ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖAΝ: Το iTV ψάχνει το νέο κομμάτι της Efendi για το 2021!

H Efendi είναι από τους τυχερούς καλλιτέχνες της … αδικοχαμένης Eurovision 2020 που πήραν το πράσινο φως για τον Διαγωνισμό του 2021. Το iTV (İctimai Televiziya), η κρατική τηλεόραση του Αζερμπαϊτζάν, φαίνεται πως έχει μείνει ικανοποιημένο από την αντίδραση του κοινού προς το πρόσωπο της Efendi και έτσι δεν σκέφτηκε να μπει σε διαδικασία αναζήτησης νέου καλλιτέχνη για φέτος.

Ωστόσο σύμφωνα με τους κανονισμούς της EBU, όλα τα τραγούδια που υποβλήθηκαν για το 2020 δεν μπορούν να διαγωνιστούν στον Διαγωνισμό του 2021 επομένως όλοι οι φορείς θα πρέπει να βρουν καινούργιες συμμετοχές. Έτσι, το iTV έχει ήδη ανοίξει από σήμερα μια πλατφόρμα υποβολής τραγουδιών προκειμένου να βρεθεί η νέα συμμετοχή της χώρας για τη φετινή Eurovision. Οι ενδιαφερόμενοι συνθέτες και στιχουργοί μπορούν να καταβάλουν τις προτάσεις τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση song@eurovision.az μέχρι και τις 19 Ιανουαρίου 2021.

Η Samira Efendiyeva (όπως είναι το πλήρες όνομα της Efendi) είναι δημοφιλής μουσικός του Αζερμπαϊτζάν. Είναι γεννημένη στις 17 Απριλίου 1991 στο Μπακού και είναι απόφοιτος του Asaf Zeynally Music College (Εθνικό Ωδείο Αζερμπαϊτζάν). Το 2009 συμμετείχε στον διαγωνισμό τραγουδιού “Yeni Ulduz” και έτσι έκανε το όνομά της γνωστό στο ευρύ κοινό. Το 2014 έλαβε μέρος στο talent show “Böyük Səhnə” ενώ ένα χρόνο αργότερα δοκίμασε τη τύχη της στο “The Voice of Azerbaijan” τερματίζοντας στη 3η θέση. Το 2017 εκπροσώπησε το Αζερμπαϊτζάν στον διεθνή διαγωνισμό τραγουδιού “Silk Way Star” στο Αλμάτι του Καζακστάν όπου και κέρδισε τη τρίτη θέση. Δύο χρόνια μετά (2019) συμμετείχε σε έναν ακόμη διαγωνισμό, το “Voice of Nur-Sultan” ο οποίος και αυτός διεξάχθηκε στο Καζακστάν αλλά στη πόλη Astana.  To 2020 ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός του Αζερμπαϊτζάν İTV την επέλεξε με εσωτερική απόφαση ως εκπρόσωπο της χώρας στη Eurovision 2020. Η επίσημη ανακοίνωση έγινε στις 28 Φεβρουαρίου 2020 ενώ το τραγούδι με το οποίο θα εκπροσωπούσε τη χώρα εφόσον ο Διαγωνισμός δεν ακυρωνόταν τελικά είχε τίτλο “Cleopatra” και κυκλοφόρησε στις 10 Μαρτίου 2020. Μετά την ακύρωση της Eurovision 2020, το İTV ανακοίνωσε πως η Efendi θα παραμείνει η εκπρόσωπος της χώρας και για τον Διαγωνισμό του 2021.

Υπενθυμίζουμε ότι το Αζερμπαϊτζάν θα διαγωνιστεί στον Α’ Ημιτελικό της Eurovision 2021 στις 18 Μαΐου 2021 και θα εμφανιστεί στο δεύτερο μισό (Θέσεις 9-17) του διαγωνιστικού μέρους της βραδιάς! 

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή του Αζερμπαϊτζάν στη Eurovision 2021!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ