ΑΝΔΟΡΡΑ: Δεν επιστρέφει στη Eurovision 2022!

Η Ανδόρρα δυστυχώς δεν θα είναι ανάμεσα στις χώρες που θα πάρουν μέρος στον 66ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα της χώρας RTVA, Xavier Mujal.

Απόφαση παρά τις σκέψεις για επιστροφή

Τον Απρίλιο, η τηλεόραση της Ανδόρρας είχε εκφράσει την επιθυμία να επιστρέψει στον διαγωνισμό, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

Το RTVA θα επιστρέψει στην Eurovision, αλλά πρώτα πρέπει να γίνει μια εκτίμηση κόστους. Ο διαγωνισμός επιτρέπει στους καλλιτέχνες της χώρας να έχουν μια διεθνή προβολή και να διαδώσουν την πολιτιστική μας δραστηριότητα.

Ο Υπουργός Πολιτισμού του κρατιδίου των Πυρηναίων επιβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει επιστροφή για το 2022. Η αιτιολογία είναι πως δεν κατατέθηκε κάποιο σχέδιο για επιστροφή.

Η Ανδόρρα στη Eurovision

Με πρώτη είσοδο το 2004, η Ανδόρρα μετράει 6 συμμετοχές στον διαγωνισμό. Η συμμετοχή της Susanne Georgi (2009) αποτελεί μέχρι στιγμής την τελευταία εμφάνιση της χώρας. Η Ανδόρρα δεν έχει καταφέρει ποτέ να περάσει το σκόπελο των Ημιτελικών και να βρεθεί στον Τελικό. Καλύτερη επίδοση αποτελεί αυτή των Anonymous (2007) οι οποίοι με το Salvem el món έφτασαν μέχρι την 12η θέση του Ημιτελικού.

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ