ΑΡΜΕΝΙΑ: Θα επιστρέψει στη Eurovision το 2022;

Παρούσα στην 66η κατά σειρά διοργάνωση της Eurovision φαίνεται πως θα είναι η Αρμενία, έπειτα από την απουσία της από τον φετινό διαγωνισμό στο Ρότερνταμ. 

Η είδηση δεν είναι επιβεβαιωμένη επίσημα από τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα της χώρας, AMPTV, ακόμα ωστόσο ο David Tserunyan, επί χρόνια δημοσιογράφος και υπάλληλος της Αρμενικής τηλεόρασης και παράλληλα αρχηγός αποστολής της Αρμενίας στις Eurovision και Junior Eurovision, κοινοποίησε ένα ιδιαίτερα αισιόδοξο μήνυμα στα social media του σχετικά με τον διαγωνισμό της Eurovision 2022 αλλά και την πιθανή επιστροφή της Αρμενίας σε αυτόν.

Πιο συγκεκριμένα, ο Tserunyan μέσα από το μήνυμά του ήθελε να ευχαριστήσει όσους τον εμπιστεύτηκαν και τον ψήφισαν να αποτελέσει μέλος του Reference Group * για τη Eurovision 2022, γεγονός που τον χαροποίησε ιδιαίτερα. Μεταξύ άλλων, ο Αρμένιος δημοσιογράφος και αρχηγός αποστολής της Αρμενίας στη Eurovision άφησε να εννοηθεί πως ευχάριστα και σπουδαία νέα θα ανακοινωθούν σύντομα με τις πρώτες σκέψεις να οδηγούν στην πιθανή επιστροφή της Αρμενίας στον διαγωνισμό…

* Το Refernce Group αποτελείται από εκλεγμένους αρχηγούς αντιπροσωπειών, εκτελεστικούς παραγωγούς από προηγούμενους κεντρικούς ραδιοτηλεοπτικούς φορείς καθώς και από τον εκτελεστικό επόπτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοτηλεοπτικών Μεταδόσεων (EBU). Δουλειά τους είναι να κατευθύνουν τον διαγωνισμό από τον ένα διοργανωτή στον άλλον. 

Υπενθυμίζουμε, πως η τελευταία εκλεγμένη συμμετοχή της Αρμενίας για τη Eurovision ήταν το “Chains on you” με την Athena Manoukian, το 2020 όμως η τελευταία επί σκηνής συμμετοχή της χώρας ήταν το 2019 με την Srbuk και το “Walking out”. 

Η ΑΡΜΕΝΙΑ ΣΤΗ EUROVISION!

Η Αρμενία έλαβε μέρος για πρώτη φορά στη Eurovision το 2006 και μέχρι σήμερα μετρά 13 συμμετοχές. Το 2012 απουσίασε για πρώτη και μοναδική έως τώρα φορά από τον διαγωνισμό ενώ άλλες τρεις χρονιές (2011, 2018, 2019) οι συμμετοχές της δεν κατάφεραν να προκριθούν από τις Ημιτελικές φάσεις. Η υψηλότερη θέση που έχει λάβει ποτέ σε τελικό η Αρμενία είναι η 4η την οποία μάλιστα έχει “σκοράρει” δις (2008, 2014).

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Αρμενίας στη Eurovision 2022! 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Είναι απο τις επιστροφές που περιμένουμε έχουν στείλει καλες συμμετοχές στο παρελθόν

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ