ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ: 45 αιτήσεις μέχρι στιγμής για το Una Voce per San Marino!

Μεγάλη κινητικότητα έχει ανιχνευθεί για τον εθνικό τελικό του Αγίου Μαρίνου. Μέχρι στιγμής, 45 αιτήσεις έχουν κατατεθεί για την συμμετοχή καλλιτεχνών στο “Una Voce per San Marino“!

Πιο συγκεκριμένα, το 40% των αιτήσεων προέρχεται από καλλιτέχνες εκτός του Αγίου Μαρίνου. Στην πλειοψηφία τους, οι καλλιτέχνες αυτοί προέρχονται από την Σουηδία. Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της χώρας είναι θετικός για τον αριθμό των αιτήσεων μέχρι στιγμής, και ελπίζουν ότι θα συνεχίσει να αυξάνεται στο μέλλον.

Το logo του Una Voce per San Marino

Περισσότερες λεπτομέρειες για την διαδικασία!

Σύμφωνα με τον κανονισμό, αίτηση μπορεί να υποβάλλει ένας καλλιτέχνης ανεξαρτήτως της χώρας από την οποία κατάγεται. Όπως σας είχαμε γράψει και σε προηγούμενό μας άρθρο, ο τελικός θα διεξαχθεί στις 19 Φεβρουαρίου, ενώ θα έχει προηγηθεί μια εκτεταμένη διαδικασία επιλογής των καλλιτεχνών. Το Una Voce per San Marino είναι μια συνεργασία του Media Evolution Srl, του Υπουργείου Τουρισμού και του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα SMRTV (San Marino RTV).

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν διαγωνισμό χωρισμένο σε στάδια, ανάμεσα σε Δεκέμβριο και Ιανουάριο. Δύο φάσεις θα διεξαχθούν: πρώτα η Ακαδημία διαμορφωτικού χαρακτήρα που θα εστιάσει στις “νέες προτάσεις (nuove proposte)”, και εν συνεχεία το εν στενή εννοία casting. Επακόλουθα, θα διεξαχθούν οι 5 ημιτελικοί από τις 9 ως τις 13 Φεβρουαρίου, ενώ στον τελικό της 16ης Φεβρουαρίου θα προκύψουν οι 9 ανερχόμενοι καλλιτέχνες που θα φθάσουν στον μεγάλο τελικό της 19ης Φεβρουαρίου.

Μάλιστα, ο αρχηγός της αποστολής του Αγίου Μαρίνου, Alessandro Capicchioni, δήλωσε ότι:

Αναμένουμε μεγάλη συμμετοχή, γιατί αυτές οι πρωτοβουλίες έχουν μεγάλη επιτυχία. Πολλοί τραγουδιστές θα ήθελαν να συμμετέχουν στην Eurovision, αλλά συχνά είναι αδύνατον, επειδή ορισμένοι εθνικοί τελικοί έχουν ως προϋπόθεση την ιθαγένεια. Πριν ένα χρόνο λάβαμε 1000 αιτήσεις, φέτος μπορούμε να σπάσουμε αυτό το ρεκόρ.

Alessandro Capicchioni.

Οι ημερομηνίες του “Una Voce per San Marino” είναι οι εξής:

  • Δεκέμβριος με Ιανουάριος – Ακαδημία ‘Nuove proposte’.
  • 9 Φεβρουαρίου – Πρώτος ημιτελικός ‘Nuove proposte’.
  • 10 Φεβρουαρίου – Δεύτερος ημιτελικός ‘Nuove proposte’.
  • 11 Φεβρουαρίου – Τρίτος ημιτελικός ‘Nuove proposte’.
  • 12 Φεβρουαρίου – Τέταρτος ημιτελικός ‘Nuove proposte’.
  • 13 Φεβρουαρίου – Πέμπτος ημιτελικός ‘Νuove proposte’.
  • 16 Φεβρουαρίου – Τελικός ‘Nuove proposte’.
  • 19 Φεβρουαρίου – Μεγάλος τελικός με την συμμετοχή 9 καλλιτεχνών της ακαδημίας ‘Nuove proposte’ και 9 καταξιωμένων καλλιτεχνών.

Υπενθυμίζουμε ότι η τελευταία και μοναδική φορά που ο Άγιος Μαρίνος δεν επέλεξε εσωτερικά τον εκπρόσωπό του για το διαγωνισμό ήταν το 2018 όταν και διοργάνωσε το “1in360”. Οι Jessika & Jenifer Brening εκπροσώπησαν τότε τη χώρα με το τραγούδι Who We Are. Πέρσι, ο Άγιος Μαρίνος εκπροσωπήθηκε για δεύτερη φορά από την Senhit, με το τραγούδι “Adrenalina“, όπου και τερμάτισε στην 22η θέση. Μαζί της ήταν ο παγκοσμίου φήμης rapper, FloRida.


Ο Άγιος Μαρίνος στην Eurovision με μια ματιά!

  • Συμμετοχές: 11
  • Πρώτη συμμετοχή: 2008 (Miodio – Complice – NQ – 5 βαθμοί) 
  • Εμφανίσεις σε τελικό: 3
  • Νίκες: –
  • Καλύτερη θέση: 2019 (Serhat – Say Na Na Na – 19η θέση – 77 βαθμοί)
  • Χειρότερη θέση: 2017 (Valentina Monetta & Jimmie Wilson – Spirit Of The Night – NQ – 1 βαθμός)

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με την συμμετοχή του Αγίου Μαρίνου στην Eurovision!

[Πηγή άρθρου και φωτογραφίας: eurovisionin.com, eurovoix.com]

Χρυσούλα Γκανά
Χρυσούλα Γκανά
Κάτοικος Βρυξελλών, δικηγόρος στο επάγγελμα, με ειδίκευση στο διεθνές δίκαιο και στους διεθνείς οργανισμούς. Ούσα στην καρδιά της Ευρώπης, λατρεύω τα ταξίδια, τις βόλτες, τις συναυλίες και το clubbing, ωστόσο στον ελεύθερο μου χρόνο, βλέπω (και μεταφράζω) τουρκικά σήριαλ και Netflix. Με τον διαγωνισμό ασχολούμαι ανελλιπώς από το 2005, καθώς για εμένα η Eurovision είναι η προσωπική μου γιατρειά, με ταξιδεύει σε έναν άλλο κόσμο και με κάνει να νιώθω υπέροχα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ