ΆΓΙΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ: Ο Αρχηγός της Αποστολής καταγγέλλει…

Πριν από λίγη ώρα βγήκε στο φως της δημοσιότητας ένα επίσημο δελτίο τύπου από την κρατική τηλεόραση του Άγιου Μαρίνου RTv μέσα από το οποίο ο Alessandro Capicchioni, ο αρχηγός της αποστολής της χώρας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, διαμαρτύρεται για κάποια σοβαρά θέματα σχετικά με την μετάδοση του Δεύτερου Ημιτελικού από τον Ιταλικό φορέα RAI4. 

Αναλυτικά, ο Capicchioni αναφέρει:

“Τα τελευταία δέκα χρόνια, ως Αρχηγός της Αποστολής του Άγιου Μαρίνου, γεγονός το οποίο με κάνει να είμαι μεγάλο κομμάτι της οικογένειας της Eurovision, ποτέ δεν συνάντησε κάτι παρόμοιο με αυτό που έγινε εχθές το βράδυ κατά τη διάρκεια της αναμετάδοσης του Δεύτερου Ημιτελικού της Eurovision 2018. Οι δύο εκφωνητές της RAI4 (Ιταλία) έκαναν προσβλητικές δηλώσεις και διέδωσαν ψεύτικες ειδήσεις: Ισχυρίστηκαν πως ο περσινός εκπρόσωπος της Ιταλίας στον διαγωνισμό Francesco Gabbanni έχασε τη πρωτιά εξαιτίας της ψηφοφορίας του Άγιου Μαρίνου. Πρόκειται για μία εντελώς ψευδής είδηση και οι επαγγελματίες, ή όσοι θεωρούνται επαγγελματίες, θα πρέπει να αποφύγουν τέτοια ατιμία, ειδικά όταν μιλούν εκ μέρους ενός των παλαιοτέρων και πιο σεβαστών κρατικών ραδιοτηλεοπτικών φορέων της Ευρώπης. Αξίζει να αναφερθεί ότι χρησιμοποίησαν τη λέξη “Κακόφημος” για να περιγράψουν μία εντελώς φιλική χώρα. 

Ο καθένας που αξιολογεί την βαθμολογία, μπορεί καθαρά να δει, ότι ακόμη και αν η επιτροπή του Άγιου Μαρίνου έδωσε 12 βαθμούς στην Ιταλική συμμετοχή πέρυσι, αυτή τερμάτισε μόλις στην 6η θέση ανεξάρτητα από το γεγονός ότι οι δικαστικές επιτροπές είναι κυρίαρχες σε όλα τα έθνη, όχι μόνο στον Άγιο Μαρίνο, και ότι απαντούν μόνο στη συνείδησή τους. Ο Άγιος Μαρίνος ουδέποτε δήλωσε ότι η Ιταλία δεν έχει απονείμει στον Σαν Μαρίνο κάτι παραπάνω από 6 βαθμούς.

Η ζημιά κατά τη διάρκεια της ζωντανής εκπομπής έχει γίνει τώρα, ανεξάρτητα από το αν βοήθησε ή εμπόδισε την πορεία της χώρας στο διαγωνιστικό κομμάτι. 

Απογοητευτικά, η συμπεριφορά των δύο σχολιαστών κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης του RAI 4 δεν είναι μόνο σκανδαλώδης, αλλά και ανυπόφορη. Θα είχε ενδιαφέρον να γνωρίζαμε εάν το ίδιο πράγμα – αν η λέξη “κακόφημος” έχει χρησιμοποιηθεί προς μια ανεξάρτητη και φιλική χώρα –  θα είχε χρησιμοποιηθεί από μια άλλη χώρα σε έναν από τους κοντινότερους γείτονές της. Στο κρατικό κανάλι της χώρας μας, RTV, θα μπορούσαμε ενδεχομένως να ζητήσουμε την αντίδραση από τη Ρωσία ή τη Γερμανία, για παράδειγμα.

Ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας, θα συναντηθώ σήμερα με τον Γενικό Διευθυντή του RTV σήμερα – βρίσκεται εδώ, στη Λισαβόνα- για να ζητήσω μια αξιολόγηση από την EBU σχετικά με το τι συνέβη.

Alessandro Capicchioni

Αρχηγός της αποστολής” 

Δείτε παρακάτω το επίσημο δελτίου τύπου όπως εστάλη από τον κ. Capicchioni. 

Πηγή φωτογραφίας: YouTube Channel – ESCDaily | RTV San Marino 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Έτσι….Εμείς τι κάναμε;…Ποιος μιλησε που πήγαν να Την τυφλωσουν την άλλη με τα πυροτέχνηματα; αγρόν αγοράζουν…

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ