Ο OGAE Greece παρουσιάζει τη συμμετοχή της Σερβίας 2012!

Η Σερβία θα εκπροσωπηθεί στην Eurovision 2012 από το Zeljko Jocksimovic και το τραγούδι Nije Ljubav Stvar (Δεν είναι η αγάπη αντικείμενο) που έχει γράψει ο  Zeljko Jocksimovic και θα ερμηνευτεί στα Σέρβικα.

Η μουσική ήταν πάντα μέρος της ζωής του από την πολύ μικρή ηλικία των 5 ετών. Η πρώτη του διεθνής επιτυχία ήρθε σε ηλικία μόλις 12 ετών, όταν κέρδισε στο Παρίσι τον τίτλο του πρώτου ακορντεονίστα της Ευρώπης. Με την πρώτη του κιόλας δισκογραφική δουλειά «Željko Joksimović» το 1999 κερδίζει τον τίτλο του 1ου σε πωλήσεις καλλιτέχνη στις πρώην Γιουγκοσλαβικές χώρες.
Στα χρόνια που ακολουθούν κυκλοφορεί 3 προσωπικές συλλογές το 2001 με τίτλο «Rintam», το 2002 με τίτλο «III, album» και το 2003 με τίτλο «The Best Of (Najbolje pesme)» κερδίζοντας παράλληλα μια σειρά βραβείων.
Σημαντική στιγμή στην πορεία του είναι και το 2004, όταν εκπροσωπεί τη Σερβία & Μαυροβούνιο ως τραγουδιστής – συνθέτης στο διαγωνισμό της Eurovision και κερδίζει τη 2η θέση και το βραβείο καλύτερης σύνθεσης “THE MACEL BEZENCON Press Award” με το τραγούδι «Lane Moje».
Ακολουθεί το 1ο του αγγλόφωνο single με την Αυστριακή τραγουδίστρια Tamee Harrison «I live my life for you» που βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των Ευρωπαϊκών charts και της Αμερικής. Την ίδια χρονιά κυκλοφορεί η νέα του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Ima nešto u tom što me nećeš», η οποία ξεπερνάει σε πωλήσεις τα 800.000 αντίτυπα σε χρόνο ρεκόρ.
Το 2006 στη Eurovision συνθέτει τη συμμετοχή της Βοσνίας & Ερζεγοβίνης “Lejla” με το συγκρότημα Hari Mata Hari που κερδίζει την 3η θέση και το βραβείο COMPOSER AWARD 2006.
Το 2008 το κρατικό κανάλι της Σερβίας RTS, αναθέτουν στο Ζέλικο την κεντρική παρουσίαση του 53ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2008, με συμπαρουσιάστρια τη Jovana Jankovic. Ο Ζέλικο συνθέτει παράλληλα το τραγούδι της σερβικής συμμετοχής «Oro» με ερμηνεύτρια τη Jelena Tomasevic. Έχει γράψει μουσική για διάφορες ταινίες και θεατρικές παραγωγές. Έχει λάβει πολλές διεθνείς διακρίσεις και είναι ένας από τους ελάχιστους μουσικούς που μπορούν να παίξουν πάνω από 14 μουσικά όργανα.
Έχει συνεργαστεί με Έλληνες καλλιτέχνες όπως η Ελευθερία Αρβανιτάκη και η Μελίνα Ασλανίδου και αγαπάει ιδιαίτερα τη χώρα μας. Όσοι αγαπούν το διαγωνισμό δεν θα ξεχάσουν τον τρόπο που ανακοίνωσε την πρόκριση της Ελλάδας στον τελικό το 2008 μιλώντας άπταιστα ελληνικά.

Το Nije Ljubav Stvar θα διαγωνισθεί στην πρώτη θέση στον 2ο ημιτελικό, στις 24 Μαίου.

[youtube id=”75weifR47m0″ width=”600″ height=”350″]

Nije ljubav stvarΔεν είναι η αγάπη αντικείμενο
Više sreće drugi putΚαλύτερη τύχη την επόμενη φορά
Kažeš mi to tako lakoΜου το λές τόσο εύκολα
Vidim da nam ne ideΒλέπω οτι δεν τα πάμε καλά
A još kako moglo jeΑν και θα μπορούσαμε να ήμαστε καλυτερα
I ako odeš ti, nešto tvoje, znaj,Κι αν φεύγεις, να το ξέρεις
tu će ostati..κάτι δικό σου θα παραμείνει εδώ
Nije ljubav stvar,Δεν είναι η αγάπη αντικείμενο,
da bih ti je vratio,ώστε να μπορούσα να στο δώσω πίσω
Gledaj, to sam samo ja,Κοίτα, αυτός είμαι εγώ μόνο,
Uvek sam te voleoΠάντα σε αγαπούσα
Nije ljubav stvar,Δεν είναι η αγάπη αντικείμενο,
pa da ne znam šta ću s njomπου να μην ξέρω τι να κάνω με αυτό
Želim ti sve najboljeΣου εύχομαι τα καλύτερα
Ova ljubav samo moj jeΑυτή η αγάπη ειναι ναυάγιο
brodolomμόνο δικό μου
Nije tvoja ljubav stvar,Δεν είναι η αγάπη σου αντικείμενο
da bih ti je vratio,ώστε να μπορούσα να στο δώσω πίσω
Gledaj, to sam samo ja,Κοίτα, αυτός είμαι εγώ μονο
Uvek sam te voleoΠάντα σε αγαπούσα
Nije moja ljubav stvar,Δεν είναι η αγάπη μου αντικείμενο
pa da ne znam šta ću s njomπου να μην ξέρω τι να κάνω με αυτό
Želim ti sve najbolje,Σου εύχομαι τα καλύτερα
To moj je brodolomΑυτό είναι το ναυάγιο μου
Idi, samo, samo, idi, tamoΠήγαινε, απλα, απλά πήγαινε εκει
Leti, pevaj,Πέτα, τραγούδα,,
srce drugome daj, δώσε την καρδιά σου σε κάποιον άλλο
Al’ znaj da zbogom nije krajΑλλά να ξέρεις ότι το αντίο δεν είναι το τέλος
Nije moja ljubav stvar,Δεν είναι η αγάπη μου αντικείμενο
pa da ne znam šta ću s njomπου να μην ξέρω τι να κάνω με αυτό
Želim ti sve najboljeΣου εύχομαι τα καλύτερα
Ova ljubav samo moj jeΑυτή η αγάπη ειναι ναυάγιο
brodolomμόνο δικό μου

30 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Διαγωνίζεται στην 1η θέση, και μακάρι να κατακτήσει τη νίκη στο Μπακού! Το αξίζει! Σπουδαίος καλλιτέχνης!

  2. Εννοείται ότι περνάει. Μετά, δεν ξέρω…Θα είναι μεγάλη η μάχη για 5άδα με πολλές χώρες να διεκδικούν μία από αυτές τις 5 θέσεις: Σουηδία, Ιταλία, Ισλανδία, Κύπρος, Σερβία, Ισπανία, Νορβηγία, ίσως και η Ελλάδα είναι κάπου εκεί.

    Μια 10άδα την έχει πάντως!

  3. Τον αγαπω πολυ…αγαπω τα τραγουδια του μου αρεσει που χρησιμοποιει πολλα μουσικα οργανα.
    Σαφως οταν τον ακουσα να μιλα πολυ καλα ελληνικα μου εκλεψε την καρδια.Εχει δωσει πολυ ωραια τραγουδια στον διαγωνισμο και ο ιδιος φαινεται οτι αγαπα την γιουροβιζιον και προσπαθει να δωσει οτι καλυτερο.
    ΣΑΦΩΣ δεν μπορω να ειμαι αντικειμενικος αλλα νομιζω οτι και φετος εχει ενα πολυ ομορφο τραγουδι…ΜΑΚΑΡΙ να κερδισει την πρωτη θεση που την δικαιουταν 100% το 2004!
    Καλη Επιτυχια Σερβια….Καλη Επιτυχια Zeljko εισαι σπουδαιος!

  4. Zeljko μου,αγαπη μου,σε λατρευω!!!Εισαι θεος,εισαι καλλιτεχναρα,τι να λεμε τωρα,δεν παιζεσαι,αλλα το φετινο σου τραγουδι….δεν ειναι τοσο καλο!Και δεν το συγκρινω με το Lane Moje…απλα τι να πω…μαλλον δεν μου παει να το δω ουτε τριαδα…αλλα σ’αγαπω ενταξει? 😛

  5. Ρε παιδια συγγνωμη να ρωτησω κατι ψιλοασχετο? Εμαθα οτι στο Αζερμπαιτζαν σκοτωνουν τα αδεσποτα σκυλια για να ‘καθαρισουν’ τους δρομους εν οψει Eurovision!!! Ισχυει???

    • kai oxi mono afto gkremizoun me to etsi 8elw k paranoma ta spitia pou vriskontai konta sto baku crysal hall me apotelesma o kosmos na menei sto dromo!!!aftoi dn pane ka8olou kala!!

      • Ρε δεν παμε καθοοοολου καλα!!!Δεν πηγαιναμε να κανουμε Eurovision στο Ιρακ?! Καλυτερα θα μεταχειριζονταν ανθρωπους και ζωα!Αλλα αυτα δεν μας τα λενε,μας λενε μονο ποσο Ευρωπαιοι ειναι και τι περηφανοι ειναι που φιλοξενουν το διαγωνισμο σε αυτην την υπεροχη χωρα!Και η Τουρκια εχει διαφορα κουλα σαν χωρα,αλλα τετοια στο διαγωνισμο δεν κανανε γιατι πολυ απλα αυτοι οντως θεωρουν τους εαυτους τους Ευρωπαιους και δεν εχουν κομπλεξ να αποδειξουν κατι που δεν ειναι οπως τα αδερφακια τους οι Αζεροι!Τελος παντων τι να πεις…

  6. ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΤΑ ΞΕΝΑ SITE ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΧΑΜΗΛΑ,ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ ΑΡΕΣΕΙ,ΦΥΣΙΚΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ LANE MOJE

  7. tha pathei oti epathe i Chiara to 2009… sta stiximata psila kai ston teliko pato
    pantelws adiaforo, 20i thesi einai poli tou alla tha einai psilotera logo simmaxiwn

  8. για τον φιλο πιο πανω…τη δουλεια εχει η Chiara με την καλλιτεχνικη αξια του Ζελικο ο οποιος εχει προσφερει στο διαγωνισμο 4 αριστουργηματα και ειναι μια μορφη του διαγωνισμου..
    για μενα το τραγουδι ειναι ονειρο και προσπαθω να το δω αντικειμενικα και οχι επειδη ειναι ο ζελικο..
    εμενα μου αρεσει περισσοτερο απ το 2004 που σαφως και ειναι απ τα τραγουδια που θα μεινουν στην ιστορια…
    αλλα αυτο σαν συνολο ναι μου αρεσει πιο πολυ..το τελευταιο κομματι που ειναι πιο δυνατο απλα το απογειωνει..
    μαζι με σουηδια ειναι τα αγαπημενα μου..
    η αληθεια ειναι οτι υπαρχει μεγαλος ανταγωνισμος και θα δειξει αν και αυτη τη φορα θα χτυπησει υψηλη θεση..μακαρι..
    οσο για τα στοιχηματα απορω πως ασχολειστε ειδικα εσεις που εχετε εμπειρια και παρακολουθειτε χρονια το διαγωνισμο..εγω εδω και χρονια αδιαφορω και δεν ασχολουμαι.

    • Αυτό που θέλει να πει ο Μενέλαος, είναι ότι καλλιτέχνες που έχουν μια καλή θέση σε προηγούμενη Eurovision, αυτόματα οι φαν τον συνδέουν και πάλι με τις πρώτες θέσεις. Στην πλειοψηφεία του κόσμου όμως, δεν λέει τίποτα το όνομα και κρίνουν ανάλογα το τραγούδι. Εκεί κολλάει η Chiara, ότι πήρε το 2005 την 2η θέση και όλοι νόμιζαν πως θα κέρδιζε την επόμενη φορά που πήγε. Κάπως έτσι θα συμβεί και με αυτόν, όπως συνέβη και με την Selma (1999 & 2005), την Pereli (1999 & 2008) και άλλους!

  9. Σιγουρα περνα τελικο,και το βλέπω και για 10αδα ισως και 5αδα!Στην επιτροπη θα αρέσει πολύ ,το ιδιο και στο κοινό..για να δουμε πως θα το παρουσιάσουν το Μαιο..Στα Top μου ειναι 12ο(ασφαλώς και θα τερματίσει πιο ψηλά..)

  10. Σιγουρα περνα τελικο,και το βλέπω και για 10αδα ισως και 5αδα!Στην επιτροπη θα αρέσει πολύ ,το ιδιο και στο κοινό..για να δουμε πως θα το παρουσιάσουν το Μαιο..Στα Top μου ειναι 12ο(ασφαλώς και θα τερματίσει πιο ψηλά…)

  11. Πολυ ωραιο κομματι και πολυ καλος ερμηνευτης.Οταν ειχε πρωτοβγει το τραγουδι δεν μου αρεσε αλλα τωρα μ’αρεσει πολυ! Βεβαια σαν το lane moje δεν ειναι σε καμια περιπτωσηαλλα τελικο θα περασει 100%.Στο τοπ μου ειναι 10ο.Καλη επιτυχια Σερβια!!!!!!

  12. …..O ANTHRWPOS EINAI MOYSKOS ………….. EINAI BIG ARTIST……………. MAKARI NA KERDIZE H SERBIA………….ALLA HTAN DYSTYXWS DIORGANWTRIA XWRA TO 2007 OPOTE APOLKLEIETAI NA DWSOUN TO VRAVEIO 3ANA………….( DYSTYXWS ) Nije ljubav stvar MESA STHN 5da ws 7da ……….MONO & MONO EPEIDH H SERBIA KERDISE PROSFATA………..ALLEIWS ……O ZELJKO THA HTAN O FETINOS NIKHTHS………..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ……..APO TA UPOLOIPA TRAGOUDIA GIA 4da ======………ICELAND , SPAIN , ITALY , UK , SWEDEN………..???????????????

  13. Lane Moje, Lejla, Oro! Tα τραγούδια του είναι τέλεια και από το πρώτο άκουσμα σε κερδίζει! Αυτό το τραγούδι, της φετινής συμμετοχής, δεν με ενθουσιάζει και τόσο!… Απλώς ένα καλό τραγούδι… Τώρα που πιο πάνω διάβασα και τους στίχους, το στήσιμό μου επί σκηνής, δεν αντιστοιχεί! Επίσης, τα ελληνικά του είναι πολύ-πολύ καλά και ως προφορά!Από καρδιάς του εύχομαι καλή επιτυχία…

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ