?? ΒΕΛΓΙΟ: Οι πρώτες αντιδράσεις των Hooverphonic στις κριτικές!

Οι Hooverphonic παρουσίασαν χθες τη συμμετοχή τους στον 65ο διαγωνισμό της Eurovision στο Ρότερνταμ. Πρόκειται για το τραγούδι “Release me“, το οποίο αποτελεί σύνθεση των ιδίων.

Αναμφισβήτητα, η συμμετοχή των Hooverphonicέχει στρέψει τα φώτα πάνω της από την 1η Σεπτεμβρίου όταν και ανακοινώθηκε. Το βέλγικο συγκρότημα μετά από χρόνια έντονου pressing ένιωσε έτοιμο φέτος και ενέδωσε στην πρόταση της βέλγικης τηλεόρασης να είναι οι εκπρόσωποι της χώρας στο διαγωνισμό της Eurovision.

Οι πρώτες αντιδράσεις

Με το άκουσμα του τραγουδιού, το οποίο κυκλοφόρησε χθες, οι αντιδράσεις κριτικών και κοινού ήταν έντονες, όπως άλλωστε αναμενόταν. Υπάρχουν από τη μια οι ένθερμοι υποστηρικτές της μπάντας οι οποίοι λάτρεψαν το χαρακτηριστικό ήχο του συγκροτήματος.

Στον αντίποδα, αρκετός κόσμος οι οποίοι περίμεναν κάτι ιδιαίτερο από τους Hooverphonic. Πολλοί θεωρούν το τραγούδι flat και μη κατάλληλο για τη Eurovision.

“Επιλέξαμε σαφώς ένα τραγούδι Hooverphonic και όχι ένα τραγούδι ειδικά σχεδιασμένο για τη Eurovision το οποίο δεν θα ακούγεται πλέον σαν τους Hooverphonic.Έχω ήδη ακούσει μερικά άλλα τραγούδια και νομίζω ότι το τραγούδι μας ξεχωρίζει. Στο τσίρκο κακογουστιάς υπάρχει επίσης χώρος για ένα μαργαριτάρι. Η αποστολή μας είναι απλά να είμαστε διαφορετικοί.”. δήλωσε ο Alex Callier ιδρυτής του συγκροτήματος.

Οι άνθρωποι που είναι επικριτικοί τώρα, δεν νομίζω ότι παρακολουθούσαν την Eurovision εδώ και χρόνια. Τα τελευταία χρόνια, τα πράγματα έχουν αλλάξει πραγματικά εκεί. Κοιτάξτε το Salvador Sobral ή τη Blanche, αυτά είναι επίσης μη τυπικά τραγούδια που τα πήγαν καλά. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν κολλήσει στα νιάτα τους. Τραγούδια όπως αυτά του Sobral ή του Blanche επίσης δεν είχαν κάτι ανεβαστικό και παρ ‘όλα αυτά τα πήγαν πολύ καλά. Και επιπλέον: βλέπετε κάτι τέτοιο στην ποπ μουσική; Δεν χρειάζεστε πλέον βαρύγδουπες μπαλάντες. Θέλουμε να το κάνουμε με μικρά συναισθήματα.

Πρόσθεσε επιπλέον κάποιες λεπτομέρειες για την παρουσίαση του τραγουδιού επί σκηνής, Η εμφάνιση θα είναι λιτή και συγκρατημένη, ενώ το συγκρότημα θα φοράει παραδοσιακά ρούχα της χώρας.

Η τοποθέτηση του VRT

Η παραπάνω δήλωση του Alex Callier σήκωσε όπως ήταν επόμενο θύελλα αντιδράσεων. Το VRT έκανε τοποθέτηση όπου διασαφηνίζει την έννοια των λεγομένων του Alex Callier.

Αυτό το απόσπασμα έχει αφαιρεθεί από το γενικό πλαίσιο. Πολλοί άνθρωποι γύρω από τον Alex τον ρωτούν «γιατί το κάνετε αυτό;». Και αυτοί οι άνθρωποι το χαρακτηρίζουν «μια γιορτή κακογουστιάς». Κάτι με το οποίο ο Alex και οι συνεργάτες του δεν συμφωνούν με καθόλου! Αγαπούν την Eurovision. Υπάρχει πράγματι ένα μεγάλο μέρος του διαγωνισμού που χαρακτηρίζεται από καμπάνες και σφυρίχτρες. Οι Hooverphonic δεν θα είναι μέρος αυτού, επειδή οι Hooverphonic είναι μόνο Hooverphonic και θέλουν να παραμείνουν κοντά στο DNA τους. Έτσι, αν οι άνθρωποι ερμηνεύσουν την Eurovision ως τσίρκο, τότε αφήστε τους να το κάνουν. Ο Alex, η Luka και ο Raymond ανυπομονούν πολύ!

Πως σας φαίνεται η κριτική που ασκείται στους Hooverphonic;

Περιμένατε κάτι διαφορετικό από το “Release me”;

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή του Βελγίου στη Eurovision 2020!

[Πηγή/ Φωτογραφία: escturkey/ hooverphonicoff instagram]

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. αν θεωρειςτσίρκο κακογουστιάς τη Eurovision τοτε γιατι συμμετέχεις???Aπαραδεκτοι..εγω.παρεμπιπτόντως δεν ακουσα κανενα μαργαριτάρι αλλα ενα τραγουδι δηθεν

    • Αν και ειμαι φαν του Βελγιου, αν και ειμαι φαν του συγκροτηματος, θα συμφωνησω μαζι σου οτι αν ειναι τσιρκο, δεν πας. Οτι ειχε πει και ο Πορτογαλος πιτσιρικας. Και οντως προκειται για ενα απλο αξιοπρεπες τραγουδι, ισως πανω απο το μεσο ορο, αλλα οχι και μαργαριταρι.

  2. α) Αν δεν θες να σε φάνε οι κότες, μην μπλέκεσαι με τα πίτουρα.
    Ήξεραν που πάνε. Αν δεν το εκτιμούν, να μην πάνε. Το ότι η κριτική τους περί τσίρκου ακολουθεί τη δήλωση ότι έχουν ήδη ακούσει φετινές συμμετοχές, την κάνει ακόμα χειρότερη.

    β) Κάθε πράγμα πρέπει να γίνεται στον καιρό του. Η συμμετοχή του γκρουπ στον διαγωνισμό θα είχε νόημα πριν 20 χρόνια, όταν ήταν πραγματικά στις δόξες του. Πλέον είναι μία σκιά του εαυτού του που αναμασά την ίδια και την ίδια φόρμουλα, χωρίς ούτε καν να το κάνει καλά πια, όπως δείχνει και το τραγούδι τους.

    • Το έχω καημό να δω θετικά σχόλια από εσένα κάποια στιγμή. Πραγματικά δηλαδή, ναι μεν δεν είναι κακό να εκφραζεις τις απόψεις σου, σε καμία περίπτωση και εδώ καλά κάνεις καθώς φαίνεται το ξέρεις το συγκρότημα που εγώ ούτε καν. Όμως το οτι θέλουν και επέλεξαν να συμμετάσχουν τώρα, δεν είναι καθόλου άκυρο, δεν πρέπει να θεωρείται άκυρο. Μπορεί στην πάροδο των χρόνων να “έπεσαν” όμως ποτέ δεν είναι αργά για να κάνει κάποιος την αρχή, το επόμενο βήμα. Αυτό, το οτι ένα συγκρότημα σαν αυτούς, το θέλει και το κάνει, πρέπει τουλάχιστον να “αγκαλιαστει” για να νιώθουν ζεστασιά ότι η προσπάθειά τους δεν πρέπει να θεωρείται “ντροπή” γιατί η κάθε προσπάθεια πρέπει να εκτιμάται κι ας μην μας αρέσει το τελικό αποτελεσμα.

  3. Ειδα την συνεντευξη στη φλαμανδικη τηλεοραση και δεν το ειπε ακριβως ετσι. Απαντησε σε ερωτηση για το τσιρκο και ειπε οτι ακομα και σε τσιρκο μπορεις να βρεις διαμαντια

  4. άλλος παπαδημητριου μας βρηκε με την κοπελια που ειναι σα να της σκοτωσανε τη μανα με το τραγουδι της κ το προσωπο της. ουστ

  5. Ειναι ο ναρκισσισμος των απανταχου κουλτουριαρηδων. Πανε στη Eurovision γιατι νομιζουν οτι ειναι ξεχωριστοι ενω οι αλλοι ειναι κακογουστοι. Thumbs down εννοειται

  6. Nobody cares κύριοι. Ο κόσμος εκείνο το βράδυ που βλέπει, δεν κάθεται 10 μήνες πριν να ασχολείται με τις δηλώσεις των συμμετεχόντων. Εξ ου και ουδείς πτοήθηκε από τον κομπλεξικό Πορτογάλλο και τον βγάλανε και πρώτο. Η Γιουροβίζιον κατεξοχήν ήταν ένας διαγωνισμός αμφιβόλου ποιότητος. Μπορεί τα τελευταία δέκα χρόνια να βελτιώθηκε, αλλά η ρετσινιά των προηγούμενων 50 χρόνων έμεινε. Έχουν δίκαιο οι Βέλγοι, αλλά όπως προείπα, ουδείς κόπτεται. Έτι περισσότερον αν ο κόσμος εκείνο το βράδυ μετά από τρεις ώρες πρόγραμμα δεν ακούσει και τίποτε καλύτερο.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ