OGAE INTERNATIONAL POLL: Ο OGAE Σλοβενίας ψήφισε!

Η καθιερωμένη ψηφοφορία των Σωματείων-Μελών του Δικτύου OGAE INTERNATIONAL βρίσκεται όπως κάθε χρόνο σε πλήρη εξέλιξη και τα κατά τόπους παραρτήματα έχουν ήδη ξεκινήσει να κοινοποιούν την τελική τους δεκάδα, βάσει της εσωτερικής βαθμολογίας που επέδωσαν τα μέλη από κάθε club, επί μέρους.

Έτσι, μετά το αντίστοιχο παράρτημα της Βουλγαρίας, το δεύτερο κατά σειρά σωματείο που δημοσιοποιεί για φέτος τη βαθμολογία του είναι αυτό της Σλοβενίας. Ας δούμε ποιες συμμετοχές απέσπασαν τις ψήφους των Σλοβένων θαυμαστών του διαγωνισμού:

12 βαθμοί για την Ισπανία

10 βαθμοί για την Ισλανδία

8 βαθμοί για την Σερβία

7 βαθμοί για την Σουηδία

6 βαθμοί για την Γαλλία

5 βαθμοί για το Ηνωμένο Βασίλειο

4 βαθμοί για την Κύπρο

3 βαθμοί για την Ρωσία

2 βαθμοί για την Π.Γ.Δ.Μ.

1 βαθμός για την Ιταλία

Κατά συνέπεια, η συνολική κατάταξη των χωρών από τις μέχρι τώρα ψηφοφορίες των δύο πρώτων clubs διαμορφώνεται ως εξής (σε παρένθεση το σύνολο των βαθμών που έχουν αποσπάσει):

1.Σουηδία19
2.Σερβία18
3.Ισπανία12
4.Κύπρος12
5.Ισλανδία10
6.Γαλλία9
7.Δανία7
8.Ελβετία6
9.Ηνωμένο Βασίλειο5
10.Ρουμανία5
11.Ελλάδα4
12.Ρωσία3
13.ΠΓΔΜ2
14.Εσθονία1
15.Ιταλία1
16.Αζερμπαϊτζάν
17.Αλβανία
18.Αυστρία
19.Βέλγιο
20.Βοσνία
21.Βουλγαρία
22.Γερμανία
23.Γεωργία
24.Ιρλανδία
25.Ισραήλ
26.Κροατία
27.Λετονία
28.Λευκορωσία
29.Λιθουανία
30.Μάλτα
31.Μαυροβούνιο
32.Μολδαβία
33.Νορβηγία
34.Ολλανδία
35.Ουγγαρία
36.Ουκρανία
37.Πορτογαλία
38.Σαν Μαρίνο
39.Σλοβακία
40.Σλοβενία
41.Τουρκία
42.Φινλανδία

 

Θανάσης Νάκος

 

 

 

19 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Και η Ελλάδα knockout από την ψηφοφορία κακό αυτό!!! Ωστόσο χαίρομαι για την Ισλανδία μπράβο Greta kai jonsi 10 points

  2. Vgike to programma ton provon. H ellada tha kanei tin 1i tis prova stis 13 Maiou i ora 12:30 ( Azerbaijan) k i Kypros tha kanei tin proti tis prova stis 14 Maiou

  3. Δεν πειράζει καλο είναι και το 4αρι αφου η Σλοβενία δεν συνηθίζει να ψηφίζει Κυπρο!!

  4. Αυτο με τη Σερβια δεν θα το χωνεψω ποτε…τον υπεραγαπαω τον Željko,θεος και ανυπερβλητος,αλλα το τραγουδι του φετος δεν ειναι για τοσο ψηλα!Τελος παντων,με ξαφνιαζει που η Κυπρος μεχρι στιγμης ξεπερνα τη φοβερη Ισλανδια

  5. Ωραια δεκαδα εφτιαξαν τα παιδια ασχετα αν η Ελλαδα δεν ειναι μεσα(νομιζω οτι και στον διαγωνισμο δεν μας πολυψηφιζουν και το αντιστροφο)…ποιο παραξενο ειναι οτι δεν εχουν μεσα Βοσνια – Κροατια κ.τ.λ.
    Παιδια φετος τα πραγματα θα ειναι παραξενα γιατι δεν υπαρχει “το τραγουδι” αλλα υπαρχουν πολλα καλα τραγουδια που κινουντε περιπου στο ιδιο επιπεδο(σχετικα με το ειδος τους) οποτε….μαλλον στο λαιβ θα ξεκαθαρισουν πολλα!!!

    • Eίσαι σίγουρος ότι παρακολουθείς το φετινό διαγωνισμό; Αυτό που γίνεται με τη Σουηδία στις δημοσκοπήσεις και τα στοιχήματα μόνο με τον Rybak είχε ξαναγίνει. Αντίθετα εγώ βλέπω ότι το επίπεδο είναι πολύ μέτριο φέτος, με μόνο 2-3 τραγούδια να ξεχωρίζουν.

      • Ο Ρυμπακ ηταν ο ποιο προφανες νικητης των τελευταιων ετων(απο πριν κερδισει τον εθνικο τελικο στην Νορβηγια ειχε εντυπωσιασει και “φωναζε” νικητης) το Αζερμπαιζαν απλως κραυγαζε οτι θα εκανε το οτιδηποτε για να κερδισει(ακουστηκαν πολλα).
        Εγω δεν δινω βαση στα στοιχηματα αλλα αυτο που εννοουσα και δεν καταλαβες ειναι οτι πολλα τραγουδια βρισκοντε στο ιδιο περιπου επιπεδο(δηλαδη ωραια μπαλαντα η Σερβια και η Βοσνια και η Κροατια και η Ισπανια και η Γερμανια…η Ισλανδια αλλα και το Αζερμπαιζαν ισως εχει το καλυτερο τραγουδι που εχει στειλει ποτε κ.τ.λ……οπως ωραιο ποπακι το Ελληνικο αλλα και η Κυπρος αλλα και η Νορβηγια και νομιζω οτι και η Ιρλανδια θα παει καλα.)
        Δεν μπορω να κανω ενα τοπ10…δεν ξερω που να δωσω 12 και 10 αλλα εχω πολλα για 8-7-6 κ.τ.λ.
        Ισως εγω μονο αντιλαμβανομαι την χρονια αυτη ετσι και απλως τονισα οτι το λαιβ θα δειξει ποια μπαλαντα θα ξεχωρισει η ποιο ποπ θα εντυπωσιασει περισσοτερο.

  6. Έδωσε και ο OGAE Rest of the World (που ψηφίζει πάντα περίεργα) τις ψήφους του:
    12 Iceland
    10 Sweden
    8 Spain
    7 Estonia
    6 The Netherlands
    5 Russia
    4 Slovakia
    3 San Marino
    2 Albania
    1 Macedonia

  7. simfono me ConP … mono p exw ligw sigouri tin protia tis Loren tha doume pos tha e3elixthi alla oti ola t tragoudia kimenode stous idious tonous simfono apolita kai oti tha doume sto live poioi tha kiriarxisoun… ipomoni !

  8. Ακουω συνέχεια για συσχετισμό Λωριν – Ρυμπακ αλλά εχουν μια μεγάλη διαφορά το Fairytale το σιγοτραγουδούσαν όλοι σε μάγευε της Λωρίν όμως όχι. Νικήτρια ίσως βγει όπως η Λένα όπως και οι περσινοι Αζέροι απλά επειδή παρουσιάζει κάτι διαφορετικό στη σκηνή. Η Λένα κέρδισε γιατί τράβηξε την προσοχή με την ιδιαίτερη προφορά της στο τραγούδι αλλά και στην περίεργη κίνηση της χωρις χορευτικό. Η Λωριν έχει βέβαια πολύ καλύτερη φωνή και τραγούδι απλά δεν σε κάνει να ονειρεύεσαι και δεν σε μαγεύει όπως του Ριμπακ. Αντίθετα της Ισλανδίας μου βγάζει πιο πολυ σε συναίσθημα ότι ένιωθα για το Fairytale. Θες το βιολί, θες ο ρομαντισμός, θες το παραμυθένιο των στίχων, τα παγωμένα τοπία της Ισλανδίας που θυμίζουν νεράιδες, θες κι η ομορφια του Τζόνσι Never forget για μένα είναι το Fairytale του 2012…

    • Η Lena κέρδισε απλά γιατί άρεσε το τραγούδι της, όπως αποδείχτηκε και από την επιτυχία που έκανε μετά το διαγωνισμό. Ήταν ένα τραγούδι σημερινό που αφορούσε πολύ κόσμο ως ακροατές. Εξάλλου η γραμμή που παίρνουν οι επιτροπές από την EBU είναι “ψηφίστε τραγούδια που μπορούν να γίνουν ευρωπαικά hit”.

  9. Εγω το λεω και το ξαναλεω,καταπληκτικη η Λοριν και ολα δειχνουν οτι εκεινη θα παρει την πρωτια,αλλα εγω φοβαμαι οτι θα την χαντακωσουν οι televoters!Δεν ειναι και το πιο ευκολο τραγουδι για να αρεσει στην πλειοψηφια των θεατων που θα δουν μονο τον τελικο(ουτε καν ημιτελικους!)και επομενως δεν θα εχουν σχηματισει πληρη αποψη οπως εμεις.Μην κοιτατε εμας που εχουμε ακουσει τα τραγουδια 50000 φορες!Οι επιτροπες και οι eurofans θα την ψηφισουν,αλλα οι περισσοτεροι που βλεπουν τα τραγουδια πρωτη φορα πιο ευκολα θα δωσουν ψηφο σε Νορβηγια,Κυπρο ακομα και Ρωσσια για το χαβαλε.Και γω επισης πιστευω πως πολλα θα κριθουν επι σκηνης,παιζει μεγαλο ρολο!

    • tha simfonisw mazi sou agapiti laurinda oson afora tis teleftees 5 grammes tou sxoliou s….. o perissoteros kosmos akui ta tragoudia tn nixta t telikou k 4ifizi pio apo osa akuse t exi mini san ri8mos k san ikona (vlepe kypros, rwsia, norvigia)

  10. Όχι πως θέλω να επηρεάσω αλλά συνήθως δεν υπάρχει κάποιος λόγος ας πούμε που κερδίζει μια χώρα έτσι ώστε να αναδεχθεί διοργανωτής του διαγωνισμού/?? ας πούμε οι αζεροι είχαν κάλλο μάρκετινγκ!!Έχω να πω και κάτι για την Σουηδία… η Λόρεν είναι καταπληκτική ωστόσο το τραγούδι της δεν θεωρώ νικητήριο

  11. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι αρεσει τοσο πολυ το τραγουδι της Ισπανιας το ακουω το ξανακουω αλλα τιποτα το ιδιο βαρετο μου φαινεται.Παντως μπραβο στην Ισλανδια για μενα ειναι ο φετινος νικητης

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ