ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Εθελοντές χορωδούς ψάχνει ο Daði Freyr!

Ο Daði Freyr μόλις ανακοίνωσε ότι χρειάζεται τις φωνές όλων μας για να τις ενσωματώσει στο τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ισλανδία στη Eurovision 2021! Οι Ισλανδοί μας γνωστοποίησαν στα τέλη Οκτωβρίου ότι ο εκπρόσωπός τους για το 2021 θα παραμείνει ο Daði Freyr. Λίγο πριν τα Χριστούγεννα μάλιστα, ο Daði δήλωσε ότι το τραγούδι έχει ήδη γραφτεί. Με σημερινή ανακοίνωσή του στο Twitter, ο Ισλανδός μουσικός καλεί όλους του τους θαυμαστές να συμμετάσχουν στη χορωδία που θα ενσωματωθεί στα προ-ηχογραφημένα φωνητικά του τραγουδιού:  

Ο Daði Freyr λοιπόν χρειάζεται τις φωνές μας και μας έχει συγκεκριμένες οδηγίες ΕΔΩ για τον σκοπό αυτό. Μπορείτε όσοι εμπιστεύεστε τις φωνητικές σας ικανότητες να αναπαράγετε μία ή και περισσότερες από τις 7 σύντομες μελωδίες των 15 δευτερολέπτων. Στείλτε την ηχογράφησή σας μέχρι τις 11 Ιανουαρίου στο gagnamagnidchoir@gmail.com. Μην παραλείψετε να διαβάσετε τις οδηγίες που θα βρείτε επίσης στον παραπάνω σύνδεσμο.

Ο ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΩΝΗΤΙΚΑ

Για πρώτη φορά φέτος η EBU θα επιτρέψει να γίνει χρήση προ-ηχογραφημένων φωνητικών κατά τις ζωντανές εμφανίσεις της Eurovision. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κανόνας είναι προσωρινός και τέθηκε ώστε να κρατηθεί μικρό το μέγεθος των αποστολών. Έτσι θα είναι πιο εφικτό να μετακινηθούν όσο ισχύουν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί λόγω  της πανδημίας.

Ο Daði Freyr θα εκπροσωπήσει την Ισλανδία στη Eurovision 2021 μαζί με τη μπάντα του, τους Gagnamagnið. Επιλέχθηκε εσωτερικά, μετά τη νίκη του στον εθνικό τελικό του 2020 και την τεράστια επιτυχία που γνώρισε το τραγούδι του “Think about things” σε όλον τον κόσμο. Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε το νέο του τραγούδι “Feel the love”, σε συνεργασία με τη συμπατριώτισσά του ÁSDÍS.

[Πηγή: Daði Freyr / Πηγή φωτογραφίας: RUV]


Πώς σας φαίνεται η ιδέα του Daði Freyr; Εσείς θα συμβάλλετε στο τραγούδι της Ισλανδίας με τα φωνητικά σας

Ρήνα Κωνσταντοπούλου
Ρήνα Κωνσταντοπούλου
Μοριακή βιολόγος και παρ' ολίγον μουσικός. Ασχολούμαι με τη Eurovision από παιδάκι και τη λατρεύω τόσο για τη μουσική όσο και για όσα πρεσβεύει ο αγαπημένος μας διαγωνισμός: ειρήνη, αποδοχή, κατανόηση, αγάπη. /////// Studied music, only to become a molecular biologist. I have been involved with Eurovision since I was a child and I love it both for the music and for what our beloved contest stands for: peace, acceptance, understanding, love.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ