ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ: Με εθνικό τελικό το 2022 – οι λεπτομέρειες!

Ήδη από τον Απρίλιο είχε γίνει γνωστό ότι ο Άγιος Μαρίνος θα επιλέξει τον εκπρόσωπό του μέσω του “Una Voce per San Marino”! Σήμερα δόθηκαν στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες για την διεξαγωγή του εθνικού τελικού της χώρας! Στις 12:30 ώρα Ελλάδος προβλήθηκε ένα τηλεοπτικού σόου στην τηλεόραση, σε live streaming αλλά και στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης του καναλιού. Εκεί, παρουσιάστηκαν όλες οι λεπτομέρειες του επερχόμενου εθνικού τελικού!

Οι λεπτομέρειες της επιλογής!

Ο Άγιος Μαρίνος ψάχνει την κατάλληλη συνταγή ώστε να συνεχίσει το επιτυχημένο σερί προκρίσεων στον μεγάλο τελικό της Eurovision. Μετά την Senhit, τον FloRida και τον Serhat, που κατάφεραν να εξασφαλίσουν θέση στον τελικό, ο Άγιος Μαρίνος ψάχνει καλλιτέχνη που θα εδραιωθεί στην παγκόσμια σκηνή. Το “Una Voce per San Marino” ενθαρρύνει τους καλλιτέχνες να συμμετέχουν σε δύο κατηγορίες: στους ανερχόμενους και στους ήδη καταξιωμένους. Οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες θα προσκληθούν από τους διοργανωτές του σόου, ενώ τα προκριματικά για τους ανερχόμενους θα διεξαχθούν στις 13-19 Δεκεμβρίου 2021 και στις 5-11 Ιανουαρίου 2022 στο θέατρο Titano. Ήδη έχουν δοθεί στη δημοσιότητα οι κανονισμοί διεξαγωγής του τελικού, όπου μπορείτε να τους βρείτε εδώ.

Περαιτέρω επιλογές θα διεξαχθούν τον Φεβρουάριο του 2022, χωρίς περιορισμό σε γλώσσα ή εθνικότητα για τους συμμετέχοντες. Ο μεγάλος τελικός του “Una Voce per San Marino” θα διεξαχθεί το Σάββατο στις 19 Φεβρουαρίου. Εκεί θα συμμετέχουν 9 ανερχόμενοι και 9 καταξιωμένοι καλλιτέχνες (σύνολο 18). Μια επιτροπή ειδικών θα είναι εκείνη που θα επιλέξει τον νικητή του σόου. 

Το Una Voce per San Marino είναι μια συνεργασία του Media Evolution Srl, του Υπουργείου Τουρισμού και του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα SMRTV (San Marino RTV). Μπορείτε να παρακολουθήσετε το σημερινό σόου, που έκανε γνωστές όλες τις παραπάνω λεπτομέρειες εδώ. Στο σόου ήταν παρόντες και ορισμένοι παλαιότεροι stars του διαγωνισμού, όπως η Valentina Monetta (2012, 2013, 2014, 2017), ενώ και ο Serhat (2016, 2019) έστειλε τις ευχές του. 

Υπενθυμίζουμε ότι η τελευταία και μοναδική φορά που ο Άγιος Μαρίνος δεν επέλεξε εσωτερικά τον εκπρόσωπό του για το διαγωνισμό ήταν το 2018 όταν και διοργάνωσε το “1in360”. Οι Jessika & Jenifer Brening εκπροσώπησαν τότε τη χώρα με το τραγούδι Who We Are. Πέρσι, ο Άγιος Μαρίνος εκπροσωπήθηκε για δεύτερη φορά από την Senhit, με το τραγούδι “Adrenalina“, όπου και τερμάτισε στην 22η θέση. Μαζί της ήταν ο παγκοσμίου φήμης rapper, FloRida.


Ο Άγιος Μαρίνος στην Eurovision με μια ματιά!

  • Συμμετοχές: 11
  • Πρώτη συμμετοχή: 2008 (Miodio – Complice – NQ – 5 βαθμοί) 
  • Εμφανίσεις σε τελικό: 3
  • Νίκες: –
  • Καλύτερη θέση: 2019 (Serhat – Say Na Na Na – 19η θέση – 77 βαθμοί)
  • Χειρότερη θέση: 2017 (Valentina Monetta & Jimmie Wilson – Spirit Of The Night – NQ – 1 βαθμός)

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με την συμμετοχή του Αγίου Μαρίνου στην Eurovision!

[Πηγή άρθρου και φωτογραφίας: eurovision.tv, eurovoix.com, sanmarinortv]

Χρυσούλα Γκανά
Χρυσούλα Γκανά
Κάτοικος Βρυξελλών, δικηγόρος στο επάγγελμα, με ειδίκευση στο διεθνές δίκαιο και στους διεθνείς οργανισμούς. Ούσα στην καρδιά της Ευρώπης, λατρεύω τα ταξίδια, τις βόλτες, τις συναυλίες και το clubbing, ωστόσο στον ελεύθερο μου χρόνο, βλέπω (και μεταφράζω) τουρκικά σήριαλ και Netflix. Με τον διαγωνισμό ασχολούμαι ανελλιπώς από το 2005, καθώς για εμένα η Eurovision είναι η προσωπική μου γιατρειά, με ταξιδεύει σε έναν άλλο κόσμο και με κάνει να νιώθω υπέροχα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ