) διατήρησαν το Βέλγιο για 3 συνεχόμενες χρονιές στην τελική δεκάδα. Ωστόσο το Βέλγιο απέτυχε να προκριθεί στον τελικό το 2018 και 2019. Θα καταφέρουν οι Hooverphonic με το ”The Wrong Place” να ξαναφέρουν το Βέλγιο στον τελικό;

Υπενθυμίζουμε ότι η EBU διατήρησε την περσινή κατανομή των χωρών στους ημιτελικούς. Ως εκ τούτου, το Βέλγιο θα διαγωνιστεί στον Α’ Ημιτελικό, την Τρίτη 18 Μαΐου 2021 μαζί με την Κύπρο και θα εμφανιστεί στο 2ο μισό του διαγωνιστικού μέρους της βραδιάς (Θέσεις 10-17).

Πως σας φαίνεται η συμμετοχή του Βελγίου στη Eurovision 2021; Βαθμολογείστε την στο παρακάτω poll!

This poll is no longer accepting votes

Πώς βαθμολογείτε τη συμμετοχή του Βελγίου στη Eurovision 2021; / How do you rate the Belgian ESC 2021 entry?

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή του Βελγίου στην Eurovision 2021!

Πηγές: VRT,   eurovoix.com

Χρήστος Φάβιος
Χρήστος Φάβιος
Απόφοιτος του μεταπτυχιακού Εργασιακής και Οργανωσιακής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Βρυξελλών, recruiter και φανατικός με την Eurovision εδώ και δύο δεκαετίες. Αγαπώ να παρακολουθώ ταινίες, θέατρο και αθλητικές διοργανώσεις, να ταξιδεύω και να γράφω στίχους και ποιήματα.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έιναι ωραίο…το κομμάτι εχει στυλ dark soundtrack δραματικής ταινίας στα τέλη της δεκαετίας του 90′.

  2. Πέρυσι είχα απογοητευθεί πολύ με το Release Me, αλλά φέτος εξιλεώθηκαν στα μάτια μου. Το μόνο που με λυπεί είναι που δεν έχει η Luka Cruysberghs την ευκαιρία να βρεθεί επί σκηνής. Πάντως, ενώ πέρυσι θεωρούσα πως το Βέλγιο θα έμενε στον ημιτελικό, φέτος θεωρώ πως μάλλον θα προκριθεί.
    Καλή επιτυχία Βέλγιο!

  3. Είναι με απόσταση το καλύτερό μου ως τώρα, αρκετά καλύτερο από το release me το οποίο μου άρεσε επίσης! Γενικά από τους καλλιτέχνες που παραμένουν οι ίδιοι με το περασμένο έτος μόνο οι Hooveprhonic παρουσίασαν φέτος ασύγκριτα καλύτερη πρόταση σε σχέση με το 2020. Γενικά με εντυπωσίασαν και από την εμφάνιση του βίντεο (καταπληκτική παραγωγή) και δεν με ενδιαφέρει καθόλου σε τί θέση θα καταταχθεί απλά θέλω οπωσδήποτε να προκριθεί στον τελικό για να το απολαύσω δύο φορές (μακάρι και τρεις!!!!)
    Ευχαριστώ για την χαρά που μου δώσατε Hooverphonic και καλή τύχη

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ