OGAE GREECE: ΜΠΛΕ 2011 με εκπλήξεις…

Λίγο αργότερα απ’ότι συνήθως, έρχεται φέτος το Μουσικό Παιχνίδι για Λάτρεις τηςEurovision (το γνωστό κι αγαπημένο ΜΠΛΕ). Το φεστιβάλ του OGAE Greece που ξεκίνησε δειλά και «οικογενειακά» το 2003, μπαίνει φέτος στον 9ο χρόνο του και ως θεσμός πλέον στο Σωματείο μας δεν θα μπορούσε να μην αποτελεί το γεγονός της σεζόν και τον καλύτερο τρόπο για να κλείσει μια ομολογουμένως δύσκολη για όλους χρονιά.

Μετά την επιτυχία του ΜΠΛΕ 2010, το οποίο κατά γενική ομολογία ήταν το καλύτερο έως τότε, ο πήχυς ανέβηκε κατακόρυφα και δε γινόταν παρά να προσπαθήσουμε τουλάχιστον, να φτάσουμε στο ίδιο επίπεδο και φέτος. Όπως όλα δείχνουν, το ΜΠΛΕ 2011 θα είναι όχι απλώς καλύτερο, αλλά θα αποτελέσει μια από τις καλυτερες διοργανώσεις του OGAE Greece.

Στις 19 Νοεμβρίου 2011 λοιπόν, σ’ ένα νέο για εμάς, αλλά πολύ φιλόξενο χώρο, την Αρχιτεκτονική Liveστο Γκάζι, θα διεξαχθεί το 9ο κατά σειρά ΜΠΛΕ, το οποίο φέτος είναι αφιερωμένο στο «σπουργιτάκι» της Γαλλίας, την Edith Piaf.

Οι 35 ομάδες – χώρες, με αντίστοιχα 35 υπέροχα τραγούδια έκαναν την φετινή ψηφοφορία των ημιτελικών πραγματικά δύσκολη. Μόνο όμως 24 από αυτά θα ακουστούν στον μεγάλο τελικό του Νοέμβρη και θα διεκδικήσουν το βραβείο.
Κανείς δε γνωρίζει ποια είναι αυτά, πέραν της Οργανωτικής Επιτροπής, η οποία φρόντισε ώστε ακόμη και για αυτούς που δεν θα δουν την ομάδα τους να προκρίνεται φέτος, να περάσουν μια φανταστική βραδιά!

Ο αγαπημένος φίλος μας Γιώργος Καπουτζίδης θα βρεθεί ως παρουσιαστής για 4η φορά στη σκηνή του ΜΠΛΕ (αυτή τη φορά σε μονή χρονιά) με αρκετούς άσσους κρυμένους στο μανίκι του, εκτός από το αστείρευτο χιούμορ του.

Τρεις καλεσμένες θα μας κάνουν την τιμή να βρίσκονται κοντά μας αυτή τη σημαντική για εμας βραδιά. Τρεις κυρίες που καλύπτουν τρεις διαφορετικές γενιές τη μουσικής αλλά και του διαγωνισμού της Eurovision, δέχθηκαν με μεγάλη χαρά να έρθουν από διαφορετικά μέρη της Ευρώπης για να τις γνωρίσουμε από κοντά και να ζήσουν μαζί μας το ΜΠΛΕ 2011.

Η μεγάλη κυρία της μουσικής Anne-Marie Davidνικήτρια του διαγωνισμού το 1973 εκπροσωπώντας τοΛουξεμβούργο, και με μια 3η θέση το 1979 για τη Γαλλία, η ντίβα της Όπερας, Alenka Gotar που κέρδισε τις εντυπώσεις στο διαγωνισμό του 2007 εκπροσωπώντας την πατρίδα της τη Σλοβενία, και το «νέο αίμα» της μουσικής, η μικρή μα εξαιρετικά ταλαντούχα, Ήβη Αδάμου που θα τραγουδίσει για την Κύπρο στον επερχόμενο διαγωνισμό στο Μπακού, θα είναι κοντά μας στην Αρχιτεκτονική Live στις 19 Νοεμβρίου.


Eurovision 1973 Luxembourg – Anne-Marie David – Tu te reconnaîtras

Eurovision 1979 France- Anne-Marie David – Je suis l’enfant-soleil

Eurovision 2007 Slovenia – Alenka Gotar – Cvet z juga

Ήβη Αδάμου – Κάνω Μια Ευχή (2011)

Οι εκπλήξεις όμως δεν τελειώνουν εδώ… Αυτό που ζητάμε από εσάς, τα μέλη του OGAE Greece είναι να έχετε πολύ κέφι, όρεξη και φυσικά να είστε εκεί. Όλα τα άλλα αφήστε τα σε εμάς.

Η Οργανωτική Επιτροπή του ΜΠΛΕ 2011

1 ΣΧΟΛΙΟ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ